1-click payment este un MUST pentru convertirea traficului din mobil | VIDEO

Echipa GPeC

GPeC SUMMIT

Am vrut să știm dacă în 2017 românii au fost mai încrezători în plățile online, așa că la ediția de toamnă a GPeC SUMMIT am stat de vorbă cu Marius Costin, CEO PayU Romania. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi vizualizat mai jos. Iată câteva idei pe scurt:

În 2017, comerțul electronic din România a crescut cu un procent destul de mare, 25%, în condițiile în care alte țări europene a înregistrat creșteri de până în 10%. Totuși, mai avem încă de recuperat pentru a ajunge din urmă țările europene din fruntea listei.

De asemenea, a crescut nu doar încrederea în plățile online, dar și nivelul de educație și accesul la informație. Timp de 10-12 ani, plățile online nu au reușit să depășească planul psihologic de 10% din totalul de e-commerce – anul acesta putem vorbi deja de un procent de 12-14%; și se pare că ritmul de creștere al plăților online este mai mare decât ritmul de creștere al e-commerce-ului!

IT&C se menține, ca în fiecare an, în topul categoriilor de produse preferate de români, însă s-au înregistrat creșteri importante și pentru zonele de home&deco și beauty. Un alt lucru care nu s-a schimbat, din păcate, în 2017: românii plătesc în continuare mai mult comercianților din afara României.

În ceea ce privește m-commerce, este foarte important, în primul rând, cum definim m-commerce: este adevărat că traficul site-urilor e-commerce crește exponnețial, însă  plățile nu cresc în același ritm. Românilor le place să caute pe Internet, să compare prețuri și specificații, însă doar 1 din 3 români plătesc de pe mobil și acest lucru se datorează și faptului că este destul de dificil să introduci datele cardului în drum spre birou. În schimb, dacă poți plăti cu un singur click, totul devine mai ușor.

 

Doar 1 din 3 români plătesc de pe mobil

 

În acest moment, comercianții din România înrolați în sistemul PayU primesc comenzi de la plătitori din 87 de țări și, deși mulți ar asocia acest lucru cu faptul că românii au emigrat, cifrele arată că țările care comandă cel mai mult din România sunt Estonia, Lituania și Finlanda, țări în care emigrația românească nu este atât de populară.

Multe magazine online se gândesc la expansiunea internațională și au șanse foarte mari de reușită: în 2020, e-commerce-ul crossborder la nivel global este evaluat la 1 trilion de dolari, pe când potențialul pieței de e-commerce din Europa este evaluat la câteva sute de miliarde.

 

 

 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta