Astazi am lansat TRUSTED.ro impreuna cu APC Romania si Legi-Internet.ro

Adăugat de pe 29 Aprilie 2011, 3 comentarii
Cuvinte-cheie:

Desi este inca in public beta, am lansat astazi website-ul certificarii TRUSTED – programul de atestare al magazinelor online, proiect initiat de GPeC impreuna cu Legi-Internet.ro si APC Romania. Pe site-ul marcii de incredere va vom tine la curent cu toate informatiile referitoare la certificare, cat si cu magazinele care vor primi in cateva zile scriptul de afisare al marcii.

Nu uitati ca TRUSTED.ro va fi un program care se va derula permanent si, incepand cu 15 mai 2011 este deschis tuturor comerciantilor online, indiferent daca participa sau nu in competitia GPeC 2011. Pe de alta parte, cei care se inscriu si la GPeC, beneficiaza de un discount de aproape 50% din taxa de atribuire a certificarii pentru 1 an de zile.

Mai jos, regasiti comunicatul de presa oficial:

Pe data de 11 aprilie 2011, a inceput cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) cu perioada de inscrieri a magazinelor online in competitie. Tot de atunci, organizatorii Galei au anuntat ca “Atestarea GPeC” – prima marca de incredere din Romania care se acorda incepand cu 2008 magazinelor inscrise in competitie si care respecta legea si bunele practici – se va transforma in TRUSTED.ro – programul national de certificare a magazinelor online initiat de GPeC impreuna cu Legi-Internet.ro si APC Romania. Astazi are loc lansarea oficiala a programului, iar website-ul TRUSTED.ro este disponibil public.

Incepand de astazi, magazinele online romanesti au la dispozitie marca de incredere TRUSTED.ro, initiata de 3 entitati obiective si echidistante in piata, cu o experienta solida in domeniul comertului electronic, legilor internetului si a relatiilor dintre comercianti si consumatori cu drepturile si obligatiile fiecarei parti, ce revin din acestea: Gala Premiilor eCommerce, Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

TRUSTED.ro este un program permanent de certificare a magazinelor online care respecta legislatia aplicabila in domeniul comertului electronic si bunele practici rezultate in urma experientei de peste 5 ani a Galei Premiilor eCommerce.

Desi in prima faza, certificarea TRUSTED poate fi acordata doar magazinelor online care se inscriu la GPeC 2011, dupa data de 15 mai a.c., marca de incredere va fi disponibila ca un proiect continuu, independent de competitia “Gala Premiilor eCommerce” si deschis oricarui magazin online care doreste sa adere la standardele TRUSTED.

Scopul certificarii TRUSTED este de a creste calitatea magazinelor online romanesti si, astfel, increderea consumatorilor in tranzactionarea prin internet, fapt care contribuie, implicit, la dezvoltarea pietei de comert electronic.

Potrivit celor doua studii de piata nationale privind dezvoltarea comertului electronic, derulate in anii 2008 si 2010 de echipa Link 2 eCommerce (organizatorii GPeC), consumatorii obsinuiti participanti la sondaj au raspuns, in proportie covarsitoare, ca ar avea mult mai multa incredere sa cumpere de la magazinele online verificate si atestate de un tert – entitate neutra in piata. Rezultatele studiului din 2008 sunt disponibile gratuit spre descarcare de pe pagina web www.studiucomertelectronic.ro, urmand ca in cateva zile acestea sa fie actualizate cu rezultatele sondajului derulat la finele anului 2010, potrivit echipei de proiect.

Pentru a obtine certificarea TRUSTED, magazinele online trebuie sa indeplineasca un set de standarde care vizeaza atat aspectele legale, cat si bunele practici in comertul electronic. De pilda, magazinele trebuie sa afiseze informatii complete de contact, sa respecte legislatia privind drepturile de autor si protectia datelor cu caracter personal, sa nu faca spam, sa comercializeze produse originale, sa ofere informatii detaliate despre procesul de cumparare, modalitatile de plata acceptate, politica de service si garantii sau returnarea produselor in 10 zile. Criteriile de acordare ale certificarii sunt disponibile detaliat atat pe website-ul www.trusted.ro, cat si pe website-ul Galei Premiilor eCommerce la www.gpec.ro, sectiunea “preselectie”.

“TRUSTED.ro are ca scop prioritar cresterea calitatii magazinelor online romanesti, prin respectarea legilor din domeniu si a codului de bune practici dezvoltat de GPeC. Daca vom avea in piata tot mai multe magazine responsabile, automat consumatorii nu vor mai avea motive de ingrijorare atunci cand vor sa cumpere online si, astfel, vom creste increderea in tranzactionarea prin internet si vom contribui la dezvoltarea pietei”, spune Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce, unul din initiatorii proiectului.

“TRUSTED este o alternativa la stirile-bomba despre fraude, hackeri sau alte nenorociri, mediatizate de presa de senzatie. Este momentul sa le aratam consumatorilor ca internetul nu este o jungla, din contra cumparaturile online sunt extrem de comode atunci cand ai de a face cu magazine responsabile si cand esti informat de la bun inceput despre site-ul de la care urmeaza sa cumperi. Ma bucur ca dezvoltam acest proiect alaturi de Legi-Internet.ro si APC Romania, doua organisme cu experienta vasta in domeniu”, conchide Radu.

„Suntem bucurosi ca eforturile comune s-au concretizat in aceasta initiativa care consider ca va duce la cresterea calitatii comertului online si a increderii consumatorilor. Consumatorii se pot bucura de drepturile lor numai atunci cand comerciantii le respecta. Toate aceste eforturi sunt realizate pentru a-l face pe comerciant sa respecte normele cu privire la drepturile consumatorilor, foarte important in vanzarile online”, a precizat Conf. Univ. Dr. Costel STANCIU, Presedinte APC Romania.

„TRUSTED.ro este rezultatul firesc al unei dezvoltari a pietii de comert electronic romanesc si a initiativelor partenerilor din acest proiect de educare atat a consumatorilor, cat si a magazinelor. Cele 17 standarde minime pe care magazinele online trebuie sa le indeplineasca au fost identificate avand in vedere experienta de peste 5 ani in jurizarea de la Gala Premiilor eCommerce, dar si a nivelului actual al pietei romanesti. In conditiile unui liber acces pe piata de comert electronic si a numarului crescand de magazine online, diferenta de incredere necesara pentru atragerea clientilor se poate face inclusiv printr-o marca obtinuta in urma unui minim audit extern. Adica TRUSTED.ro”, declara Bogdan Manolea, detinatorul Legi-Internet.ro.

Potrivit initiatorilor proiectului, marca de incredere TRUSTED.ro aduce beneficii atat magazinelor atestate, cat si consumatorului final. Astfel, comerciantii atestati se diferentiaza fata de concurenta si se promoveaza la nivel de end-user, demonstrand ca respecta legea si standardele de calitate in e-commerce, fiind demni de increderea clientilor. Pe de alta parte, consumatorul final va sti ca site-ul pe care regaseste simbolul TRUSTED este verificat, respecta legea si ii ofera toate informatiile necesare pentru a-i asigura o achizitie online comoda si placuta.

Toate magazinele certificate TRUSTED vor fi evaluate cel putin de 2 ori pe an, dar si la orice plangere motivata in acest sens. De asemenea, certificarea este valabila timp de 1 an, cu posibilitatea reinnoirii marcii printr-o noua evaluare.

Pentru mai multe informatii despre atestare si avantajele certificarii, puteti consulta www.trusted.ro sau sectiunea de „Atestare” de pe website-ul Galei Premiilor eCommerce la www.gpec.ro/atestare.

Cateva ganduri…

Adăugat de pe 22 Aprilie 2011, 3 comentarii

Suntem in Vinerea Mare si deja ne gandim la cozonaci, familie, prieteni si la masa traditionala de Paste (cel putin, noi asta facem :)). De-a lungul anilor, ne-am propus ca macar in perioadele importante din viata noastra si de Sarbatori, sa ne golim mintea de tot ceea ce inseamna business, GPeC, TRUSTED sau orice care are legatura cu job-ul si sa ne simtim pe deplin liberi, fara griji – ca si cum am fi iar copii.

E o “terapie” verificata si functioneaza perfect. Ca idee, va recomandam si voua sa fiti mai relaxati incepand de astazi pret de cateva zile, sa lasati problemele deoparte (nu de alta, dar problemele nu se termina niciodata si avem timp si pentru ele) si sa gustati din primele zile ale anului ceva mai insorite si mai vii datorita renasterii spirituale a fiecaruia din noi.

Putini cati suntem – 4 oameni mari si lati din spatele GPeC – de azi pana luni inclusiv, nu mai vrem tehnologie, retele sociale, calculator, internet: pur si simplu ne vom bucura de aer curat, gratare si de timpul liber petrecut alaturi de familie si prieteni.

Gala Premiilor eCommerce va ureaza Sarbatori Pascale linistite, odihna fizica si sprituala si multe zambete in locul incruntarilor care ne macina zi de zi in incercarile de a fi tot mai performanti. Sunt cateva zile in care puteti sa va aduceti aminte, cu drag, de unde ati inceput, cum ati evoluat, unde ati ajuns si – mai ales – sa apreciati ce aveti acum langa voi!

Si pentru ca vorbim de relaxare si de lucruri pe care le-am facut de-a lungul timpului, daca nu ati aflat deja, iata si cum a pornit Gala Premiilor eCommerce intr-un interviu neprotocolar cu Andrei Radu, “mintea bolnava din spatele Galei”. :)

Sa aveti un Paste cat mai linistit, sa iubiti si sa fiti iubiti!

Cateva informatii despre Datele cu Caracter Personal in contextul comertului electronic

Adăugat de pe 15 Aprilie 2011, 6 comentarii
Cuvinte-cheie:

Unul din criteriile de preselectie (si de a obtine certificarea TRUSTED) la Gala Premiilor eCommerce 2011 este inregistrarea la ANSPDCP. Cum am avut discutii si cu Andrei de ce e necesara aceasta, am preferat sa explicitez un pic subiectul (care este valabil, in anumite limite, si pentru ale site-uri, nu doar pentru magazinele online).

Premisa: Magazinele online colecteaza date cu caracter personal
N-ai cum altfel. Ca sa preiei comanda, sa o livrezi si sa o facturezi in mod legal, trebuie sa colectezi datele persoanei. Multe dintre magazine le folosesc, insa, si in scop de marketing, profilare etc.

Si, ca sa fim clari de la inceput, nu e nimic gresit in asta. Este absolut normal, atata vreme cat respecti conditiile impuse de lege – e vorba, in principal, de legea 677/2001.

Ok, si ce zice legea?
(aici simplific foarte mult lucrurile, va rog cititi legea pentru o analiza detaliata a prelucrarii voastre a datelor personale sau consultati un avocat)

Legea te pune sa te intrebi de ce le colectezi (scopul – in cazul nostru poate fi: facturare, livrare, marketing) si daca datele colectate pentru acest scop sunt adecvate, pertinente si neexcesive.

Am nevoie de adresa ca sa trimit produsul ? Sigur ca am.
Am nevoie de etnia persoanei ca sa-l trimit? Evident ca nu am. Etc.

Bine, am inteles asta, atunci ce trebuie sa mai fac? Pai:

  • sa obtin consimntamantul persoanei vizate (Ok, il pun sa bifeze o chestie cind isi face contul)
  • sa-l informez cine sunt, de ce ii colectez datele, ce date colectez si ce drepturi are – si sa le si respect (Da, parca am un Privacy Policy pe site)
  • sa-i dau posibilitatea sa le corecteze (Perfect, il invat sa se logheze in contul sau)
  • sa sterg datele cind nu mai sunt necesare (Bine, fac o procedura prin care daca nu mai revine pe site in xy luni, sa se stearga automat)
  • sa ii dau posibilitatea sa ceara stergerea datelor (Ok, avem o adresa de email dedicata)
  • sa respect niste norme minime de securitate pentru pastrarea lor ( Pai da, am auzit si eu de Wikileaks, avem parole bune, le schimbam la odata la 3 luni etc.) – aici vedeti Ordinul 52/2002.

Bine, si inregistrarea de ce trebuie ?

Pe linga faptul ca este gratuita si se poate face online, este si o oblgatie legala.

Dar noi am pus-o doar pe aceasta ca o conditie obligatorie, pentru ca trecerea prin acel formular te pune sa citesti legea si sa te gindesti ce date personale colectezi si ce faci cu ele. Si, in mod normal, sa respecti cele de mai sus.

Din experienta jurizarii in anii trecuti, conditiile mentionate mai sus nu ar fi indeplinite decit de putine magazine. Iar scopul nostru este unul predominant de educare si nu de impunere a unor criterii. Asta inseamna si ca unele din cele de mai sus ar putea sa devina criterii obligatorii in viitor (au fost criterii de diferentiere in jurizare la editiile precedente GPeC).

Doua mentiuni finale

1. Daca faceti analiza mentionata mai sus, intrebati-va daca chiar este absolut necesar sa-i ceri fiecarui utilizator sa isi faca un cont ca sa comande de la voi. Eu am atatea conturi deschise si sunt siderat de numarul de date personale cerute, astfel incit cind gasesc unul care sa NU imi ceara sa fac cont pentru (UNA BUCATA) comanda, ma face sa-l plac mai mult si sa comand de acolo (d-aia prefer booking.com, de exemplu)

2. Notificarea la autoritate nu este necesara in toate cazurile de procesare a datelor personale. Decizia 100/2007 a Autoritatii detalieaza aceste cazuri. Aceasta exceptie, insa, nu va exonereaza de respectarea celorlalte obligatii.

Daca un magazin ar folosi datele doar pentru facturare si livrare, ar putea intra in exceptia prevazuta la art 1 lit a. Doar ca magazinele stocheaza datele in cont si, dupa incheierea comenzii, folosesc datele cel putin si pentru marketing, profilare etc. si – poate cel mai important – colecteaza date personale si inainte sa iti faci un cont (Adresa de email, IP si/sau cookie).

Deci, IMHO, oricum nu scapati. :)

Autor: Bogdan Manolea, Legi-Internet

De ce e bine sa oferiti coordonatele unei persoane care se ocupa de clientii nemultumiti

Adăugat de pe 13 Aprilie 2011, 3 comentarii

Pentru ca sunt mai multe criterii de preselectie decat de obicei si pentru ca o parte din ele nu au fost discutate frecvent, ne-am hotarat sa lamurim anumite aspecte care la prima vedere par aride, dar nu presupun un mare efort din partea magazinelor online.

De pilda, unul din acestea tine de partea de “conciliere” (criteriul intitulat pe site-ul Galei “Ai grija de clientii existenti”). Nu este o mare filosofie in ceea ce priveste acest criteriu – e recomandat doar ca intr-o sectiune accesata de utilizatori (Contact, de exemplu) sa publicati numele si coordonatele de contact (email, telefon ar fi excelent) ale unei persoane la care clientii nemultumiti sa poata apela cu incredere.

Am introdus acest criteriu pentru un maximum de transparenta in ceea ce priveste relatia magazin-cumparator. De obicei, clientii care au probleme reale incearca sa le rezolve contactand reprezentantii magazinului si – nestiind la cine sa apeleze – sunt transferati de la un departament la altul (lucru destul de enervant si destul de romanesc de altfel). Sau, mai rau, merg direct la ANPC constatand ca “nu e nimeni in magazinul asta care sa ma inteleaga”.

Tocmai din acest considerent, pentru a evita “plimbarea” clientului de colo-colo si pentru a-i asigura o relatie placuta cu magazinul, este bine sa ii oferiti direct o coordonatele de contact ale unei persoane la care sa poata apela daca are nevoie.

Lucrul acesta ii va conferi un sentiment de confort, de siguranta, iar pentru voi – ca magazine – nu e un mare efort, pentru ca oricum ati fi incercat sa rezolvati problemele clientilor. Din contra, poate e chiar mai bine, intrucat veti avea o singura persoana responsabila pentru solutionarea problemelor clientilor, fara sa mai intrebati prin firma cine s-a ocupat de clientul X sau Y.

Nu in ultimul rand, toate aceste detalii (informatiile despre magazin, coordonatele de contact, persoana care se ocupa de clientii nemultumiti etc.) vor fi publicate pe site-ul TRUSTED in pagina aferenta magazinului vostru, tocmai pentru ca utilizatorii obisnuiti sa aiba informatiile esentiale despre voi intr-un singur loc si de la bun inceput, iar astfel sa capete mai multa incredere in magazin.

GPeC 2011 Academia de eCommerce a inceput!

Adăugat de pe 11 Aprilie 2011, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Planificam acest moment cu minutiozitate inca din septembrie 2010, la mai putin de 2 saptamani de cand se incheiase editia aniversara de 5 ani a Galei Premiilor eCommerce. Iata ca ziua in care pornim inscrierile pentru GPeC 2011, a sosit si – asa cum am promis – va aducem cea mai complexa editie de pana acum, sub un concept inedit: Academia de eCommerce.

Multi oameni din industrie au ramas surprinsi de anuntul potrivit caruia inscrierile la GPeC 2011 incep mai devreme decat de obicei. Ne-au intrebat daca mutam festivitatea de premiere la inceputul verii sau vrem sa organizam 2 editii pe an. Ei bine, nu facem nici una, nici alta – ci chiar mai mult: ne asumam sarcina dificila de a organiza primul eveniment-maraton din online-ul romanesc (poate chiar din tara), care se va desfasura pe parcursul a 8 luni de zile si prin care vrem sa aratam, inca o data, ca relevanta unei competitii nu se masoara in numarul de trofee, ci in know-how-ul castigat de participanti. Pana la urma, acesta este cel mai important aspect mai presus decat orice premiu!

GPeC 2011 – Academia de eCommerce este, fara indoiala, cea mai dura editie de pana acum. Daca vrem sa crestem standardele in piata si, astfel, increderea consumatorilor in comertul electronic – nu ne putem juca de-a competitia! Pentru asta, exista alte festivitati.

GPeC 2011 aduce extrem de multe noutati pe zona de competitite pastrand, in acelasi timp, obiectivitatea si transparenta cu care v-am obisnuit de 6 ani. Insasi acceptarea in concurs a magazinelor online a devenit deosebit de riguroasa:

  • Nu acceptam comercianti care au mai putin de 3 luni de existenta pe piata, considerand ca este nevoie de un minim de timp (si suntem inca indulgenti cand spunem 3 luni) pentru a demonstra macar ca au intentii serioase;
  • Criteriile de preselectie sunt mult mai complexe decat in anii precedenti si presupun respectarea legislatiei in vigoare si a bunelor practici, fara de care niciun magazin online nu ar trebui sa existe.

In plus, anul acesta aducem o noutate absoluta prin lansarea TRUSTED.ro – programul national de certificare a magazinelor online, initiat de GPeC impreuna cu Legi-Internet si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – 3 entitati neutre, care nu deruleaza activitati de comert electronic asigurandu-se, astfel, obiectivitatea programului de atestare.

Certificarea TRUSTED va fi acordata magazinelor online care intrunesc cumulativ criteriile de preselectie si au minim 6 luni vechime in piata, chiar daca acceptam in competitie si magazine mai tinere de 6 luni (dar nu mai putin de 3 luni, cum spuneam mai sus). In cazul acestora, certificarea se va acorda dupa implinirea a 6 luni de existenta pentru ca au nevoie de un background profesional minim pentru a primi Marca de Incredere.

Esential in ceea ce priveste TRUSTED este ca va fi un program permanent, independent de competitia GPeC si deschis tuturor comerciantilor care doresc sa adere la el si indeplinesc conditiile de eligibilitate. Este momentul sa le demonstram consumatorilor ca exista magazine online serioase, responsabile, de la care pot cumpara cu incredere.

Pe langa complexitatea criteriilor de preselectie si introducerea certificarii TRUSTED, competitia GPeC a devenit draconica, dar tot mai relevanta pentru magazinele participante. De pilda, criteriile de jurizare au fost revizuite si suplimentate cu elemente noi, fiind focusate pe optimizarea conversiilor.

In plus, am hotarat sa evaluam magazinele in timp, prin 3 etape de jurizare diferite, tocmai pentru a observa evolutia lor pe parcursul mai multor luni si nu doar 1 data, cum se intampla pana acum. Credem ca nota finala va capata, in acest fel, mai multa relevanta si – cel mai important – magazinele participante vor avea de castigat know-how esential pentru afacerea lor.

Astfel, pentru prima oara in istoria competitiei, comerciantii se vor intalni fata in fata cu membrii juriului GPeC, imediat dupa prima etapa de jurizare. Scopul intalnirilor consultative este de a discuta cu juratii notele obtinute si de a afla recomandarile lor pentru imbunatatirea afacerii.

De asemenea, magazinele vor avea la dispozitie intervale de timp in care sa aplice recomandarile juriului, intrand in a doua etapa de jurizare mai pregatite, mai bune, mai performante.

Tot in cadrul GPeC 2011, lansam Scoala de Vara care consta intr-o saptamana de zile de cursuri si workshopuri sustinute de cei mai buni specialisti, pe cele mai arzatoare probleme pentru un magazin online: Usability, SEO, Analytics, AdWords, Marketing & PR, Legal, Tehnici de vanzare.

Scoala de Vara se va desfasura la munte, la sfarsitul lunii august 2011 si, pe langa subiectele dezbatute, magazinele vor putea discuta cu juratii, punctual asupra afacerii lor. Chiar daca Scoala de Vara este optionala si presupune sa va achitati costurile de cazare si masa, includeti-o de pe acum in agenda voastra!

Ca si intalnirile consultative cu juratii, Scoala de Vara va fi urmata de o perioada in care magazinele pot pune in practica ceea ce au invatat, ulterior intrand in etapa finala de jurizare.

Si pentru ca am promis o competitie dura si complexa, juriul specialist va fi dublat de sute de consumatori obisnuiti, clienti frecventi ai magazinelor online, care vor nota fiecare comerciant in parte, pe baza criteriilor asignate de noi. In acel moment, vei stii cat mai aproape de adevar, care este ratingul magazinului tau si pozitia in piata.

Inchei aici prima insemnare despre noutatile GPeC 2011 – Academia de eCommerce, lasandu-va pe voi sa parcurgeti detaliile pe website-ul Galei.

Mai spun doar atat: de 6 ani facem cat putem de mult pentru promovarea comertului electronic romanesc, fara sa ne oprim la nivel de proiecte, intentii sau vorbe goale. Nu ne dezmintim nici in 2011 si va provoc la o competitie in urma careia nu trofeele sunt cele mai importante, ci business-ul vostru! Va provoc faptic sa ducem impreuna piata in directia pozitiva, sa demontam stirile-bomba despre fraude si hackeri, sa aratam consumatorilor ca merita sa aiba incredere in viitor. Iar viitorul este comertul electronic.

Daca te crezi un magazin online responsabil, daca ai inteles ca internetul nu e o jungla, daca vrei sa pui si tu umarul la dezvoltarea pietei si daca vrei sa iti masori fortele intr-o competitie obiectiva, te asteptam la GPeC 2011 – Academia de eCommerce!

Andrei Radu

Bine ati venit pe blogul GPeC

Adăugat de pe 8 Aprilie 2011, 0 comentarii

Ne bucuram sa va anuntam ca odata cu lansarea GPeC 2011 – Academia de eCommerce, ia fiinta si blogul permanent al Galei Premiilor eCommerce desi – stim! – ar fi trebuit sa facem miscarea asta mai devreme. Dar, cum spune o vorba din popor, mai bine mai tarziu decat niciodata – asadar, iata-ne prezenti si conectati cu voi despre tot ce se intampla referitor la Gala Premiilor eCommerce si, mai ales, despre comertul electronic romanesc in general.

Pana acum, am incercat sa va tinem informati prin intermediul website-ului Galei (asta nu inseamna ca de azi inainte trebuie sa uitati de el :)), dar exista, invariabil, momente in care site-ul GPeC este reactualizat de la o editie la alta si, deci, indisponibil in anumite perioade de timp. Desi am vrut sa suplinim aceste perioade prin update-uri constante pe contul nostru de twitter @gpecro sau pe blogul lui Andrei Radu (mintea “bolnava” din spatele Galei :)), suntem convinsi ca este mult mai util si mai usor pentru cei interesati sa regaseasca noutatile despre GPeC intr-un singur loc, adica aici pe blogul oficial al Galei.

Cel mai important este ca blogul GPeC ramane permanent, indiferent daca site-ul competitiei se reactualizeaza – drept pentru care daca vreti sa fiti la curent cu tot ceea ce facem sau pregatim si, mai ales, cu tot ce se intampla in comertul electronic romanesc – e bine sa adaugati url-ul in bookmark si sa ne urmariti constant.

Fara sa mai lungim vorba, bine ati venit si va invitam sa parcurgeti cu cat mai multa utilitate insemnarile din acest blog, pentru ca avem multe de spus!

Echipa Gala Premiilor eCommerce