Starea natiunii in eCommerce 2013 – prezentare de la OpenConnect

Adăugat de pe 30 Iunie 2013, 0 comentarii

La inceputul lui mai 2013, Andrei Radu (Founder & CEO GPeC) a vorbit la evenimentul OpenConnect despre piata de comert electronic din Romania, Gala Premiilor eCommerce 2013 si avantajele magazinelor online care se inscriu in competitie. Iata mai jos video-ul prezentarii:

Daca nu ai fost la Conferintele Nationale de E-Commerce 2013…

Adăugat de pe 17 Iunie 2013, 0 comentarii

Daca ai ratat CNEC 2013, ai acum ocazia sa vezi inregistrarea video integrala a Conferintelor Nationale de E-Commerce 2013 (toate speech-urile sustinute in prima zi a conferintelor), multumita partenerilor nostri de la LTV.ro. Vizionare placuta!

Principalele prezentari de la Conferintele Nationale de e-Commerce 2013

Adăugat de pe 13 Iunie 2013, 1 comentariu

Daca ati ratat in acest an Conferintele Nationale de e-Commerce din 27-28 mai sau daca pur si simplu doriti sa va reamintiti ce s-a discutat, acum puteti gasi mare parte dintre prezentarile speaker-ilor CNEC 2013 pe canalul de SlideShare GPeC. CNEC 2013 a adunat aproximativ 270 de participanti in fiecare dintre cele doua zile ale evenimentului. Acestia au primit de la cei peste  30 de speakeri si traineri – nume sonore ale industriei e-commerce – sfaturi, informatii despre metode de crestere a conversiilor, indrumari privind optimizarea site-ulor magazinelor etc.

Temele au vizat toate aspectele importante pentru cei care activeaza in piata de comert electronic: situatia actuala a pietei, plati online, servicii de curierat, marketing online, marketing afiliat, SEO, PPC, Analytics, social media, e-mail marketing, perspectiva marilor jucatori asupra comertului online.

Mai jos gasesti principalele prezentari din 2013 de la Conferintele Nationale de e-Commerce

– Daniel Enescu, Founder Daedalus Group – “Vocea cumparatorului online” (studiu realizat de GPeC in parteneriat cu Daedalus Millward Brown despre comportamentul consumatorilor online)

– Horia Neagu, Online Shop & Care Manager Orange Romania – SEO Super Session. Tips&Tricks in lumea reala

– Serviciile de curierat fata in fata cu magazinele online

 • Gian Sharp, CEO Cargus
 • Felix Patrascanu, Managing Partner FAN Courier
 • Lucian Aldescu, CEO DPD Romania

– Robert Anghel, Digital Marketing Manager ING Bank Romania – “Stii bancul cu marketingul? E chestia aia care…”

– Calin Fusu, CEO Zumzi – “Vanzarea prin marketplace. Are sau nu sens pentru afacerea ta online?”

– Radu Vilceanu, Founder & CEO ContentSpeed – “Cum sa iti cresti vanzarile prin Drop Shipping”

– Romulus Grigoras, CEO Devatics – Marketing in timp real, marketing agil: rezultatele obtinute de precursori

– Cosmin Daraban, CEO SilkWeb – MintMetrics

Bloggerii care au dat vestea despre GPeC 2013 și-au primit premiile

Adăugat de pe 10 Iunie 2013, 4 comentarii

Câștigătorii campaniei Blogal Initiative de promovare a Galei Premiilor e-Commerce 2013 și-au primit premiile binemeritate.

Pe locul 1 s-a situat Irina Bartolomeu, care a participat cu această postare. Ea a primit de la evoMAG un laptop ASUS X401U-WX030D. Andreea Lazăr, care a participat cu această postare, a ajuns pe locul 2 și a câștigat de la F64 un aparat foto Fuji Finepix S2800. Câștigătorii de pe locurile 3 – 22 au primit de la ZorileStore 10 tricouri pentru femei și 10 pentru bărbați.

De asemenea, laureații au primit puncte Blogal: locul 1 – 50 de puncte, locul 2 – 30 de puncte, locurile 3-22 – 10 puncte.

Clasamentele separate al voturilor și al juriului, precum și punctele corespunzătoare fiecărui câștigător, le găsiți pe site-ul Blogal Initiative

În cadrul concursului, participanții au avut de scris despre avantajele participarii la gală, îndemnând magazinele online românești să se înscrie. La campanie au participat 43 de bloggeri care au scris 61 de articole.

 

Extended lanseaza versiunea demo a platformei de eCommerce

Adăugat de pe 10 Iunie 2013, 0 comentarii

Versiunea demo a platformei de e-commerce Extended cu peste 200 de functionalitati integrate este acum disponibila online. Ea poate fi testata de catre persoanele care doresc sa isi porneasca o afacere online si de catre posesorii de magazine online. Platforma ofera peste 200 de functionalitati integrate si isi propune sa ridice standardele in comertul electronic din Romania.

Extended Demo Store simuleaza complet structura unui magazin online dezvoltat pe platforma Extended, oferind acces in cadrul magazinului atat in calitate de client, cat si in calitate de manager. O data accesat, panoul de administare prezinta in mod intuitiv toate tool-urile necesare managementului eficient al unui magazin online. Panoul de administrare este optimizat si pentru varianta mobila, oferind posibilitatea monitorizarii echipei, a comenzilor si a rapoartelor de vanzari direct de pe smartphone.

Alegerea unei solutii eCommerce potrivite pentru un business reprezinta cea mai importanta decizie pentru dezvoltarea unui magazin online, motiv pentru care Extended ofera toate instrumentele necesare administrarii avansate a unui business in eCommerce, indiferent de domeniul de activitate sau experienta.

Care sunt principalele beneficii ale platformei de eCommerce Extended?

Solutia de la Extended este potrivita si adaptabila la orice afacere online. Printre beneficiile Extended se afla:

 • magazin online pe Facebook
 • integrari cu firme de curierat
 • modulul special pentru Black Friday
 • procesatori de plati cu cardul si comparatoare de preturi
 • rapoarte de vanzari si performanta
 • integrare cu Google Analytics
 • sistem avansat de promotii si gestiune interna

Extended permite dezvoltarea si gestiunea simultana a mai multor magazine online in cadrul aceluiasi cont de administrare si ofera posibilitatea de integrare cu ERP in sistem de import (gestiune in extern si import in platforma) sau de export (gestiune in platforma si export pentru ERP) si integrare SAP si Navision.

Cum se diferentiaza Extended de platformele internationale de eCommerce?

 • In primul rand, serviciile integrate se adreseaza in special pietei din Romania: procesatori de plati online din Romania, sisteme de curierat automate oferite de catre curierii din România, comparatoarele de preturi si sistemele automate de actualizare a preturilor puse la dispozitie de catre distribuitorii din Romania.
 • In al doilea rand, pachetele de servicii oferite de catre Extended sunt astfel concepute si mulate pentru piata electronica din Romania, incat au scopul de a furniza solutii echilibrate in functie de cerintele si nevoile pietei. Tinand cont de experienta acumulata timp de 4 ani in cadrul comertului electronic din Romania, am putut observa si studia evolutia acestuia pentru a veni in prezent cu un produs care sa poata furniza solutii eCommerce pentru orice business.

Cu ce se diferentiaza Extended de platformele romanesti de eCommerce?

 • Fata de platformele de eCommerce din Romania, Extended se evidentiaza in primul rand prin calitatea serviciilor oferite clientului si prin consultanta si strategie de dezvoltare online;
 • In al doilea rand, magazinele dezvoltate de catre UIS pe prima versiune a platformei au obtinut numeroase titluri si rezultate notabile;
 • Printre facilitatile oferite de catre Extended se numara si monitorizarea activitatii magazinului online pe telefonul mobil (monitorizare echipa, comenzi, flux vanzări, statistici), simplificarea procesului de comanda (comanda intr-un singur pas cu sau fara cont, generare automata de factura, AWB si fisa de expeditie), modul de import automat a produselor IT&C in baza de date a magazinului, suport tehnic si asistenta la instalare pe server si posibilitatea de a gestiona simultan mai multe magazine online.

Cele trei pachete disponibile vin in ajutorul magazinelor online pentru luarea celei mai bune decizii privind solutia de e-commerce corespunzatoare fiecarui tip de business:

1. Install & Go – pachetul ideal daca vrei sa accesezi comertul electronic fara prea mult efort, simplu si rapid;

2. Start-Up – pachetul profesional pentru un magazin online la inceput de drum sau pentru extinderea unei afaceri in online;

3. Professional – pachetul complet de servicii Extended, oferind o solutie ampla de dezvoltarea a business-ului, inclusiv pe 2 canale, B2B sau B2C.

Despre Extended

Extended este un produs marca UIS, creat si dezvoltat dupa un studiu amanuntit asupra comertului electronic din Romania. UIS este o agentie de creatie si dezvoltare online infiintata in anul 2006 si autoare a numeroase proiecte si colaborari din mediul online, dintre care: Adobe Inc, Gala Premiilor eCommerce, Voltaj, Agricover, Crocs Store Romania, Gavriliu Imobiliare, Eco Iluminat, 4Garden, Animal Vet. Implicarea directa a agentiei UIS in integrarea magazinelor online pe o platforma dedicata comertului din Romania a inceput in anul 2007 cu dezvoltarea primei variante de platforma care a stat la baza magazinului online Vexio, premiat la GPeC pentru Cel mai bun Start-Up in 2008 si Magazinul Anului 2009.

Viziunea Extended este aceea de a deveni cea mai puternica platforma de eCommerce din Romania, fiind destinata atat magazinelor online start-up, cat si firmelor si brandurilor consacrate.