Școala de Vară de Comerț Electronic GPeC – Ziua 4

Adăugat de pe 31 August 2014, 0 comentarii

A patra zi a Scolii de Vara GPeC 2014 a fost una interactiva. Am inceput dimineata cu o discutie cu Steffen Heringhaus (Ringier) legata de modul de calcul al ROI-ului pe diferite canale de marketing, am continuat cu exercitii de marketing digital impreuna cu Costin Radu (The Geeks) si am incheiat ziua cu un atelier interactiv in care Alina Burlacusi Marian Trusca (WHI Experience) ne-au ajutat sa intram in mintea consumatorului.

Am tras linie pentru Scoala de Vara GPeC 2014 si am cules feedback-ul participantilor cu privire la informatiile primite in saptamana intensiva de comert electronic.

Iata cele mai importante idei ale celei de-a patra zile a Scolii de Vara GPeC.

Workshop Steffen Heringhaus, Chief Digital Officer Ringier Romania – Selecting Marketing Channels: Which Are Right for My Business?

 • HeringhausE bine sa folosim Google’s URL Builder pentru campanii si canale, dar nu pentru Google.
 • Urmariti click-urile separat, folosind servicii de scurtare a URL-ului precum Bit.ly.
 • Folositi: e-mail-ul, traficul din social media, bannere platite, campanii cu reclame text platite.
 • Definiti scopurile campaniei, care pot fi chiar scopurile afacerii. Apoi definiti scopurile secundare Add to cart, Download, Profile Update. Scopurile ajuta la urmarirea campaniei pana cand apar rezultatele.
 • Definiti Events, ele sunt bune pentru a defini actiuni unice sau microconversii care nu au URL-uri proprii.
 • Probleme care pot aparea:
  • serverul Web nu accepta URL-uri care contin parametri precum utm_source
  • platforma nu accepta URL-uri speciale pentru goals
 • Multi-Channel Funnels in Google Analytics: https://www.youtube.com/watch?v=Cz4yHOKE5j8
 • Atentie la canibalizarea canalelor (cresterea unui canal si scaderea altuia)! E buna daca astfel se poate ajunge la o audienta mai mare si se poate furniza mai mult continut, la acelasi cost.

Workshop “Exercitii de Marketing Digital” – Costin Radu, The Geeks

1. Costin i-a pus la lucru pe participanti. Ei au fost nevoiti sa aleaga un concept din cele patru propuse pentru o aplicatie de Facebook. Scopul: cresterea notorietatii unui brand de condimente.

 • Nu se mai recomanda aplicatiile pe Facebook. Un motiv este ca multi acceseaza FB prin dispozitive mobile. A scazut vizibilitatea share-urilor din aplicatii. Astfel, banii se duc mai mult la dezvoltatorii de aplicatii, nu la FB.
 • Cel mai bun mod de promovare pe FB acum este continutul foarte bun. Se mai pot folosi FB Ads.

2. Discutie: desi postam in fiecare zi pe pagina de FB, scade implicarea utilizatorilor in ultimele 5 luni. Clientul stie ca la ora 16 se uita foarte multi oameni la postari. Acum postezi un singur lucru pe zi, la ora 16. Remunerarea agentiei este de pe post. Cum reactionezi?

3. Provocare: ai lansat o promotie si un site prin care utilizatorii se inscriu si introduc coduri promotionale. Dupa 3 zile de campanie, 6 persoane spun ca vor sa vada pe ce locuri sunt in clasament. Clientul iti cere sa publici topul sanselor in concurs. În admin, datele sunt:

 • 20.438 de vizitatori unici
 • 26.267 de vizite
 • 4.272 de coduri promotionale inscrise
 • 2.157 de participanti

Cum reactionezi?

4. Sunteti Brand Manager al unui retailer online generalist. Agentia trebuie sa aleaga un produs de pe site si sa produca un clip video. Propuneri pentru vanzarea unui re-edit al unui album al artistei:

 • un labrador auriu danseaza pe o melodie a Mihaelei Runceanu
 • un student danseaza pe o melodie a Mihaelei Runceanu

Ce alegeti?

5. A cincea provocare a lui Costin Radu are datele din acest tabel. Intrebarea este: ce recomandari sau ajustari ale bugetului ati face?

Tabel Radu

6. A sasea provocare a lui Costin Radu este o campanie pentru McDonald’s bazata pe un singur banner online. Datele provocarii sunt in imaginea alaturata. 

provocarea6

7. Datele celei de-a 7-a provocari a lui Costin Radu sunt in imaginea alaturata. 

provocarea7

Workshop “Full Customer Matchmaking” – Alina Burlacu si Marian Trusca – Co-fondatori si Managing Partneri la WHI Experience

 • Burlacu_TruscaMarian a inceput prin a-i ruga pe participanti sa defineasca “customer value”. Apoi a demonstrat ca trebuie sa investesti in comunicarea cu clientii, pentru ca ea va aduce beneficii pe termen lung.
 • Alina a condus exercitiul privind modul in care se simte clientul in relatia cu brand-ul si/sau compania.
 • Un alt exercitiu a constat in a scrie participantii ce si-ar dori ei sa auda de la clienti despre magazinul lor online.
 • Indiferent de segmentarea pietei, toti vor incredere.
 • Mereu trebuie sa faci mici reglaje la site sau la comunicarea cu clientii. 
 • Exemplu: Emag si-a creat deja o poveste, nu mai trebuie sa mizeze pe emotie astazi. Magazinele aflate la inceput trebuie sa lucreze la partea de emotie.
 • In afara de ceea ce se poate masura, povestea fiecarui magazin este importanta si trebuie comunicata.

—————————————–

GPeC 2014 este un eveniment sustinut deCargusCarrefour OnlineDPDFAN CourierGaranti BankMasterCardMicrosoftOrangeSameDayUISZITEC

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Recommended Travel PartnerParavion.ro

Cu sprijinul2ParaleAdvanced IdeasAgile MediaAlin Dobrin PhotoCasaDeTraduceriECOMpediaEuroWebExtendedflexiLIVEHostwayMarketizatorNew BlackTRUSTED.roVibetraceWebDigitalWhite ImageZeList

Parteneri media220.ro(Ad)HuggerAkceesANISAvocatNetBursaBusiness ReviewBlogal InitiativeBusiness24Business WomanCariereComunicate De PresaeJobsFemei in AfaceriFulvia MeirosuHotnewsIQAdsKiss FMLaptop NewsLumea SEO PPCModern BuyerRomaniaPozitiva.roShopmaniaSoftbinatorSoftLeadStartups.roTech CafeZiare.com

Bloguri partenere: Alex MihaileanuAlin VladAna MateiAnca DumaAndreea StanAuras Mihai GeambasuBlogatu.roCarmen AlbisteanuChinezuClaudia TocilaCorina Maria ScheianuCristi DorombachDorin ApavaloaeElena CiricGeorge Hari PopescuIoana BudeanuiYliLavinia BiberiMadalin BlidaruMiruna SiminelOana GreceaOlivian BredaRaluca PopaRazvan AcsenteSabina CornovacSandra ClipeaSorin Rusi.

Școala de Vară de Comerț Electronic GPeC – Ziua 3

Adăugat de pe 30 August 2014, 0 comentarii

Cea de-a treia zi a Scolii de Vara GPeC 2014 a fost focalizata pe eficienta. Am inceput dimineata cu un workshop sustinut de Iulian Padurariu (The Marks) despre modalitatile de crestere a numarului de clienti si a vanzarilor fara bugete de marketing. Am continuat cu workshop-ul lui Ciprian Soleriu (BrainArt) despre solutii de a face mai multi clienti sa apese pe butonul “Cumpara” si am incheiat ziua cu un workshop despre SEO cu Adrian Ichim (Advanced Ideas). Au fost trei abordari diferite si trei solutii care nu implica bugete mari de marketing pentru a creste numarul de clienti si numarul de conversii.

Iata cele mai importante idei din a treia zi a Scolii de Vara GPeC 2014. Citește tot articolul

Școala de Vară de Comerț Electronic GPeC – Ziua 2

Adăugat de pe 28 August 2014, 0 comentarii

Cea de-a doua zi a Scolii de Vara de Comert Electronic GPeC 2014 a fost dedicata marketing-ului practic si a abordat doua canale diferite:

 1. PPC
 2. E-mail marketing

Dupa doua workshop-uri intensive despre solutii PPC la cheie si cresterea engagementului prin personalizare, automatizari si analiza datelor, am discutat cu Bogdan Manolea despre avantajele si dezavantajele magazinelor online in urma noii legislatii in comertul electronic.

Iata cele mai importante idei ale celei de-a doua zile a Scolii de Vara GPeC. Citește tot articolul

Școala de Vară de Comerț Electronic GPeC – Ziua 1

Adăugat de pe 28 August 2014, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , ,

Prima zi a Scolii de Vara GPeC 2014 a avut accente puternice de practic si interactiv.

– Am discutat mai intai problemele concrete pe care magazinele online le intampina in zona de servicii de logistica si curierat si am facut tot posibilul ca acestea sa plece de la workshop cu solutii practice si raspunsuri direct din partea reprezentantilor companiilor de top din acest segment.

– Apoi am trecut in revista cu Liviu Taloi (ECOMpedia) 35 de ingrediente esentiale pentru cresterea vanzarilor in e-commerce si am discuta impreuna reteta potiunii magice propusa de Liviu.

– Am incheiat ziua de training cu un workshop despre tool-uri dee-commerce ce pot ajuta la cresterea ratei de conversie.

– Dupa masa de pranz am avut timp pentru discutii 1-la-1 cu trainerii Scolii de Vara, discutii in cadrul carora participantii au putut primi consultanta specializata aplicata pe afacerea lor.

Iata cele mai importante idei din prima zi a Scolii de Vara de Comert Electronic GPeC 2014. Citește tot articolul

Cum iti poti creste vanzarile online fara bugete mari – 3 abordari diferite in a 3-a zi a Scolii de Vara GPeC 2014

Adăugat de pe 21 August 2014, 0 comentarii

scoala-de-vara-ecommerce-ziua3Cea de-a treia zi a Scolii de Vara GPeC 2014 va fi primordial focusata pe eficienta. Vom incepe dimineata cu un workshop sustinut de Iulian Padurariu (The Marks) despre modalitati de crestere a numarului de clienti si a vanzarilor fara bugete de marketing. Vom continua cu workshop-ul lui Ciprian Soleriu (BrainArt) despre solutii de a face mai multi clienti sa apese pe butonul “Cumpara” si vom incheia ziua cu un workshop despre SEO cu Adrian Ichim (Advanced Ideas). 3 abordari diferite si 3 solutii care nu implica bugete mari de marketing pentru a creste numarul de clienti si numarul de conversii.

Low budgets? Think Habits.

Iulian-Padurariu-copy-2-300x204Iulian Padurariu este unul dintre cei mai reputati consultanti de strategie de business din Romania, cu o experienta de marketing strategic de peste 15 ani si cam tot atatea premii EFFIE castigate cu proiectele gestionate. Si-a inceput viata de antreprenor in 2005 odata cu deschiderea la Bucuresti a biroului de consultanta in poziționare al retelei lui Jack Trout. Din 2008 activeaza la Viena, insa pastreaza o legatura stransa cu Romania, atat pentru clientii agenției Marks unde activează ca si consultant de marketing asociat, cat si pentru a sustine diferite discursuri sau workshopuri in cadrul unor proiecte educaționale. Cu un General MBA la Webster si un Professional MBA la Wirtschaftsuniversität Viena specializat in Antreprenoriat si Inovație, Iulian Padurariu este un important susținator al spiritului antreprenorial, aducand frecvent in atentia publicului concepte si metode inovative de business design, tehnici de motivare & engagement, sau predictive modeling.

De ce nu cumpara clientii. Solutii si idei ca sa-i faci sa apese pe butonul de plata. Ciprian-Soleriu

Ciprian Soleriu a facut pasul decisiv spre antreprenoriatul online dupa o cariera  de 10 ani in mediul bancar, unde a fost director regional de vanzari peste jumatate de tara si a coordonat o echipa de 35 de persoane.  Pasionat de online si autodidact perseverent, se foloseste de experienta lui de vanzari si management pentru a ajuta alti antreprenori sa vanda mai mult online. In prezent detine o agentie de marketing digital, focusata pe cresterea vanzarilor online, Brain Art ( www.brainart.ro) unde lucreaza cu clienti precum: Banca Transilvania, Remax Romania, Teraplast, Star Lubricants, Plastsistem , La Casa, Mircea Chira. Prin proiectul ConversionAcademy.eu, lansat in aprilie 2014, Ciprian Soleriu le ofera gratuit antreprenorilor care vor sa isi dezvolte afacerile online informatii de psihologie si marketing care sa ii ajute sa vanda mai mult si sa convinga mai usor vizitatorii siteului sa se converteasca in clienti.

E-Commerce SEO  Adrian-Ichim-Advanced-Ideas

Adrian Ichim este fondatorul agentiei digitale Advanced Ideas si se ocupa in prezent de dezvoltarea de strategii si concepte creative pentru clientii din portofoliul agentiei din pozitia de Creative Strategy Director si Partener Advanced Ideas. Adrian si-a inceput cariera in publicitatea digitala ca si antreprenor, pornind in anul 2003 primul sau start-up. Cel mai nou start-up in care este implicat este lansare agentiei digitale Advanced Ideas in Londra. In cei 10 de cariera a coordonat echipe de proiect de peste 30 de oameni si a participat activ la crearea si lansarea a peste 200 de proiecte digitale in intreg spectrul comunicarii digitale, web, mobile, social sau search. Multe dintre aceste proiecte au fost create si dezvoltate in colaborare cu echipe de creatie din agentii de publicitate precum Ogilvy & Mather sau Draftfcb. Adrian a fost implicat impreuna cu diverse echipe in procesele de creatie, strategie, dezvoltare sau optimizare pentru unele din cele mai mari proiecte digitale din Romania dezvoltate de grupuri precum: Allegro, Ejobs, Gsk, JTI, Raiffeisen, Nestle, Netrisk sau Petrom. Anul 2013 vine cu noi provocari, Adrian se alatura echipei de traineri Ascendis ca si trainer autorizat CNCFPA, specialist in marketing digital. Odata cu parteneriatul intre Ascendis si Advanced Ideas, Adrian si-a asumat rolul de pionier in educarea, promovarea si dezvoltarea competentelor de marketing digital in companiile din Romania.

10403220_935600846465873_6220504230931768610_n

GPeC 2014 este un eveniment sustinut de: Cargus; Carrefour Online; DPD; FAN Courier; Garanti Bank; MasterCard; Microsoft; Orange; SameDay; UIS; ZITEC

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Recommended Travel Partner: Paravion.ro

Cu sprijinul: 2Parale, Advanced Ideas, Agile Media, Alin Dobrin Photo, CasaDeTraduceri, ECOMpedia, EuroWeb, Extended, flexiLIVE, Hostway, Marketizator, New Black, TRUSTED.ro, Vibetrace, WebDigital, White Image, ZeList

Parteneri media: 220.ro, (Ad)Hugger, Akcees, ANIS, AvocatNet, Bursa, Business Review, Blogal Initiative, Business24, Business Woman, Cariere, Comunicate De Presa, eJobs, Femei in Afaceri, Fulvia Meirosu, Hotnews, IQAds, Kiss FM, Laptop News, Lumea SEO PPC, Modern Buyer, RomaniaPozitiva.ro, Shopmania, Softbinator, SoftLead, Startups.ro, Tech Cafe, Ziare.com

Bloguri partenere: Alex Mihaileanu, Alin Vlad, Ana Matei, Anca Duma, Andreea Stan, Auras Mihai Geambasu, Blogatu.ro, Carmen Albisteanu, Chinezu, Claudia Tocila, Corina Maria Scheianu, Cristi Dorombach, Dorin Apavaloae, Elena Ciric, George Hari Popescu, Ioana Budeanu, iYli, Lavinia Biberi, Madalin Blidaru, Miruna Siminel, Oana Grecea, Olivian Breda, Raluca Popa, Razvan Acsente, Sabina Cornovac, Sandra Clipea, Sorin Rusi.

Solutii PPC la cheie, personalizare, automatizari si noua legislatie in comertul electronic – A doua zi a Scolii de Vara de E-Commerce GPeC 2014

Adăugat de pe 19 August 2014, 0 comentarii

speakeri-gpec-scoala-de-vara-ziua2Cea de-a doua zi a Scolii de Vara de Comert Electronic GPeC 2014 va trece la partea de marketing practic, abordand 2 canale diferite: PPC si e-mail marketing. Dupa 2 workshop-uri intensive despre solutii PPC la cheie si cresterea engagementului prin personalizare, automatizari si analiza datelor, vom discuta cu Bogdan Manolea despre avantajele si dezavantajele magazinelor online in urma noii legislatii in comertul electronic.

Agenda completa a Scolii de Vara de Comert Electronic GPeC 2014 poate fi consultata aici, iar voi mai aveti timp pana pe 20 august sa va inscrieti pentru cel mai complex program de training in e-commerce din Romania.

Solutii Pay Per Click la cheie

Cristian-Ignat-2ParaleCristian Ignat, Pay Per Click Manager 2Parale, conduce divizia specializata de Pay Per Click din 2Parale, agenție Platinum Google Engage. Cu o experienta de mai bine de 7 ani in marketingul online, Cristian este singurul absolvent din Romania al masterului Pay Per Click de la Market Motive si contribuie activ la popularizarea domeniului pe piata romaneasca, fiind printre primii traineri din Romania certificati in Google AdWords. Este recunoscut pentru studiile de caz si prezentarile aplicate pe care le sustine ca speaker invitat la evenimente de top din domeniu, atat din Romania, cat si din alte tari europene. Impreuna cu echipa sa dezvolta strategii si administreaza conturi pentru companii precum Arabesque, Credit Europe Bank, Provident si Miniprix.

In cadrul workshopului, vom discuta cu Cristian Ignat despre solutii PPC potrivite pentru specificul business-urilor prezente la training si vom intra in detalii legat de remarketing si alte tehnici PPC de interes.

Puterea contextului: Cum sa livrezi o experienta premium si sa cresti engagementul prin personalizare, automatizari si analiza datelor

Andrei-Georgescu-White-ImageAndrei Georgescu este fondatorul  White Image si este  focusat pe ceea ce creaza rezultate. El este specializat in strategii de email & data marketing lucrand de mai multe de 11 ani  pentru clienti precum ING Bank, OTP Bank, VW, Audi, eMag, Flanco, Lindab, Publica, Romstal, Mobexpert etc. Este certificat de catre MarketingSherpa in tactici avansate de email marketing, in optimizare si value proposition development. In 2014, White Image a castigat 3 Mentiuni de Onoare la MarketingSherpa Email Awards (cel mai mare eveniment de email marketing din lume) pentu campanii de generare de leaduri si e-commerce. De asemenea in 2013 a castigat un premiu silver la acelasi evenimnte pentru strategie de crestere a bazelor de date.

Andrei ne va vorbi in cadrul workshop-ului de la Scoala de Vara de E-Commerce GPeC 2014 despre strategii de email marketing bazate pe personalizare, automatizari si analize big data.

Avantajele si dezavantajele magazinelor online in urma noii legislatii in comertul electronic – explicarea tuturor noutatilor si aspectelor importante ale noii legi

OLYMPUS DIGITAL CAMERABogdan Manolea este consultant juridic interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informatiilor, proprietate intelectuala/industriala insa si de orice domeniu implicand dreptul, Internetul si atitudinea civica. Proprietar al paginii web Legile Internetului – legi-internet.ro, care prezinta din 2001 principalele evolutii din dreptul tehnologiei informatiei. Autor a suficiente prezentari si articole pe teme legate de Drept si Tehnologia Informatiei (comert electronic, semnatura electronica, nume de domenii, jurisdictie si Internet, dreptul la viata privata, etc.) facute la evenimente nationale si internationale.Bogdan este de asemenea si Co-fondator Trusted.ro.

Vom aborda cu Bogdan noua lege a comertului electronic, avantajele si dezavantajele pe care aceasta le are asupra unui magazin online si implicatiile existente.

Grabeste-te! Scoala de Vara de E-Commerce GPeC 2014 iti ofera singurele cursuri intensive de comert electronic din Romania sustinute de cei mai buni specialisti din e-commerce si online. In acest an, Scoala de Vara se desfasoara in perioada 27 august – 1 septembrie 2014 la Family Hotel Arnica *** din Moeciu de Sus, intr-un cadru absolut magnific de munte. Locurile sunt limitate. Inscrie-te acum! Inscrierile se vor incheia pe 20 august.

10403220_935600846465873_6220504230931768610_n

GPeC 2014 este un eveniment sustinut de: Cargus; Carrefour Online; DPD; FAN Courier; Garanti Bank; MasterCard; Microsoft; Orange; SameDay; UIS; ZITEC

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Recommended Travel Partner: Paravion.ro

Cu sprijinul: 2Parale, Advanced Ideas, Agile Media, Alin Dobrin Photo, CasaDeTraduceri, ECOMpedia, EuroWeb, Extended, flexiLIVE, Hostway, Marketizator, New Black, TRUSTED.ro, Vibetrace, WebDigital, White Image, ZeList

Parteneri media: 220.ro, (Ad)Hugger, Akcees, ANIS, AvocatNet, Bursa, Business Review, Blogal Initiative, Business24, Business Woman, Cariere, Comunicate De Presa, eJobs, Femei in Afaceri, Fulvia Meirosu, Hotnews, IQAds, Kiss FM, Laptop News, Lumea SEO PPC, Modern Buyer, RomaniaPozitiva.ro, Shopmania, Softbinator, SoftLead, Startups.ro, Tech Cafe, Ziare.com

Bloguri partenere: Alex Mihaileanu, Alin Vlad, Ana Matei, Anca Duma, Andreea Stan, Auras Mihai Geambasu, Blogatu.ro, Carmen Albisteanu, Chinezu, Claudia Tocila, Corina Maria Scheianu, Cristi Dorombach, Dorin Apavaloae, Elena Ciric, George Hari Popescu, Ioana Budeanu, iYli, Lavinia Biberi, Madalin Blidaru, Miruna Siminel, Oana Grecea, Olivian Breda, Raluca Popa, Razvan Acsente, Sabina Cornovac, Sandra Clipea, Sorin Rusi.