Știrile săptămânii: primul magazin online pentru stângaci, alimente online în rate și despre comoditate vs. sedentarism in e-commerce

Adăugat de pe 26 Februarie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Continuăm rubrica inaugurată săptămâna trecută pe blogul nostru în care vă prezentăm cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile. Aveți mai jos selecția noastră din această săptămână, dar, dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, dați-ne un email la adresa echipa@gpec.ro sau lăsați un comentariu la finalul articolului. Vă mulțumim!

Citește tot articolul

Neculai Mihai: In 2015 vom creste si mai mult calitatea serviciilor FAN Courier

Adăugat de pe 26 Februarie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

interviu-gpec-neculai-mihaiNeculai Mihai, cofondator FAN Courier, a oferit un scurt interviu Sabinei Cornovac dupa ce a ridicat premiul pentru cel mai bun serviciu de curierat de la GPeC 2014. In materialul video de mai jos, Neculai Mihai a vorbit despre calitatile companiei FAN Courier, despre potentialul pietei de comert electronic din Romania, dar si despre premiul primit la GPeC – Gala Premiilor eCommerce. Citește tot articolul

Cătălin Crețu: 25% din totalul plăților efectuate online de români sunt către magazine online sau servicii din România

Adăugat de pe 25 Februarie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , ,

gpec-interviu-catalin-cretuCătălin Crețu, subregional manager pe România, Croaţia şi Slovenia în cadrul Visa Europe, a oferit un scurt interviu Sabinei Cornovac la GPeC 2014. În mod evident, discuția s-a axat pe plata online cu cardul, iar una dintre cele mai importante statistici prezentate arată că doar 25% din totalul plăților efectuate online sunt către magazine online sau servicii din România. În plus, Cătălin a vorbit și despre creșterea comerțului electronic de pe dispozitivele mobile de la noi din țară, unde 16% din comenzile online sunt realizate de pe tabletă și smartphone. La finalul interviului Cătălin a vorbit puțin și despre portofelul digital V.me, serviciu care se va lansa anul acesta în România și care va simplifica plata online cu cardul.

Citește tot articolul

Alin Vlad, Heimdal Security: strategia de Inbound marketing trebuie integrata cu cea clasica, de Outbound

Adăugat de pe 20 Februarie 2015, 1 comentariu
Cuvinte-cheie: , , , ,

alin-vlad-foto-blog-gpec Alin Vlad, Director of Online Marketing & Sales la compania daneză de securitate online, Heimdal Security, a oferit un interviu echipei GPeC în care a vorbit despre inbound marketing și despre cum poți realiza o astfel de strategie eficientă. Alin este un vechi prieten GPeC, iar de 2 ani de zile este și blogger oficial al Galei Premiilor eCommerce. Puteți citi textele lui despre inbound marketing și social media pe allinbound.com, un blog de specialitate foarte bine pus la punct. În rândurile ce urmează, vei găsi sfaturi practice, un exemplu de campanie de succes de inbound marketing din România, dar și o listă de tool-uri online de marketing sau e-commerce recomandate magazinelor online care doresc să-și crească vânzările.

În trecut, Alin Vlad a ocupat poziția de Web Content Specialist, apoi cea de Community Manager la BullGuard, un producător danez de produse de securitate. În 2012 și-a început activitatea la Bitdefender, unde a gestionat prezența pe social media a companiei, apoi a primit funcția de B2B Inbound Marketing Manager. Pasiunea lui Alin pentru marketingul online l-a adus și în fața publicului, ca speaker la diverse evenimente de specialitate din România. Citește tot articolul

Știrile săptămânii: Noriel, Alibaba, vinul ghiurghiuliu online și tinerețea în afaceri

Adăugat de pe 19 Februarie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Inaugurăm astăzi o altă rubrică pe blog-ul nostru, prin care încercăm să vă fim ghizi în oceanul de informații din e-commerce-ul românesc și de pe planetă. În fiecare joi, vom încerca să evidențiem cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din săptămâna respectivă, fie că este vorba despre afaceri noi sau vechi, despre informații de actualitate sau sfaturi pe termen lung.

Sperăm să vă placă pastila noastră săptămânală, dar nu stați deoparte, trageți-ne de mânecă dacă ați găsit zilele acestea ceva despre care merită să știe toată lumea! Dați-ne de știre la echipa@gpec.ro sau adăugați un comentariu mai jos. Mulțumim! Citește tot articolul

GPeC sarbatoreste 10 ani cu speakeri de nota 20! Craig Sullivan vine pentru prima oara in Romania!

Adăugat de pe 11 Februarie 2015, 0 comentarii

Asa cum am promis, sarbatorim 10 ani de GPeC cu speakeri de nota 20! Primul invitat special anuntat inca din decembrie 2014 este Neil Patel, co-fondatorul CrazyEgg, HelloBar si KISSmetrics, unul din cei mai influenti oameni din online potrivit Wall-Street Journal si plasat de catre revista Forbes in top 10 marketeri online.

craigA sosit momentul sa anuntam cel de-al doilea speaker GREU pe care il veti intalni pentru prima oara in Romania la GPeC Summit (Bucuresti, 11-12-13 Mai 2015): Craig Sullivan, expert recunoscut la nivel mondial in Analytics, Split Testing, Optimizarea Conversiilor, User Experience si Voice of Customer.

Craig a contribuit la dezvoltarea echipelor, lansarii de produse si la cresterea prezentei online a companiilor de top precum: Google, LOVEFiLM, Lego, John Lewis, eBay etc. Prin tehnicile de optimizare a conversiilor si testele rapide, Craig a adus companiilor cu care lucreaza in ultimii 5 ani un beneficiu net de peste 500 de milioane de Euro.

Craig vorbeste constant la cele mai cunoscute evenimente de profil din lume, unde este invitat special: eMetrics, Measurecamp, Conversion Conference, Etail, Drapers, Econsultancy etc.

Pentru orice subiect legat de Usability, Psihologie si Cifre, il puteti urmari pe Craig pe Twitter la @OptimizeOrDie.

In cadrul GPeC Summit, Craig va sustine un keynote speech pe 11 Mai 2015 si un workshop de o zi intreaga pe 12 Mai 2015. Nu aveti voie sa il ratati!

Inscrierile la GPeC Summit sunt in plin proces de desfasurare, iar pana pe 28 Februarie 2015 (inclusiv), puteti profita de oferta Very Early Bird (respectiv 49 EUR TVA inclus pentru fiecare zi de eveniment sau pretul special de 117 EUR TVA inclus pentru un bilet 3-Day-Pass). Inscrierile se fac pe website-ul GPeC la www.gpec.ro