STUDIU Părerile clienților îi fac pe alți clienți să cumpere mai mult

Adăugat de pe 30 Noiembrie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , ,

The Unfaithful Consumer, o cercetare despre obiceiurile de cumpărare, realizată în Marea Britanie, arată că se scriu în jur de 119 milioane de cronici de produs pe an, arată Internet Retailer. Deoarece tot mai mulți oameni unfaithful-consumer-reportpublică review-uri, mai multe persoane le citesc și oferă propriul lor feedback care este apoi citit de un nou grup de clienți. Continuatoare ale forumurilor de discuții, cronicile online au devenit un instrument preferat al cumpărătorilor și o parte importantă a procesului de descoperire și cumpărare.

Clienții au încredere în experiențele altor oameni și acest lucru devine un element de influență puternic în luarea deciziilor. Potrivit raportului citat, 76% dintre cumpărătorii online spun că descoperă produse noi prin cronici și recomandări pe site-urile și pe rețelele sociale. În plus, mai mult de jumătate dintre ei spun că se bazează pe review-uri când decid să cumpere ceva.

Citește tot articolul

Știrile săptămânii în e-commerce: Black Friday, inovații de la Lidl și Carrefour, studiu despre returul în online

Adăugat de pe 24 Noiembrie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

black-friday_2013-2016Black Friday, luna reducerilor din online-ul românesc

Deși denumirea de Black Friday este puternic folosită pe tot parcursul anului în marketing-ul din România, luna noiembrie este momentul în care se adună toate magazinele online și fac reduceri. Pe 18 noiembrie a fost primul mare Black Friday din 2016 și la unele magazine a continuat și peste weekend. Rezultate și statistici de la eMAG, F64, PC Garage, 2Performant, PayU Romania, Bicicletele Pegas, Zelist, Fashion Days, FashionUP, Rossery, BestKids și Vola.ro – Bilete Avion am publicat și noi pe blogul GPeC. Al doilea Black Friday din online-ul românesc va fi pe 25 noiembrie.

Cât de popular este această „sărbătoare a reducerilor” aflați din acest studiu realizat în noiembrie 2016 de One Hour Translation, în cooperare cu Google Consumer Surveys.


the-social-price-drop-lidl-foto

Consumatorul stabilește prețul la Lidl, pe Twitter

Lidl UK va scădea prețul anumitor produse în funcție de cât de multe discuții vor stârni clienții despre acestea pe Twitter. Inițiativa face parte din campania din Marea Britanie denumită „The Social Price Drop” și este una dintre primele de acest fel din lume, potrivit celor de la marketingweek.com. Citește tot articolul

CERCETARE Este oficial: Black Friday este un fenomen mondial!

Adăugat de pe 22 Noiembrie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

black-friday-saleUn studiu realizat în noiembrie 2016 de One Hour Translation indică faptul că shopping-ul de Black Friday se extinde cu repeziciune dincolo de SUA și câștigă popularitate și în alte țări în curs de dezvoltare.

Studiul a fost realizat în cooperare cu Google Consumer Surveys, pe 3.600 de subiecți din 8 țări dezvoltate. Citește tot articolul

Cifre și statistici de la Black Friday 2016: eMAG, 2 Performant, F64, Elefant și alte magazine online

Adăugat de pe 18 Noiembrie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , ,

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-black-friday-creative-graphic-illustration-design-image42107365

PayU: cu 67% mai multe tranzacții online față de 2015

Ediția Black Friday de anul acesta, desfășurată în zilele 18-20 noiembrie, a generat 188.000 tranzacții online în valoare totală de 113,3 mil lei, cu 67% mai mult decât ediția de anul trecut.

  • Vineri, la ora 7:00 dimineața s-a înregistrat o creștere spectaculoasă în platforma PayU, ajungând în scurt timp la 500 de tranzacții pe minut, de două ori mai multe față de nivelul maxim de anul trecut
  • În prima jumătate a zilei de vineri au fost făcute tranzacțiile cu cele mai mari valori. Cel mai mare coș de cumpărături a fost de 143.000 lei, comandă venită din Ungaria. Pe locul 2 și 3 se află tranzacții în valoare de 36.600 lei și 35.000 lei, ambele din România.
  • Valoarea coșului mediu de cumpărături de-a lungul întregului weekend a fost de 602 lei, cu 6% mai mare față de ediția precedentă. Produsele IT&C au fost achiziționate cu precădere în prima parte a zilei de vineri, când valoarea medie a coșului de cumpărături a atins nivelul maxim de 832 lei.

Citește tot articolul

Black Friday GPeC – bilete la 1/3 din preț pentru GPeC SUMMIT 2017!

Adăugat de pe 18 Noiembrie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , ,

black-friday-gpecAstăzi îți aducem primul Black Friday GPeC! Doar astăzi, 18 Noiembrie 2016, până la ora 23:59 ai ocazia să îți cumperi biletul de acces la GPeC SUMMIT din luna Mai 2017 la o treime din prețul standard, fără să știi nici măcar un speaker, formatul evenimentului, temele propuse în discuție sau cu cine te vei întâlni. Tot ceea ce știi în acest moment este că:

  • GPeC 2017 marchează 12 ani de când suntem cel mai important eveniment de e-commerce din Europa Centrală și de Est
  • De-a lungul timpului ți-am adus – în PREMIERĂ – speakeri precum: Bryan Eisenberg, Neil Patel, Oli Gardner, Chris Goward, Karl Gilis, Brian Dean, Craig Sullivan, Talia Wolf și mulți… mulți alți grei din domeniu
  • GPeC SUMMIT Mai 2017 se va desfășura în București și îți aduce nu mai puțin de 3 zile de conținut e-commerce premium cu unii dintre cei mai buni speakeri internaționali și români
  • Suntem GPeC – deci ne respectăm întotdeauna promisiunile.

Astăzi până la ora 23:59 ai ocazia să îți cumperi biletul de acces la GPeC SUMMIT Mai 2017 la doar 59 EUR + TVA pentru toate cele 3 zile de eveniment.

Ce trebuie să faci:

  • scrie-ne un e-mail pe contact @ gpec.ro cu subiectul Black Friday GPeC în care ne oferi toate datele necesare pentru facturare (firmă, adresă poștală sediu social, CIF, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului și cont IBAN) și, mai ales, datele participanților (nume complet, adresă de e-mail, nr. de telefon mobil);
  • achiți factura fiscală de doar 59 EUR + TVA (pentru toate cele 3 zile de GPeC SUMMIT) pe care o vei primi pe e-mail luni, 21 Noiembrie;
  • îți trimitem biletul de acces pe adresa de e-mail furnizată și ne vedem la GPeC SUMMIT în luna Mai 2017!

Mai stai pe gânduri? Oferta expiră astăzi la ora 23:59! #BlackFridayGPeC

Gala Premiilor eCommerce, ediția a 11-a, a desemnat Câștigătorii Anului în Comerțul Electronic Românesc!

Adăugat de pe 17 Noiembrie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , ,

castigatorii-gpec-2016

În 15 și 16 noiembrie 2016, un total de peste 1.000 de reprezentanți ai companiilor e-commerce de top autohtone dar și internaționale au participat la GPeC Summit și la Festivitatea de Decernare a Premiilor în Comerțul Electronic Românesc – Gala Premiilor eCommerce. A fost a 11-a ediție a celui mai important eveniment dedicat comerțului electronic românesc.

GPeC 2016 a fost un adevărat maraton de e-commerce. În prima zi, pe lângă numele sonore ale industriei autohtone de comerț electronic, au urcat pe scena GPeC Summit doi dintre cei mai apreciați speakeri internaționali recunoscuți ca autorități în online marketing și e-commerce: Talia Wolf (Conversion Optimization Expert) și Craig Sullivan (Optimizer of Everything).

A doua zi a evenimentului a adus o premieră pe piața din România: Bryan Eisenberg, o adevărată autoritate în online marketing și e-commerce la nivel internațional, a susținut timp de 6 ore prezentări, a venit cu studii de caz și a coordonat exerciții cu participanții. Eisenberg a dezvăluit, printre altele, cele mai bune strategii de business, tactici de promovare online, tehnici de persuasiune, secretele content marketing-ului de succes.

Citește tot articolul