Seminar gratuit de marketing online > “3 lucruri esențiale de care ai nevoie pentru a câstiga clienți din online”

Adăugat de pe 20 Octombrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Este dificil sa ai o prezenta buna pe internet, insa odata ce ai pus la punct un plan de marketing online si social media, business-ul iti va creste exponential. Iti recomandam seminarul gratuit de Marketing Online ce va avea loc pe 27 octombrie (Hotel Ramada North, Bucuresti) si 22 noiembrie (Hotel Unirea, Iasi).

Trainerul acestui curs este Calin Biris (Senior Partner in agentia Loopaa Marcom din Cluj Napoca), care pe parcursul a 3 ore (15:00-18:00) iti va oferi multe informatii utile de online pe care sa le aplici chiar de a doua zi. Calin este unul dintre cei mai cunoscuti experti in Marketing Online din Romania, cu peste 9 ani de experienta in domeniu, de-aceea iti recomandam sa te inscrii cu incredere.

Vei avea ocazia sa pui compania ta sub lupa, pentru a identifica noi idei, sa-ti faci un plan concret de lucru pentru perioada urmatoare si sa pui in functiune motoarele de online.

Cine trebuie sa participe la acest seminar:

Daca esti Antreprenor/ Manager de Marketing si Vanzari/ Specialist de Marketing sau incepator in domeniul marketing-ului, nu trebuie sa lipsesti. Seminarul este potrivit atat pentru magazine online cat si pentru business-uri de servicii, sau afaceri B2B.

Pe baza experientei sale de peste 9 ani in Marketing Online, Calin iti va oferi exemple practice si testate zi de zi in agentia Loopaa si vei avea oportunitatea sa afli:

 • Cum arata piata de comert online din Romania;
 • Care este procesul de cumparare al clientilor si cum sa-l influentezi pentru a castiga mai multe vanzari;
 • Cum sa spionezi concurenta si sa castigi mai multi clienti;
 • Care sunt principalele canale de comunicare online si care sunt diferentele intre ele, pentru a le folosi inteligent;
 • Care sunt principalele canale de publicitate online si in ce ordine sa le folosesti pentru a avea maximul de impact si a-ti creste treptat afacerea;
 • 3 lucruri esentiale pentru a castiga mai multi clienti din online;
 • Exemple de bune și proaste practici în Marketing Online;
 • Sfaturi utile de Social Media pentru un impact mai mare in comunicare
 • Cum sa planifici corect comunicarea online pentru a nu pierde timp si bani;
 • Cum sa setezi bugetul de Marketing Online;
 • Ce trebuie sa faca zilnic, saptamanal si lunar, un Specialist / Director de Marketing pentru a creste vanzarile online si notorietatea companiei;
 • Cum sa dezvolti o echipa de Marketing Online;
 • Ce optiuni de colaboratori ai si cum sa lucrezi cu ei pentru a-ti imbunatatii prezenta online;
 • Ce poti castiga EXTRA daca participi la acest eveniment:
 • Poti castiga o Agenda de Marketing Online (singura de acest fel din Romania) care te ajuta sa-ti planifici, sa-ti organizezi si sa-ti imbunatatesti comunicarea online zilnic, saptamanal si lunar.

Despre Calin Biris (Trainerul seminarului)

Calin este unul dintre cei mai cunoscuti experti in Marketing Online din Romania.

 • In 2015 a fost premiat de revista Forbes ca unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din Romania.
 • A sustinut peste 100 de workshop-uri si prezentari pentru conferinte nationale, companii si ONG-uri, pregatind pe Marketing Online sute de antreprenori si specialisti.
 • In prezent este Senior Partner in agentia Loopaa Marcom, din Cluj-Napoca, unde conduce departamentul de Digital.
 • Totodata este fondatorul programului Online Mastery, cel mai complex curs online despre Marketing Online din Romania, cat si autorul Agendei de Marketing Online, prima de acest fel din Romania.

In trecut, a fost director de marketing la doua dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul romanesc: Trilulilu si Zonga si a condus timp de 4 ani asociatia de tineri profesionisti in marcom IAA YP Cluj.

Acesta este un eveniment cu participare gratuita, insa locurile sunt limitate.

CLICK AICI pentru a te înscrie la evenimentul din 27 octombrie, din București

CLICK AICI pentru a te înscrie la evenimentul din 22 noiembrie, din Iași

Haide sa iesim din online in offline si sa vorbim de business si marketing!

STUDIU: O zecime de secundă în plus poate însemna diminuarea ratei de conversie cu 7%

Adăugat de pe 6 Octombrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , ,

Studiul Akamai 2017 la nivel internațional arată că fiecare zecime de secundă de întârziere din timpul de încărcare al unui website pe dispozitivele mobile poate afecta rata de conversie în sens negativ cu 7 procente.

Tot potrivit Akamai, două secunde de delay în timpul de încărcare al unei pagini web pe dispozitivele mobile poate crește bounce rate-ul cu 103%, iar 53% din utilizatorii de mobil nu așteaptă mai mult de 3 secunde încărcarea unei pagini web.

9 din 10 website-uri ale magazinelor online românești se încarcă lent și foarte lent, potrivit lui Dan Vîrtopeanu (Managing Partner Breeze Mobile) care a auditat peste 300 de magazine online autohtone în ultimii 3 ani, în calitate de membru în Juriul Competiției GPeC.

Potrivit lui Vîrtopeanu, principalele motive pentru care website-urile comercianților online se încarcă greu sunt generate de dimensiunile mari ale paginilor, de slaba optimizare la nivel de programare și de hosting.

mobile ecommerce

Alte statistici importante despre Mobile

 • La nivelul lunii iulie 2017, cele mai folosite browsere de mobil în România erau în ordine: Chrome (66,57%), Safari (14,93%), Samsung (9,58%), Android (4,09%), IE Mobile (1,71%), altele (3,12%) – sursa: Breeze Mobile
 • În medie, la nivel internațional, 54% din comenzile online sunt făcute de pe mobil (sursa: Fluent Survey, ianuarie 2017)
 • Peste 60% din vânzările online ale Amazon erau generate de device-uri mobile încă din decembrie 2014
 • Peste 70% din traficul eMAG va fi generat de dispozitivele mobile la finalul anului 2017, potrivit estimărilor managementului companiei.
 • Potrivit BCG & Alibaba, 74% din totalul cumpărăturilor online vor fi făcute de pe mobil până în 2020.
 • În România, 53% din utilizatorii de smarphone îl folosesc pentru a căuta produse pe internet (sursa: Google, Ianuarie 2017)

Mobile Commerce stats GPeC

Principalele cifre și statistici e-commerce (atât pe Mobile, cât și pe Desktop) vor fi dezbătute în cadrul GPeC SUMMIT, cel mai mare eveniment de comerț electronic, care se va desfășura pe 14-15 noiembrie 2017, la București. În plus, vor fi dezbătute cele mai importante subiecte de E-Commerce și Digital Marketing care vizează magazinele online și toate companiile care activează în domeniu.

Printre cei mai importanți speakeri internaționali anunțați până acum se numără: Neil Patel (Co-Fondator Crazy Egg) – unul din cei mai buni specialiști în Marketing Online din lume, Oil Gardner (Co-Fondator Unbounce) – expert în optimizarea ratei de conversie și a landing page-urilor din cadrul unui magazin online, precum și Amy Harrison (Fondator Write With Influence), ce conduce una dintre cele mai apreciate resurse online de Content Marketing din întreaga lume.

Prețul unui bilet de acces la GPeC SUMMIT 14-15 noiembrie este de 109 euro + TVA pentru ambele zile de eveniment. Pentru înscrieri și mai multe informații despre programul Conferinței, zona de Expo și Gala Premiilor eCommerce, puteți vizita site-ul: http://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/

Știrile săptămânii: Fashion Days crește, Mercedes-Benz livrează cu drone, cum cumpără danezii și suedezii

Adăugat de pe 6 Octombrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Afacerile Fashion Days din primele opt luni au crescut cu 70% în România

Fashion Days a înregistrat în România, în primele opt luni ale anului, o cifră de afaceri de 119 milioane de lei (peste 25,8 milioane de euro), cu 70% mai mare față de perioada similară a anului precedent, anunță retailerul vestimentar online.

La nivelul grupului, în România, Bulgaria și Ungaria, vânzările Fashion Days au crescut cu 60%, până la 41,5 milioane de euro, în același interval. Citește tot articolul

GPeC Trainings: cursuri intensive de E-Commerce și Marketing Online în Cluj-Napoca, 18-19-20 octombrie

Adăugat de pe 3 Octombrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , ,

GPeC Trainings 18-19-20 octombrie 2017 Cluj-NapocaVino cu noi la GPeC Trainings – seria de cursuri premium de E-Commerce și Marketing Online – care se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 18-19-20 octombrie!

Te așteaptă 3 zile x 12 module de curs x 90 minute fiecare, adică nu mai puțin de 18 ore de conținut de la cei mai buni traineri practicieni din domeniu – totul axat pe “tips & tricks”, fără bla-bla-uri. În plus, serile sunt rezervate cinelor informale cu participanții și trainerii, așadar orice nelămuriri sau întrebări suplimentare ai avea, le poți adresa seara, la un pahar de vorbă, alături de cei mai frumoși oameni din online!

Prietenii care au participat de 12 ani la evenimentele GPeC și de 7 ani la Școala de Vară de E-Commerce GPeC, îți pot confirma – în unanimitate – că nu ar trebui să ratezi GPeC Trainings! Uite de ce:

Afli tot ce e important ca să ai un magazin online de succes!

Andrei Radu GPeC - curs Usability

În fiecare zi, de dimineață până seara, îți iei porția de steroizi în E-Commerce și Marketing Online! Te așteaptă 12 module de curs în care abordăm cele mai importante subiecte pentru succesul oricărei afaceri online, iar tu vei fi direct implicat în workshop-uri și pus în fața situațiilor de care te lovești în business-ul tău.

 • Ce trebuie să fac pentru a avea un website bine pus la punct din punct de vedere Usability? Cum fac să nu îmi pierd potențialii clienți din cauza unei ergonomii slabe a website-ului? Care sunt cele mai importante recomandări de UX la nivel internațional pentru a crește rata de conversie?
 • Cum construiesc o campanie eficientă de Google AdWords? Cum creez anunțuri cu potențial ridicat de CTR? Cum aleg cuvintele cheie care generează vânzări? Cum setez și măsor obiectivele campaniilor AdWords?
 • Ce trebuie să fac în Social Media care să mă ajute concret în dezvoltarea afacerii? Cum trebuie să scriu pentru a avea engagement? Cum creez, targetez și gestionez campaniile de Facebook Ads?
 • Cum instalez corect Google Analytics? Cum definesc corect goal-urile? Care sunt cei mai importanți KPI pe care trebuie să îi urmăresc? Cum interpretez rapoartele din Google Analytics pentru a lua cele mai bune decizii de business?
 • Cum construiesc o strategie de marketing online eficientă? Cum identific canalele de marketing online care mă vor ajuta să îmi îndeplinesc obiectivele? Care sunt top KPI pe care trebuie să îi măsor și monitorizez pentru fiecare campanie și fiecare canal de marketing online? Cum optimizez campaniile de marketing online?
 • Cum optimizez website-ul meu din punct de vedere SEO? Care sunt factorii de care Google ține cont? Ce tool-uri să folosesc pentru optimizarea SEO și cu ce mă ajută fiecare?
 • Care sunt principalele aspecte juridice pe care trebuie să le respect ca să nu iau amenzi? Care sunt drepturile și obligațiile magazinelor online? Ce se întâmplă cu GDPR și ce trebuie să știu?

 

… sunt doar câteva din întrebările la care îți vei găsi răspuns în cadrul cursurilor GPeC Trainings: Usability, Optimizarea Ratei de Conversie, Google Analytics, Google AdWords, Social Media & Facebook Ads, Best Practices in E-Commerce, Marketing Online, SEO, Legislație în E-Commerce, Logistică și Curierat, Radiografia Pieței de E-Commerce – pe toate le vom diseca timp de 3 zile pentru ca tu să vinzi mai mult!

Respiri E-Commerce și Marketing Online

GPeC discutii informale cu trainerii si participantii

Am gândit GPeC Trainings pentru a-ți aduce conținut aplicat, multe studii de caz și exemple concrete chiar din website-ul tău, în așa fel încât să știi exact ce trebuie remediat ca să crești rata de conversie.

Timp de 3 zile trăiești E-Commerce și Marketing Online în fiecare clipă, iar lucrurile faine nu se opresc aici: în fiecare seară după cursuri ieșim împreună cu participanții și trainerii zilei la cină – ai ocazia să le adresezi întrebări suplimentare într-un cadru informal și relaxat, la un pahar de pălincă, vin, bere, suc (după caz). :-)

În plus, împărtășești experiențe de business, schimbi idei și stabilești legături de lungă durată cu toți participanții. În cele 3 zile de GPeC Trainings, îți vei face o nouă familie – familia ta din online!

Legi prietenii pe termen lung cu cea mai frumoasă comunitate din online

Prietenii de la GPeC - cea mai frumoasa comunitate din online

GPeC Trainigs nu este doar despre cursuri, ci este mixul perfect între Conținut Premium și distracție pe măsură alături de oamenii faini din online. Jucă mima, Mafia și nu lipsesc poveștile și glumele spumoase, condimentate cu vin fiert și acorduri de chitară.

Seara de vineri, 20 octombrie, marchează finalul seriei de cursuri cu un concert live semnat de Marius Matache și cu multă voie bună alături de cea mai frumoasă comunitate din online – va fi o seară memorabilă la care abia așteptăm să ne (re)vedem!

Traineri cu ani grei de experiență

GPeC Trainings Cluj-Napoca 18-19-20 octombrie

Am reunit unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu pentru a-ți aduce GPeC Trainings – cursuri menite să te ajute concret în creșterea vânzărilor și în dezvoltarea magazinului online. Scopul final în urma participării este ca tu să ai o afacere e-commerce cu reale șanse de succes.

Pe 18-19-20 octombrie te vei întâlni cu: Andrei Radu (Founder & CEO GPeC), Liviu Taloi (Founder ECOMpedia & Community Manager GPeC), Horia Neagu (Digital Marketing Consultant), Marian Hurducaș (Manager & Founder Necktie Agency), Raluca Radu (Owner & Digital Happen Maker @ MTH Digital), Elena Dobre (General Manager Zarbi Marketing), Bogdan Manolea (Director Executiv APTI & Co-Founder TRUSTED.ro) și Cornel Morcov (Chief Commercial Officer FAN Courier).

Toți trainerii au o vastă experiență în E-Commerce & Marketing Online și sunt practicieni, deci vei învăța doar de la cei mai buni!

Cine poate participa și cât costă?

GPeC Trainings

Cui se adresează GPeC Trainings? Tuturor celor direct interesați să își deschidă o afacere online sau sunt deja implicați în e-commerce și vor să își dezvolte business-ul: magazine online, furnizori de servicii și soluții e-commerce, tool-uri și platforme e-commerce, procesatori de plăți, companii de curierat, agenții specializate, pe scurt – oricine este direct interesat de comerțul online.

Prețul unui bilet de acces la GPeC Trainings este de 239 EUR + TVA/persoană și include: acces la toate cursurile din zilele de 18-19-20 Octombrie 2017, suportul de curs de la fiecare trainer și 2 Coffee Breaks în fiecare zi. Nu sunt incluse în preț pauzele de prânz și cinele.

Înscrierile la GPeC Trainings se fac completând formularul online de pe site-ul nostru până cel târziu pe data de 16 Octombrie 2017, ora 23:59 – grăbește-te pentru că nu mai sunt nici două săptămâni până la deadline!

Detalii și agenda pe zile sunt disponibile pe website-ul nostru. Ne vedem la GPeC Trainings pe 18-19-20 octombrie în Cluj-Napoca!

———————————————————————–

GPeC Trainings este un eveniment powered by FAN Courier.

Susținut de: Banca Transilvania, Blugento

Danezii aleg cu grijă produsele online și suedezele nu au încredere în shopping-ul pe Internet

Adăugat de pe 2 Octombrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Danemarca: 84% din populație a cumpărat online în 2016

Cumpărătorii online danezi au considerat că un termen de două zile lucrătoare este rezonabil pentru a primi un produs comandat pe Internet. Totuși, anul trecut s-a observat o creștere a numărului clienților care au preferat să-și ridice singuri cumpărăturile comandate, în loc să aleagă livrarea la domiciliu (43%). Acest lucru arată că retailerii online nu reușesc să livreze în condiții optime.
Citește tot articolul

GPeC îți recomandă să nu ratezi Retail Arena 25-26 Octombrie – un eveniment despre regândirea retailului tradițional

Adăugat de pe 29 Septembrie 2017, 0 comentarii

retail arenaPartenerii noștri de la Wall-Street.ro au pus la cale un nou eveniment marca Retail Arena pe 25-26 Octombrie 2017. În acest an aflat la a 5-a ediție, evenimentul reunește unii dintre cei mai mari retaileri din România în 2 zile de conferință, dezbateri și analiză a peisajului de retail autohton. De pe lista de speakeri de la Retail Arena 25-26 Octombrie îi reamintim pe Iulian Stanciu (CEO eMag.ro), Cornel Morcov (Chief Commercial Officer FAN Courier), Alex Bratu (Country Manager JYSK), Marian Alecsiu (Co-Fondator F64), Guido Jansen (specialist conversii), Valer Hancas (Manager Corporate Affairs & Comunicare, Kaufland Romania) sau Feliciu Paraschiv (proprietarul Paco Supermarkets), dar și oficiali ai unor companii de renume precum FAN Courier, DPD, Crowe Horwath, Vivo, Iqos sau CustomSoft.

Retail Arena