6 metode prin care poți introduce recomandări de produse pe site-ul tău

Adăugat de pe 13 Decembrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Recomandările de produse sunt un mijloc simplu și eficient de a crește vânzările. Însă acest proces poate fi ceva mai complex decât pare la prima vedere, dacă vrem să ne asigurăm că produsele sugerate sunt de interes pentru consumator și că ele sunt vizibile într-un moment oportun, când acesta este mai dispus să le achiziționeze. Iată câteva sugestii simple de a introduce recomandările de produse:

 

1. Pagina principală

Cea mai simplă și mai des întâlnită metodă de a introduce produse sugerate este pe pagina principală a site-ului. Pentru rezultate cât mai bune, această secțiune ar trebui să fie ușor de găsit, fără a fi nevoie ca utilizatorul să deruleze mult din pagină. Vizitatorilor care ajung pentru prima dată pe site și nu cunosc foarte bine brandul, le puteți sugera produsele cel mai bine vândute sau cel mai vizualizate, pe când celor care se reîntorc le puteți recomanda produse best-selling, produse achiziționate anterior, produse similare celor achiziționate anterior, produse achiziționate de către alți utilizatori sau chiar articole vizualizate anterior.

 

2. Pagina de categorie

Există 2 motive pentru care un consumator accesează un magazin online: își dorește un produs anume sau vrea să se informeze cu privire la noi produse, prețuri etc. De aceea categoriile și filtrele sunt foarte utile atunci când utilizatorul știe ce își dorește, însă nu este hotărât asupra unui brand sau a unui model anume. Recomandările din pagina de categorie îl pot ajuta să ajungă ușor la un produs pe care ar fi dispus să îl achiziționeze, fără a naviga prin mai multe pagini. De asemenea, această metodă poate fi implementată atât în cazul utilizatorilor care au un istoric pe site, cât și al celor care sunt la prima vizită. Deja știm ceva despre ei: își doresc o anumită categorie de produse.

 

3. Pagina de produs

O metodă simplă de a crește media valorii unei comenzi este introducerea de recomandări de produse în pagina unui produs. Pot fi sugerate produse similare, produse achiziționate de către alți utilizatori împreună cu produsul respectiv sau produse care se potrivesc cu produsul respectiv (de exemplu dacă vizualizezi un telefon mobil îți vor fi sugerate accesorii compatibile).

 

4. Filtru de sortare

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să cumperi un anumit tip de produs, însă nu știai ce brand să alegi? Sortarea în funcție de preț cu siguranță are beneficiile ei, în special atunci când ai un buget limitat, însă o sortare în funcție de recomandări te poate scoate din impas atunci când chiar nu știi ce să alegi.

Există mai multe metode prin care poți implementa acest tip de sortare: poți recomanda produse în funcție de popularitate (top sellers), sau, în funcție de specificul magazinului, poți recomanda chiar tu produse pentru clienții tăi (pot fi produse nou introduse pe site, produse ale unui partener, produse de sezon cu care nu ai vrea să rămâi etc.)

 

5. Pagina de vizualizare a coșului de cumpărături sau pagina de checkout

Alternativ, pot fi sugerate produse complementare și în pagina de vizualizare a coșului de cumpărături sau la checkout. Ai cumpărat o sticlă de vin? Ce spui de o brânză cu mucegai nobil și struguri?

 

6. Newslettere personalizate

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca un utilizator să petreacă minute bune pe site și să adauge produse în coș, ca mai apoi să îl abandoneze fără să achiziționeze nimic? Dacă un asemenea tip de utilizator era logat atunci când a părăsit site-ul, atunci se poate reveni către el cu un newsletter cu produsele pe care intenționase să le achiziționeze anterior. Cu siguranță va aprecia faptul că nu trebuie să o ia de la capăt!

Alt tip de newsletter personalizat este cel clasic, în care utilizatorului îi sunt sugerate produse pe baza comenzilor anterioare sau produselor vizualizate. Pentru a îmbunătăți algoritmul de recomandare de produse, utilizatorului i se poate cere să își completeze și un profil la înregistrarea pe site.

1-click payment este un MUST pentru convertirea traficului din mobil | VIDEO

Adăugat de pe 12 Decembrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , ,

Am vrut să știm dacă în 2017 românii au fost mai încrezători în plățile online, așa că la ediția de toamnă a GPeC SUMMIT am stat de vorbă cu Marius Costin, CEO PayU Romania. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi vizualizat mai jos. Iată câteva idei pe scurt:

În 2017, comerțul electronic din România a crescut cu un procent destul de mare, 25%, în condițiile în care alte țări europene a înregistrat creșteri de până în 10%. Totuși, mai avem încă de recuperat pentru a ajunge din urmă țările europene din fruntea listei.

De asemenea, a crescut nu doar încrederea în plățile online, dar și nivelul de educație și accesul la informație. Timp de 10-12 ani, plățile online nu au reușit să depășească planul psihologic de 10% din totalul de e-commerce – anul acesta putem vorbi deja de un procent de 12-14%; și se pare că ritmul de creștere al plăților online este mai mare decât ritmul de creștere al e-commerce-ului!

IT&C se menține, ca în fiecare an, în topul categoriilor de produse preferate de români, însă s-au înregistrat creșteri importante și pentru zonele de home&deco și beauty. Un alt lucru care nu s-a schimbat, din păcate, în 2017: românii plătesc în continuare mai mult comercianților din afara României.

În ceea ce privește m-commerce, este foarte important, în primul rând, cum definim m-commerce: este adevărat că traficul site-urilor e-commerce crește exponnețial, însă  plățile nu cresc în același ritm. Românilor le place să caute pe Internet, să compare prețuri și specificații, însă doar 1 din 3 români plătesc de pe mobil și acest lucru se datorează și faptului că este destul de dificil să introduci datele cardului în drum spre birou. În schimb, dacă poți plăti cu un singur click, totul devine mai ușor.

 

Doar 1 din 3 români plătesc de pe mobil

 

În acest moment, comercianții din România înrolați în sistemul PayU primesc comenzi de la plătitori din 87 de țări și, deși mulți ar asocia acest lucru cu faptul că românii au emigrat, cifrele arată că țările care comandă cel mai mult din România sunt Estonia, Lituania și Finlanda, țări în care emigrația românească nu este atât de populară.

Multe magazine online se gândesc la expansiunea internațională și au șanse foarte mari de reușită: în 2020, e-commerce-ul crossborder la nivel global este evaluat la 1 trilion de dolari, pe când potențialul pieței de e-commerce din Europa este evaluat la câteva sute de miliarde.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier și VTEX

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta

5 tendințe din 2018 pentru care trebuie să se pregătească agențiile digitale

Adăugat de pe 12 Decembrie 2017, 0 comentarii

Clienții cer tot mai mult ca brand-urile să aibă abordări personale în strategiile lor de marketing. Social Media Today evidențiază cinci tendințe de care agențiile digitale trebuie să țină seama în 2018.

1. Consumatorii reacționează mai bine la momente nefiltrate, autentice, decât la conținut perfect gândit

Fotografiile generice, cumpărate din baze de date, nu-i emoționează pe clienți. Aceștia caută să aibă relații mai personale cu brand-urile, de aceea vor aprecia imagini nefiltrate, fără efecte speciale.

2. Storytelling-ul este mai important ca oricând

A trecut epoca în care puteai angaja orice copywriter ca să-ți creeze conținut. Acum se apelează tot mai mult la “povestitori” profesioniști și chiar la jurnaliști, mai ales că mulți foști jurnaliști caută să se reorienteze către content marketing. Citește tot articolul

Piața de fashion: retrospectiva anului 2017 și așteptări pentru 2018 | VIDEO

Adăugat de pe 11 Decembrie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

În primele 10 luni ale anului 2017, Fashion Days a crescut cu 60%, în timp ce piața de fashion din România, atât cea online cât și cea offline, a crescut cu 10%. Ce a determinat această creștere dar și care sunt așteptările pentru anul viitor am aflat de la Robert Berza, General Manager Fashion Days Group. Interviul complet, realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi urmărit mai jos.

2017 a venit cu o creștere între 7 și 10% a pieței de fashion din România, atât online cât și offline. Zona de online a crescut aproape dublu față de cea de offline, însă întrucât majoritatea  magazinelor de fashion au pregătite strategii de omnichannel nu ne mai putem raporta doar la online, ci trebuie să ne raportăm la întreaga piață de fashion. Citește tot articolul