Știrile săptămânii în e-commerce: tendințe 2017, marketplace eMAG pentru micii antreprenori, Alibaba devine un pic european

Adăugat de pe 26 Ianuarie 2017, 0 comentarii

Principalele tendințe în marketing online pentru e-commerce în 2017

gpec-logoGPeC te ține mereu conectat la realitatea și trend-urile din e-commerce și marketing online, atât din România, cât și de peste hotare. La început de 2017, am stat de vorbă cu principalii specialiști în marketing online pentru e-commerce din România pentru a observa unde văd aceștia prezentul și viitorul în materie de marketing digital generator de vânzări online. Totul a fost pus în contextul în care Google și Facebook vor domina în continuare bugetele de marketing online și s-a pus foarte mult accent pe personalizarea tot mai bună a mesajului de marketing și pe relevanță.

Citiți detalii pe blog-ul GPeC


eMag lansează un marketplace pentru micii antreprenori români

emageMag a lansat o secțiune dedicată exclusiv micilor antreprenori români, aceștia putând astfel să aibă acces la întreaga piață din România, prin intermediul platformei celui mai mare comerciant online din țară. Compania se adresează producătorilor locali, ONG-urilor și întreprinderilor sociale, PFA-urilor. Antreprenorii vin cu produsele, selectează programul “Deschide România”, apoi durează circa 30 de zile până când produsele sunt încărcate în site; între timp, angajații eMag îi susțin și le oferă consiliere. Produsele trebuie să fie utile și să respecte standardele de calitate legale.

Citiți detalii la Wall-street.ro

 

Citește tot articolul

GPeC te invită să participi la a 7-a ediție ecomTEAM pe 22-23 martie la Brașov

Adăugat de pe 25 Ianuarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

GPeC îți recomandă întotdeauna evenimentele de calitate și ecomTEAM este cu siguranță unul dintre ele. Ajuns la a 7-a ediție, ecomTEAM 2017 va avea loc pe 22 și 23 martie la Brașov, la Hotel Kronwell. Lineup-ul acestei ediții include speakeri de renume din e-commerce, atât români cât și internaționali.

Astfel, ne-a atras atenția Fernando Muñoz – unul dintrei cei mai cunoscuti experti SEO din Spania, auditor si consultant pe search engine optimization, experimentat si in marketing online. Muñoz este investitor in qashops, OPTI si Farmacia.bio, membru SEMPO si speaker frecvent la unele dintre cele mai importante conferinte internationale.

Un alt nume internațional de pe listă pentru prima oară în România este Maarten Deboo, CEO Baldwin si Wizmo, “spune pe bune” ce functioneaza, si ce nu, la site-urile de eCommerce, cum sa faci marketing eficient, ce instrumente sa folosesti, dar si best (si worst) practices. Deboo va fi prezent la ecomTEAM atât cu prezentare, cât și cu workshop.

Pe lângă invitații internaționali, ecomTEAM îți aduce nume sonore ale industriei de e-commerce din România, printre care Daniel Nicolescu (Symphopay), Valentin Radu (OmniConvert), Alex Axon și Cătălin Ștefănescu (specialiști UI/UX Zitec), Sorin Psatta, Matei Psatta (Vola.ro), Ionuț Grossu (Service-Return.com), precum și executivi ai FAN Courier și Microsoft.

Dacă te grăbești și te înscrii până pe 31 ianuarie, te poți bucura de oferta Super Early Bird cu 40% discount!
ecomteam basov

Principalele tendințe în marketing online pentru e-commerce în 2017

Adăugat de pe 25 Ianuarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

GPeC te ține mereu conectat la realitatea și trend-urile din e-commerce și marketing online, atât din România, cât și de peste hotare. La început de 2017, am stat de vorbă cu principalii specialiști în marketing online pentru e-commerce din România pentru a observa unde văd aceștia prezentul și viitorul în materie de marketing digital generator de vânzări online. Cuvintele de ordine, după cum veți vedea mai jos, au fost VIDEOMOBILECONTENTOMNICHANNELAUTOMATION PERSONALIZARE. Iar totul a fost pus în contextul în care Google și Facebook vor domina în continuare bugetele de marketing online și s-a pus foarte mult accent pe personalizarea tot mai bună a mesajului de marketing și pe relevanță.

tendinte digital marketing romania 2017

 1. Mai mult focus pe conținut educativ – Alin Vlad, Heimdal Security
 2. Conținutul video va fi în topul preferințelor utilizatorilor – Anabela Luca, adLemonade
 3. Măsurarea rezultatelor provenite din content marketing prin marketing automation – Andreea Moisa, Beans United
 4. Dorință mai mare de a vizualiza mai clar datele, dincolo de numărul de clickuri și de vizualizari – Andrei Georgescu, White Image
 5. Regele și Regina bugetelor digital: Google și Facebook – Bianca Dăncilă, GripAds
 6. Facebook vrea tot mai mult din piața de comerț online – Călin Biriș, Loopaa Marketing
 7. În ceea ce privește SEO, specialiștii se vor concentra în special pe relevanța în optimizare – Cosmin Dărăban, Silkweb
 8. 2017: anul in care “ad-ul” va fi privit în primul rând din perspectiva clientului – Cosmin Năstasă, 2Performant
 9. Personalizarea va fi cheia în acest an – Cristian Ignat, Canopy
 10. Customer Experience, o nouă provocare – Eugen Potlog, Conversion
 11. Reclamele video vor exploda în 2017 – Ionuț Munteanu, WebDigital
 12. Marketingul online și e-commerce-ul vor fi îmbunătățite de module și instrumente de tip Artificial Intelligence – Liviu Taloi, ECOMpedia
 13. În 2017, programmatic va fi singurul mod de a face campanii online eficiente – Lucia Ciucă, Quantum Data Science
 14. Trendul principal este Omnichannel – Oana Sav, More Marketing Solutions & Institutul de Marketing
 15. În 2017 magazinele online vor începe să acorde atenție separat și prioritar contextelor mobile – Raluca Radu, Answear.ro și MTH Digital

Citește tot articolul

Hub-uri pentru companii start-up: în București, nu există capital de risc și lipsesc programele de mentoring

Adăugat de pe 24 Ianuarie 2017, 0 comentarii

Capitala României încă mai are de lucru pentru a deveni un hub atractiv de start-up-uri. Bucureștiul beneficiază de costuri mici, de oameni talentați și de unele programe de încurajare a investițiilor. Dar lipsește capitalul de risc și nu sunt disponibile programe de mentoring, scrie Venturebeat.com.

Citește tot articolul

Impactul lui Trump asupra comerțului electronic american și mondial

Adăugat de pe 24 Ianuarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Un nou președinte și o nouă administrație federală aduc în mod inevitabil schimbări în afacerile din SUA și au impact asupra companiilor străine care vând către clienți americani. O dată cu începerea mandatului lui Donald Trump, comerțul electronic se poate schimba, deși nimeni nu știe în ce mod, consideră Internet Retailer.

Citește tot articolul

Știrile săptămânii în e-commerce: dulciuri livrate din Franța, cifrele pe 2016 din comerțul electronic, tendințele pe 2017 în marketingul online

Adăugat de pe 19 Ianuarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Dreptul de a primi acasă dulciuri din Franța

Comert restrictivUn român a reuşit să câştige în instanţă dreptul de a primi dulciuri comandate din Franţa. Supărat că magazinul din Paris refuză să livreze produse în România, el a depus plângere la Centrul European al Consumatorului. Din păcate, acesta nu este un caz singular. Cele mai restrictive ţări privind comerţul cu alte ţări europene sunt Franţa, Belgia, Spania, Germania şi Polonia, iar cei mai restrictivi comercianţi online sunt cei care vând îmbrăcăminte, încălţăminte, cărţi şi gadgeturi.

Citiți detalii la Observator.tv


2016, un an bun pentru 2Performant

logo-2Performant2Performant.com a generat peste 780.000 de vânzări în 2016 pentru cele peste 500 de magazine online din reţea, în valoare de 39,4 milioane de euro (inclusiv TVA). Numărul total de conversii generate (vânzări şi lead-uri) a depăşit 840.000, în creştere cu peste 50% faţă de 2015. Printre cei peste 500 de clienţi 2Performant şi Edge se numără lideri locali cum ar fi Elefant, Vola, evoMAG, Noriel, Miniprix, Libris, Carturești sau dEpurtat dar şi jucători regionali sau globali precum Orange, Avon, Provident, Zoot, Answear, Vodafone şi Telekom.

Citiți detalii pe blog-ul GPeC Citește tot articolul