STUDIU ECOMJOBS Salariul mediu în e-commerce este de 3.000 de lei

Infografic Ecomjobs - profilul angajatuluiPotrivit unui studiu online realizat de EcomJobs.ro, cei mai mulți dintre respondenți lucrează în departamente precum Marketing și Administrare Website, iar cei mai puțini în Logistică și Financiar.

Orașele mari precum București, Cluj, Timișoara, Constanța sau Iași dețin majoritatea atunci când vine vorba de necesitatea forței de muncă în domeniul eCommerce. Nivelul de studii printre angajații magazinelor online este unul destul de ridicat cu 70% care au absolvit nivelul de studii superior (facultate sau master).

Alte rezultate ale studiului EcomJobs

  • 28% respondenți au vechime mai mică de 1 an în această industrie, majoritatea având 4-5 ani experiență, iar 10% chiar peste 8 ani;
  • 50% se consideră bine și foarte bine pregătiți în domeniul în care activează;
  • 50% angajați au o vechime la locul actual de muncă de cel puțin 2 ani; 48% se consideră nemulțumiți; 38% consideră că un salariu mai mare i-ar motiva mai mult;
  • salariul mediu al celor care au răspuns la acest studiu este de 3.000 de lei net.

Un lucru foarte important care ar putea ajuta la fidelizarea angajaților în lipsa posibilității creșterii salariului sunt cursurile. Peste 75% și-au arătat dorința de a participa la traininguri de perfecționare în domenii precum SEO, Adwords și Analytics.

Detalii și infografia completă, la EcomJobs.ro