Lună: iulie 2017

Roboții din e-commerce, peste 4.000 de magazine în eMAG Marketplace, românii și problemele din comerțul online (raport)

Peste 4.000 de magazine în eMAG Marketplace Cu 74% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2016, eMAG a anunțat că are peste 4.000 de magazine partenere în marketplace. Acestea au generat vânzări de 350 de milioane de lei în primele șase luni ale acestui an. „Estimăm că până la finalul anului vom genera vânzări de peste 800 de milioane de lei. De asemenea, continuăm programul de creștere accelerată lansat în ianuarie 2017 și dorim să ajungem la 7.000 de selleri până la finalul acestui an”, a declarat Florin Filote, director eMAG Marketplace. → Citiți detalii pe start-up.ro Raport: Românii nu prea se plâng dacă au probleme în comerțul online La capitolul plângeri și rezolvarea disputelor în comerțul transfrontalier, România și Cipru se află la coada clasamentului, cu 52,5%, respectiv 52,4%, potrivit Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori, Ediția 2017. Media din UE este de 60,3%, iar suedezii sunt cei

Citește articolul...

Ultima săptămână de înscrieri Early Bird la Școala de Vară de E-Commerce GPeC!

A 7-a ediție anuală a Școlii de Vară de E-Commerce GPeC – singura serie de cursuri intensive de Comerț Electronic și Marketing Online din România – se va desfășura în perioada 23-28 august, la Hotel Arnica din Moeciu de Sus, jud. Brașov. Toți cei interesați să participe mai au la dispoziție doar 7 zile până pe 1 august pentru a beneficia de Oferta Early-Bird care asigură prețuri semnificativ reduse față de oferta standard. Școala de Vară de E-Commerce GPeC se va desfășura timp de 5 zile, într-un peisaj superb de munte, departe de griul și agitația citadină. Participanții sunt așteptați în după amiaza zilei de 23 august cu o sesiune de ice-breaking pentru a face cunoștință cu colegii de curs și cu trainerii, iar discuțiile libere continuă la cină, cât și după aceasta. În fiecare din zilele de 24-25-26-27 august, diminețile sunt rezervate cursurilor. Școala de Vară GPeC le aduce

Citește articolul...

Parlamentul European vrea produse mai trainice, Diverta se consolidează online, s-a lansat Amazon Spark

Ecompedia caută cea mai folosită platformă din țară Dacă aveți un magazin online, ce platformă de e-commerce folosiți? Sau ce platformă ați folosit? Este prima întrebare din chestionarul anonim lansat de Ecompedia.ro. Restul întrebărilor se referă la cifra de afaceri și nișa magazinului online. Cu cât răspundeți mai sincer, cu atât rezultatele finale vor fi mai exacte. Chestionarul se încadrează într-o serie de cercetări de piață pe care Ecompedia.ro le face periodic.

Citește articolul...

În industria fashion, bugetul mediu este de aproximativ 150 de lei pe produs | Analiză Fashion Days

La capitolul fashion online, bugetul mediu al românilor este de aproximativ 150 lei per produs, iar cei mai mulți dintre cumpărătorii online sunt interesați de branduri de top și de noile tendințe. Analiza a fost realizată de către Fashion Days, care a avut o cifră de afaceri de 136 milioane de lei în anul 2016, potrivit Profit.ro. 

Citește articolul...

Plățile online au crescut cu 61% în sistemul PayU

PayU România a procesat în perioada aprilie 2016-martie 2017 tranzacții online în valoare de peste 1,9 miliarde de lei, cu 61% mai mult față de aceeași perioadă a anului fiscal anterior. În anul 2017, cea mai mare tranzacție a fost înregistrată în luna ianuarie și a atins valoarea de peste 107.000 lei. Produsele din categoria IT&C rămân în topul preferințelor românilor care cumpără online. Aproximativ 33% din valoarea totală a tranzacțiilor online a fost alocată produselor din această categorie.

Citește articolul...