Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc în cadrul ediției de 18 ani a Galei Premiilor eCommerce

eMAG, FAN Courier, AboutYou, DHL Express, Decathlon, iabilet.ro, Kaufland, Dr. Max, Mezoni si Climatico – printre companiile premiate la această ediție. Câștigătorii celei de-a XVIII-a ediții a Galei Premiilor eCommerce au fost anunțați pe 31 Octombrie, într-un spectacol aniversar care a avut loc la Teatrul Național București.

București, 02.11.2023 – Aflată la a XVIII-a ediție anuală, Gala Premiilor eCommerce 2023 s-a desfășurat pe 31 octombrie la Teatrul Național București, acordând cele mai importante premii companiilor care activează în comerțul online românesc.

Premiile au fost decernate pe 3 categorii: în funcție de votul consumatorilor online, în funcție de evaluarea făcută de 30 de specialiști în cadrul programului GPeC Proficiency, precum și în funcție de votul Comunității GPeC formată din principalele companii care activează în domeniu.

 

eMAG – magazinul preferat de clienții online

Potrivit studiului eComm Pulse, eMAG este considerat, și în acest an, magazinul preferat de către consumatorii online din România pe multiple categorii de produse comercializate.

AboutYou, Dr.Max, iabilet.ro, Kaufland și Decathlon au fost premiate în calitate de magazine favorite la categoriile specifice:

Studiul cantitativ eComm Pulse care monitorizează evoluția comerțului online din perspectiva cumpărătorilor români  – derulat de 7 ani de iSense Solutions împreună cu GPeC – este reprezentativ la nivel urban cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, utilizatori de internet. Datele au fost culese online din panelul iSense Solutions, în luna septembrie 2023, cu un grad de eroare de +/ – 4,37%,  la un nivel de încredere de 95%.

Mezoni, Zodiacool.ro si Bwt.ro – magazinele premiate pentru cel mai mare punctaj în cadrul programului GPeC Proficiency

Anul acesta, în programul GPeC E-Commerce Proficiency s-au înscris 55 de magazine online care, timp de 6 luni, au fost auditate conform celor peste 200 de criterii de evaluare și au avut ocazia să își optimizeze website-urile, implementând recomandările Auditorilor GPeC – 27 de specialiști în E-Commerce și Digital Marketing.

La finalul acestui program la categoria Start-up s-a remarcat magazinul bwt.ro – evaluat de auditori cu cel mai mare punctaj la categoria lui – indicând o bună implementare a recomandărilor auditorilorîn timp ce la categoriile Experienced și Professional cele mai mari punctaje au fost obținute de magazinul Zodiacool.ro, respectiv Mezoni – indicând consecvență în acțiuni de dezvoltare continuă.

Pe celelalte categorii de produse în care se încadrează magazinele online incluse în programul GPeC Proficiency câștigători au fost:

  • Cel mai bun NPS și GMV al unui seller eMAG Marketplace înscris în programul GPeC Proficiency 2023: Aosom
  • Home, Garden & DIY: MEZONI
  • Hobby, Timp Liber și Divertisment: Gameology
  • Cadouri și Bijuterii: Zodiacool
  • Bebeluși, Copii, Jucării și Puericultură: Empria

Dintre magazinele online înscrise în Programul GPeC Proficiency 2023 care au implementat Sistemul de Feedback Opinii de Încredere TRUSTED.ro și au primit minimum 100 de opinii de la clienți inregistrate în intervalul 1 octombrie 2022 – 15 septembrie 2023 câștigătorul categoriei Voice of the Customer Award 2023 este Empria.ro

GPeC Proficiency este un program de Mentorship care încurajează competiția prin dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a magazinelor online și constă într-un proces complex de auditare, consultanță și optimizare a magazinelor în scopul îmbunătățirii UX și a ratei de conversie.

Scopul programului este de a sprijini echipele din spatele magazinelor online să se specializeze în tot ce este actual în E-Commerce și Digital Marketing pentru a stăpâni tehnicile esențiale de creștere a ratei de conversie.

FAN Courier – Cea mai bună companie de curierat votată de Comunitatea GPeC 

Comunitatea GPeC – formată din cele mai relevante companii din domeniu a votat cei mai buni furnizori de servicii dedicate industriei de comerț electronic:

Despre eveniment

Gala Premiilor eCommerce 2023 s-a desfășurat în cadrul celei de-a 18 editii anuale a GPeC SUMMIT din 31 Octombrie, la Teatrul Național București. Evenimentul a reunit speakeri de top români și internaționali (dintre care 3 în premieră în România) care au furnizat un total de peste 9 de ore de conținut practic pentru toți cei interesați de E-Commerce și Digital Marketing precum și o zonă de Expo și Networking.


GPeC SUMMIT 2023 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: eMAG Marketplace

Supported by: Google

Recommended Payment Processor: NETOPIA Payments

Eveniment susținut de: 2PerformantAkinonAnswearAqurateAuchanBanca TransilvaniaCanopyCargusCloudCartColete Onlinecyber_folks,  Data IntelligenceDebonaireDHLDWFeasySaleseMAG AcademyFive Elements DigitalGomagHttpoolGTSInnoshipLimitless AgencyMerchantProMTH DigitalOSF/ SalesForcePayPoPayU GPO,  Plăți.OnlinePoșta PanduriPublicis GroupeRelevaRTB HouseSamedaySinapsSmartFintechSoftOneStreams.Livetbi BankTwispayUPSVISAVTEX

Parteneri Media Principali: Știrile PRO TV,  VOYO

Official Radio: KISS FM

Official Hosting: HOSTERION

Wine Partner: WineDeals

Coffee by 5ToGo

Refreshments by Pepsi

Treats by EisbergSiviero MariaBrutaria BardarJamoneria by AlioliNestle

Parteneri Media: Trusted.roManager.roRevista BIZWall – Street.roRetail.roAd HuggerRevista ProgresivIAB RomaniaIAB EuropeARMOBulgarian E-Commerce AssociationBestJobsRetail-FMCGInstitutul de MarketingPortal ManagementIQAdsSpotmediaCariereZelistBusiness ReviewJurnalul de AfaceriLumea SEO PPCMarketing FocusMyBG.bizSmarkecompedia.roCamera de Comerț și Industrie Româno-BulgarăComunicatedepresa.roEnterprise.bgEcommerce News

Gala Premiilor eCommerce 2023 în imagini

Mai jos regăsești câteva imagini de la ediția 2023 a Galei Premiilor eCommerce

De 18 ani acordăm distincțiile în E-Commerce-ul Românesc!

A 18-a ediție a Galei Premiilor eCommerce se va desfășura în seara zilei de 31 octombrie, când vom premia cele mai bune companii din domeniu și magazinele online cu cele mai bune rezultate din cadrul programului GPeC E-Commerce Proficiency 2023.

Premiile GPeC sunt printre cele mai râvnite trofee din online-ul românesc, pentru că la noi distincțiile se acordă pe merit și sunt rezultatul unui efort susținut, al responsabilității, al faptelor.

 

Categoriile de premii GPeC 2023

3 categorii principale de premii răsplătesc eforturile tuturor actorilor implicați în piața de E-Commerce care au înregistrat rezultate notabile:

Premiile GPeC Proficiency

Premiile magazinelor online care au înregistrat cele mai bune rezultate în cadrul programului de audit și mentorat

Premiile GPeC 2023

Premiile celor mai bune magazine online și companii din E-Commerce-ul românesc în 2023

Premiile Agențiilor

Premiile Agențiilor Digital care au lucrat pentru magazinele online desemnate câștigătoare la GPeC Proficiency 2023

Premiile programului GPeC Proficiency 2023

Se acordă magazinelor online care au înregistrat cele mai bune rezultate în urma Auditului GPeC, precum și cea mai bună evoluție în cadrul programului GPeC Proficiency 2023.

Premiile GPeC 2023

Se acordă magazinelor online lider de piață și celor mai importante companii de profil din domeniu precum: companii de curierat, tool-uri pentru e-commerce, resurse educaționale, rețele de afiliere, comparatoare de prețuri etc., dar și persoanelor care își aduc aportul la dezvoltarea pieței sau oricărei entități / acțiuni menite să promoveze comerțul online.

Premiile magazinelor online vor fi decernate în funcție de votul cumpărătorilor online, iar premiile companiilor de profil vor fi decernate în funcție de votul reprezentanților industriei și ai magazinelor online.

Tu vei urca pe podium la Gala Premiilor eCommerce?

Premiile Agențiilor Digital

  • Agențiile de Creație și Digital Marketing care au lucrat pentru magazinele online desemnate câștigătoare în cadrul programului GPeC Proficiency 2023
  • Soluția e-commerce pe care sunt dezvoltate magazinele câștigătoare (dacă este platformă românească sau sunt soluții internaționale implementate de agenții românești)

În cazul în care există și alte tipuri de servicii asigurate de agenții, te rugăm să ne contactezi cu propunerile tale. Ne rezervăm dreptul de a înființa noi categorii în funcție de interesul manifestat de participanți.