Farmec are succes, coșuri abandonate, colet cu drona, cu mobilul la magazin

Adăugat de pe 25 Iunie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Iată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile. Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro sau lăsați un comentariu la finalul articolului. Vă mulțumim! Citește tot articolul

Interviu video cu Craig Sullivan: Trebuie un motiv clar în spatele oricarui test de tip AB

Adăugat de pe 24 Iunie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

craig-sullivan-raluca-radu-gpec-summit-2015-interviu
Speakeri internaționali de renume s-au întâlnit la GPeC Summit, în luna mai 2015. Raluca Radu a discutat cu toți cei care au urcat pe scenă și a realizat interviuri cu aceștia. Materialul cu Neil Patel poate fi urmărit la acest link, iar săptămâna aceasta vă prezentăm interviul cu Craig Sullivan, supranumit „Optimiser of Everything”.

Craig Sullivan este, din 2006, unul dintre cei mai cunoscuți experți la nivel mondial în Analytics, Split Testing, Optimizarea Conversiilor, User Experience și Voice of Customer. A contribuit la dezvoltarea echipelor și la creșterea prezentei online a companiilor de top precum: Google, LOVEFiLM, Lego, John Lewis, eBay etc. Prin tehnicile de optimizare a conversiilor și testele rapide, Craig a adus companiilor cu care lucrează în ultimii 5 ani un beneficiu de peste 500 de milioane de Euro. Citește tot articolul

GPeC recomanda Iasi Business Days 1-2 Iulie pentru antreprenorii si managerii locali

Adăugat de pe 24 Iunie 2015, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Pentru antreprenorii si managerii din Iasi, GPeC recomanda Iasi Business Days 1-2 Iulie. Evenimentul Iasi Business Days va avea loc in perioada 1-2 iulie 2015 la Palas Mall din Iasi. Inscrierile sunt deschise, in limita locurilor disponibile, pana luni, 29 iunie, ora 18.00. La eveniment vor fi prezenti peste 1.000 de antreprenori si manageri. Evenimentul reuneste peste 40 de speakeri dintre care ii mentionam pe Marius Ghenea, Andy Szekely, Dragos Anastasiu (Eurolines), Alin Gherman (DPD Romania), Amalia Sterescu, Bianca Dancila (Managing Director GripAds.ro), Paul J.R. Renaud, Sergiu Negut (Wanted Transformation Consultancy), Madi Radulescu (MMM Consulting), Anabela Luca (AdLemonade), Rodica Obancea. Cele mai reprezentate industrii vor fi IT (firme de dezvoltare produse si servicii software), comert, banci si institutii financiare bancare si non bancare, auto, turism, audit, publicitate, consultanta si start-up-uri locale din programul “Startup support”.

Actiunile Iasi Business Days – conferinte, workshopuri, masterclass-uri , seri internationale de business networking , expozitii de produse, programe dedicate startup-urilor , matchmaking etc. compun reteta unui evenimement de networking de cea mai inalta clasa. Un ingredient esential pentru cei care doresc sa-si dezvolte afacerea la nivel national sau international si sa gaseasca partenerii potriviti de discutii.

Un studiu recent desfasurat de Business Days printr oamenii de afaceri din regiunea Moldovei arata ca acestia  considera dezvoltarea si motivarea personalului este cea mai importanta problema legata de activitatea curenta a firmelor. Alte aspecte critice pentru afaceri in opinia lor sunt managementul si coordonarea echipei (aproape 40%) si recrutarea si selectia de personal (35%). Pe de alta parte, antreprenorii din regiunea Moldova considera, in proportie de 50%, ca domeniul in care au nevoie sa acumuleze cat mai multa experienta este cel strategic. “In conditiile in care infrastructura deficitara si birocratia le afecteaza business-ul, oamenii de afaceri din regiunea Moldova stiu ca echipa este cea mai importanta resursa a firmei lor. Ei stiu ca de modul cum isi motiveaza angajatii depinde viitorul afacerii lor in zona de est a tarii. Iar pentru aceasta sunt pregatiti sa ia parte la seminarii si evenimente de business care ii ajuta sa-si pastreze angajatii”, a declarat Laszlo Pacso fondator si coordonator Business Days.

Iasi-Business-Days-2015

Curs e-commerce la Dalles GO, cu Raluca Radu: procese și proceduri în e-commerce

Adăugat de pe 19 Iunie 2015, 4 comentarii
Cuvinte-cheie: , ,

2015-06-17 20.08.54Miercuri, 17 iunie, a avut loc cel de-al treilea curs de la Dalles GO, dintr-o serie de 12 cursuri de inițiere în e-commerce. Săptămâna aceasta cursul a fost susținut de Raluca Radu (Co-Organizer GPeC), care le-a vorbit cursanților despre organizare și principalele funcții ale unui magazin online.

Partea introductivă a cursului a fost concentrată pe alegerea unei nișe atunci când vrei să-ți deschizi un magazin online sau o nouă secțiune pe site. Au fost recomandate mai multe tool-uri utile (Google Trends, Google Keyword Research, Similar Web și altele), care te ajută să vezi ce produse se caută pe motoare de căutare și care sunt tendințele pe sezoane.

Citește tot articolul