Lună: ianuarie 2016

Bilanț e-commerce România 2015: Cumpărăturile online au depășit pragul de 1,4 Miliarde EUR!

Conform cifrelor și estimărilor principalilor jucători din comerțul electronic românesc împreună cu GPeC, valoarea totală a retail-ului online autohton a crescut de la 1,1 Miliarde EUR în 2014 la peste 1,4 Miliarde EUR în 2015. Unele companii din domeniu consideră chiar că valoarea se apropie mai mult de pragul de 1,5 Miliarde EUR. Cifra face referire exclusiv la produsele fizice comercializate online (indiferent de natura lor) și nu la servicii, plăți de facturi la utilități, bilete de avion, rezervări hoteliere sau de vacanțe și călătorii, bilete la spectacole etc. GPeC este, de 11 ani, cel mai important eveniment de e-commerce din România care, printre altele, centralizează datele și publică în fiecare an raportul oficial al pieței românești de comerț electronic. Iată care sunt principalele statistici pentru anul recent încheiat, potrivit raportului. Potrivit ultimelor date disponibile, România are în prezent aprox. 19,8 milioane de locuitori din care 13 milioane au vârsta

Citește articolul...

Rares Banescu: În 2016, Retargeting se va extinde în Ungaria, Bulgaria, Polonia și Cehia

Rares Banescu de la Retargeting  ne povestește în acest interviu video despre planurile Retargeting pentru 2016, ce greșeli fac magazinele online din România și multe altele. Vezi interviu video realizat de Sabina Cornovac la GPeC Summit, cel mai important eveniment de e-commerce din România!

Citește articolul...

Cătălin Constantin, Newsman: ROI-ul pentru campaniile de email marketing este la momentul actual peste Facebook și Google Ads

Catalin Constantin, Founder & CEO & CTO Newsman, a fost prezent la GPeC Summit, cel mai important eveniment de e-commerce din România. Sabina Cornovac a stat de vorba cu acesta într-un interviu video despre email marketing, ce fac greșit magazinele online la acest capitol, ce trebui să urmărim în 2016 și multe altele. Vezi interviul video de mai jos pentru mai multe detalii! 

Citește articolul...

Horia Grozea: mobilPay a procesat peste 60.000 de euro în bitcoin în anul 2015

În luna noiembrie 2015, comunitatea GPeC s-a întâlnit la cel mai importantă zi din e-commerce-ul românesc: GPeC Summit și Gala Premiilor eCommerce. Spekeakeri internaționali, peste 700 de participanți și oameni cheie din industrie s-au adunat la acest eveniment. Horia Grozea, Director Card Payments mobilPay, a fost unul dintre cei care a urcat pe scena GPeC. Vezi interviul de mai jos realizat de Sabina Cornovac pentru a afla informații despre piața de eCommerce din România, plata cu cardul, wallet-ul mobilPay, bitcon și multe altele!

Citește articolul...