Dupa Intalnirile GPeC 2011, magazinele online au intrat in etapa de aplicatii practice

Adăugat de pe 22 Iunie 2011, 0 comentarii

La sfarsitul saptamanii trecute, in zilele de 16 si 17 iunie, s-au desfasurat Intalnirile Consultative GPeC 2011, in cadrul carora magazinele inscrise la Gala Premiilor eCommerce au avut ocazia sa discute fata in fata cu membrii juriului asupra primului raport de evaluare. Juratii le-au explicat comerciantilor notele acordate si le-au oferit recomandari pentru imbunatatirea magazinelor detinute, scopul Intalnirilor fiind “cresterea calitativa a site-urilor de comert electronic si, astfel, a increderii consumatorilor in tranzactionarea online”, dupa cum declara Andrei Radu, organizatorul Galei.

Intalnirile GPeC au avut loc in Bucuresti, la Orange Concept Store si au reunit reprezentantii a peste 40 de magazine online inscrise in competitie care au purtat dialoguri constructive si deschise cu juriul Galei, schimband opinii si beneficiind de experienta juratilor (puteti vizualiza si imagini de la Intalniri la finalul acestei insemnari).

“Editia de anul acesta a Galei Premiilor eCommerce a transformat radical conceptul evenimentului care deja nu mai este o simpla competitie, ci un adevarat proces de auditare a magazinelor online. Sunt foarte incantata de experienta Intalnirilor GPeC si ii felicit pe organizatori pentru un eveniment din ce in ce mai complex, de care online-ul romanesc are nevoie”, a declarat Gabriela Chesaru, din partea magazinului Buburuza.com, participant la Intalniri.

“In urma Intalnirilor, am descoperit lucruri care pot fi remediate rapid, dar pe care nu le observasem, pentru ca atunci cand detii un magazin online te obisnuiesti atat de bine cu el incat devii subiectiv – ceea ce este o eroare. Trebuie intotdeauna sa privesti prin ochii consumatorului si ai tertilor, iar Intalnirile GPeC m-au facut sa vad lucruri pe care le ignoram datorita subiectivismului”, spune Valentin Haicu, FunGadgets.ro, un alt participant la Intalniri.

Pe langa experienta utila de a se consulta cu juriul GPeC 2011 asupra propriei afaceri, magazinele online participante au beneficiat si de mini-conferintele care au precedat Intalnirile, in cadrul carora au fost dezbatute subiecte deosebit de interesante ce au vizat, in special, aspectele legale ale afacerilor online. Astfel, reprezentantii ANCP si APC-Romania au dezbatut timp de aproape 1 ora si jumatate cadrul legal (obligatii si drepturi) in care se desfasoara tranzactionarea online, anchetele de tip sweep in e-commerce, cat si rolul sistemelor alternative de rezolvare a disputelor in cresterea increderii consumatorilor in comertul electronic.

Cea de a doua zi de intalniri a debutat cu prezentarea, in premiera, a rezultatelor Studiului privind Dezvoltarea Comertului Electronic 2010 si a continuat cu problema procesarii datelor cu caracter personal de catre magazinele online, prezentare sustinuta de Bogdan Manolea (Legi-Internet.ro).

Potrivit organizatorilor, inregistrarile video ale celor 2 zile de prezentari, cat si dezbaterile dintre speakeri si participanti, vor fi disponibile exclusiv participantilor la GPeC 2011 si membrilor TRUSTED.

In urma incheierii Intalnirilor Consultative, magazinele online intra in urmatoarea etapa a competitiei, aceea de aplicatii practice. Astfel, pana la data de 11 iulie, comerciantii au timp sa aplice recomandarile juriului, in asa fel incat sa isi imbunatateasca afacerea si sa intre mai pregatite in cea de a doua etapa de jurizare care se va desfasura in perioada 12 iulie – 27 august. Dupa cea de a doua etapa de jurizare, comerciantii sunt invitati la Scoala de Vara GPeC (o saptamana de workshop-uri intensive la munte in perioada 28 august – 4 septembrie), care se va incheia cu etapa finala de jurizare, clasamentul GPeC 2011 realizandu-se ca medie intre cele 3 note obtinute de fiecare magazin pe parcursul desfasurarii competitiei.

“Tin sa le multumesc tuturor participantilor pentru interesul manifestat, dar mai ales juriului GPeC care a dialogat cu magazinele si si-a impartasit experienta de ani de zile in domeniile in care sunt specialisti. Am promis ca GPeC 2011 va aduce mult know-how participantilor si ne-am tinut deja de cuvant prin organizarea primelor Intalniri Consultative intre comercianti si juriul Galei”, spune Andrei Radu, organizatorul GPeC. “Intalnirile GPeC au fost, insa, doar un prim pas pentru ca nu ne oprim aici”, precizeaza Radu.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier.

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale, ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList.

[nggallery id=2]

Plus-valoare la Intalnirile GPeC 2011

Adăugat de pe 15 Iunie 2011, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

In zilele de 16 si 17 iunie a.c., la Orange Concept Store din Bucuresti, au loc Intalnirile Consultative GPeC dintre o parte din membrii juriului si reprezentantii magazinelor online care au confirmat participarea. Scopul intalnirilor este dialogul deschis dintre specialisti si comercianti pe baza raportului initial de jurizare, explicarea notelor obtinute si oferirea de consultanta gratuita in vederea imbunatatirii afacerii.

Pe langa aceasta premiera absoluta in istoria oricarei competitii din online-ul romanesc, organizatorii Galei Premiilor eCommerce le-au pregatit participantilor confirmati si o extra-surpriza menita sa aduca mai mult know-how magazinelor electronice. Astfel, in fiecare dimineata din cele doua zile, incepand cu ora 9.30, au loc cateva prezentari pe teme arzatoare pentru comerciantii online.

Joi, 16 iunie, Roxana Epuras, Comisar in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) va fi prezenta la Intalnirile GPeC si va discuta despre “Anchetele de tip sweep in comertul online”. Aceasta va fi urmata de Razvan Resmerita, directorul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC-Romania) care va vorbi despre “Rolul rezolvarii alternative a disputelor in cresterea increderii consumatorilor in comertul online”. Nu in ultimul rand, Mihai Titichi, Consilier Juridic in cadrul APC-Romania va elucida care sunt “Obligatiile legale in achizitionarea produselor si serviciilor online”.

Vineri, 17 iunie, seria de intalniri consultative va fi deschisa cu prezentarea, in premiera, a rezultatelor “Studiului privind Comertul Electronic 2010” sustinuta de Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce. De asemenea, Bogdan Manolea (Legi-Internet.ro) va vorbi despre “Protectia datelor cu caracter personal in comertul electronic” – un subiect care a starnit opinii contrastante vis-à-vis de modul in care poate fi interpretata legea.

“Pe langa faptul ca inclusiv pentru noi este o noutate sa organizam intalniri consultative intre jurati si magazinele participante, ne-am dorit sa aducem cat mai multe informatii utile celor care au ales pentru a VI-a oara Gala Premiilor eCommerce si care, incepand cu anul acesta, au devenit membrii atestati TRUSTED. Sper ca intalnirile sa fie constructive pentru participanti, mai ales ca in afara de dialogul cu juratii asupra business-ului lor, acestia vor afla informatii esentiale despre cadrul legal al comertului electronic – un subiect putin dezbatut in conferinte -, cat si despre stadiul actual al pietei ca urmare a Studiului derulat la nivelul anului 2010. In plus, magazinele au ocazia sa schimbe pareri si sa discute cu organizatorii GPeC pe orice teme de comert electronic, chiar daca nu au o legatura directa cu raportul de jurizare”, spune Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce. “Le recomand sincer tuturor magazinelor programate pentru intalnirile din 16 si 17 iunie sa isi rezerve intreaga zi pentru GPeC si sa fie alaturi de noi la Orange Concept Store pentru ca au ocazia sa simta pulsul pietei, sa adreseze intrebari si sa dialogheze deschis cu specialistii”, adauga el.

Potrivit organizatorilor, in cursul zilei de astazi, magazinele urmeaza sa primeasca rapoartele de jurizare in asa fel incat sa le poata parcurge inainte de primele intalniri programate maine, 16 iunie, incepand cu ora 9.00 (ora sosirii participantilor).

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier.

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale,ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList.

Intalnirile consultative GPeC 2011 se desfasoara in zilele de 16 si 17 iunie!

Adăugat de pe 9 Iunie 2011, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Joi, 16 si vineri, 17 iunie 2011, are loc seria de intalniri consultative din cadrul celei de a VI-a editii a Galei Premiilor eCommerce (GPeC). Intalnirile se vor desfasura in Bucuresti, la Orange Concept Store si au ca scop un dialog deschis intre juriul Galei si reprezentantii magazinelor online inscrise in competitie, pe marginea rapoartelor initiale de jurizare. Potrivit organizatorilor, 44 de magazine au confirmat participarea, fie live sau online prin Skype.

Cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce se axeaza fundamental pe cresterea calitatii magazinelor online romanesti si, astfel, a increderii consumatorilor in tranzactionarea prin internet. In acest scop, pentru prima oara in istoria competitiei, magazinele inscrise au ocazia sa discute fata in fata cu membrii juriului pentru a le fi explicat, in mod transparent, raportul de evaluare si pentru a primi recomandari in scopul imbunatatirii afacerii.

Acest lucru se intampla dupa ce magazinele au fost nevoite sa treaca de cea mai riguroasa preselectie de pana acum, constand in respectarea legislatiei in vigoare si a codului de bune practici in comertul electronic, in urma carora comerciantii au primit Marca de Incredere TRUSTED.ro. De asemenea, magazinele inscrise in competitie trec prin 3 etape de evaluare la diferite intervale de timp, tocmai pentru a le fi analizata evolutia de-a lungul vremii, in asa fel incat sa isi creasca performantele pana la incheierea editiei GPeC 2011.

Potrivit organizatorilor, prima etapa de jurizare se va incheia vineri, 10 iunie 2011, pentru ca in perioada imediat urmatoare magazinele sa primeasca rapoartele de evaluare aferente acestei etape. Acestea vor avea la dispozitie 1-2 zile sa parcurga rapoartele si sa isi pregateasca intrebarile, nelamuririle sau eventualele discutii pe care doresc sa le poarte cu membrii juriului.

In zilele de 16 si 17 iunie, la Orange Concept Store din Calea Victoriei nr. 41, Bucuresti (punct de reper Magazinul Muzica), se vor desfasura “Intalnirile GPeC” intre reprezentantii magazinelor care au confirmat participarea si membrii juriului Galei. “La intalniri sunt asteptate 31 de magazine online care doresc sa participe LIVE si vor fi contactate online, prin Skype, alte 13 magazine care nu pot fi prezente fizic, cele mai multe aflandu-se in provincie la sute de km departare de Bucuresti”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei.

In cadrul intalnirilor, fiecare magazin online are la dispozitie aprox. 1 ora in care poate discuta cu membrii juriului asupra raportului sau de evaluare sau chiar asupra aspectelor de business care il intereseaza in mod direct, juriul fiind deschis la dialog si oferind consultanta gratuita.

Cele doua zile de intalniri vor incepe in jurul orei 10 dimineata si se vor incheia in jurul orei 15.30, urmand ca magazinele confirmate sa primeasca de la organizatori, cel tarziu luni, 13 iunie, intervalul orar in care se pot prezenta la discutii.

“Ne bucuram nespus ca reusim sa punem in practica initiativa GPeC 2011 de a oferi participantilor cat mai mult know-how. De asemenea, demonstram inca o data ca jurizarea la GPeC se face obiectiv, transparent si responsabil si ca juratii GPeC sunt cei care decid clasamentul final, fara ca organizatorii sa influenteze intr-un fel sau altul punctajele acordate”, declara Andrei Radu. “Tin sa multumesc in mod deosebit juratilor Galei care, an de an, isi dedica timp pretios pentru analizarea magazinelor inscrise, fac mystery shopping, iar anul acesta isi lasa deoparte activitatea lor pentru a fi prezenti la dialog cu magazinele online, exprimandu-si opiniile si oferind sfaturi in baza experientei lor, in asa fel incat piata romaneasca de comert electronic sa creasca. Multumesc tuturor!”, adauga Radu.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier.

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale,ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList.

Ghici ciuperca, ce e? :)

Adăugat de pe 6 Iunie 2011, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Bryan Eisenberg, despre GPeC 2010: “I wasn’t sure what to make when I was invited to keynote at GPeC 2010. I had no idea that over 300 top quality ecommerce executives would be in attendance. That they would soak up every word I shared. I would never have anticipated that this type of top quality event would be hosted in Romania. I was quite impressed with the caliber of website design and strategy even if the marketplace has not caught up in terms of the demand but these merchants will be ready when they are.”

Il gasiti la www.bryaneisenberg.com sau ii puteti da follow la @thegrok pe twitter.