Doar 3 saptamani pana la Gala Premiilor eCommerce 2011

Adăugat de pe 31 Octombrie 2011, 0 comentarii

22 noiembrie 2011 este ziua in care cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) isi va desemna castigatorii, dupa aproape 8 luni de competite acerba si 3 etape de jurizare diferite prin care au trecut magazinele online inscrise in concurs. Prin conceptul inedit si complexitatea evenimentului de anul acesta, GPeC a devenit in opinia participantilor “nu doar o competitie, ci un adevarat proces de auditare al magazinelor online” – Gabriela Chesaru, Buburuza.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2011 se va desfasura pe 22 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms, in imediata apropiere a Palatului Parlamentului din Bucuresti. Potrivit organizatorilor, festivitatea de premiere va fi precedata – ca in fiecare an – de Conferintele GPeC unde sunt asteptate nume sonore ale industriei online autohtone, dar si internationale.

Editia curenta a Galei numara peste 60 de magazine online inscrise in competitie, dupa un amplu proces de preselectie, prin care nu mai putin de 18 comercianti au primit raspuns nefavorabil de a participa la Gala Premiilor eCommerce. Incepand cu anul acesta, criteriile de preselectie GPeC asigura magazinelor online care le intrunesc, posibilitatea de a primi Marca de Incredere TRUSTED.ro – program national de certificare al comerciantilor care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, initiat de GPeC impreuna cu Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

In plus, fiecare magazin acceptat in competitie a trebuit sa treaca prin 3 etape de jurizare diferite cu scopul de a observa si analiza evolutia lui in timp si prin 89 de criterii de evaluare care vizeaza toate aspectele esentiale ale unui business online, de la criterii tehnice pana la experienta de cumparare a clientului final. Juriul Galei Premiilor eCommerce 2011 este format din 17 specialisti, printre care si reprezentanti ai Google sau Orange Romania.

Potrivit organizatorilor, pe langa acestia, cateva sute de consumatori obisnuiti vor completa fisele de evaluare GPeC pentru fiecare magazin participant in asa fel incat clasamentul final sa reflecte si opinia clientilor – “pana la urma, cei mai importanti din intreg procesul”, dupa cum declara Andrei Radu, organizatorul Galei.

Pe parcursul celor 8 luni de competitie, magazinele online au avut ocazia sa isi remedieze problemele semnalate de juriu, astfel incat sa devina cat mai performante pentru clientul final. De asemenea, au putut participa la prima Scoala de Vara a comertului electronic romanesc organizata in cadrul GPeC si constand in 4 zile de traininguri intensive pe cele mai arzatoare teme pentru orice site de e-commerce.

Nu in ultimul rand, GPeC 2011 a adus in Romania o tehnologie revolutionara – neuromarketing – prin intermediul careia magazinele participante sunt testate de oameni obisnuiti carora le este monitorizata activitatea cerebrala pentru a observa gradul de satisfactie sau de frustrare atunci cand vor sa cumpere online.

“Despre GPeC 2011 nu pot sa spun decat ca este ceea ce credem. Nu un spectacol, nu o petrecere la care admiram hostessele, ci un eveniment care si-a propus sa devina un punct de referinta in comertul electronic, care impune standarde astfel incat consumatorul sa fie multumit si, deci, business-ul online sa creasca. Daca am reusit sau nu – doar piata ne poate spune”, crede Andrei Radu.

A VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce va avea loc pe 22 noiembrie 2011 la Crystal Palace Ballrooms. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza de invitatie, iar organizatorii vor oferi – ca in fiecare an – 20 de invitatii gratuite pentru cei care isi doresc sa fie prezenti la eveniment. Cei care nu vor putea sa fie prezenti fizic in Bucuresti la GPeC 2011, nu au motive de ingrijorare: organizatorii spun ca intreg evenimentul va fi transmis live, pe website-ul www.gpec.ro, cu sprijinul partenerilor de la www.LTV.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier, Advanced Ideas, ePayment, EuroWeb

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale,ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList, LTV.ro

Bryan Eisenberg din nou la GPeC!

Adăugat de pe 17 Octombrie 2011, 0 comentarii

Este prima supriza pe care o dezvaluim in ce priveste Conferintele GPeC 2011. Bryan a acceptat instantaneu invitatia noastra de a interactiona, prin live streaming, din nou cu Romania. In cazul in care nu stiati, Bryan a fost extrem de surprins anul trecut sa regaseasca peste 300 de reprezentanti ai comertului electronic romanesc reuniti in acelasi loc, in aceeasi sala. “It’s like USA” a spus surprins de-a binelea…

Tema propusa de Bryan este extrem de interesanta si de actuala: “Lessons learned from Steve Jobs…” Nu rata GPeC 2011. Atat.

GPeC – Academia de eCommerce: 22 noiembrie 2011

Adăugat de pe 5 Octombrie 2011, 0 comentarii

Este data la care vom afla castigatorii celei de a VI-a editii a Galei Premiilor eCommerce, dupa 3 etape de jurizare distincte, dupa ce ne-am intalnit cu reprezentantii magazinelor online pentru a le explica notele intr-un proces extrem de transparent si constructiv pentru piata. Dupa ce am organizat Scoala de Vara unde am dezbatut intens pe probleme punctuale cu participantii, dupa ce peste 60 de magazine online au devenit membre TRUSTED.

Intre timp, se vor mai intampla testele de neuromarketing, iar juratii consumatori obisnuiti isi vor exprima opinia asupra site-urilor inscrise in competitie din punct de vedere al usurintei procesului de cumparare. Tot intre timp, de pe 10 octombrie, timp de 1 luna, are loc ultima etapa de jurizare.

Pe 22 noiembrie vom avea parte de un clasament cat mai apropiat de realitate, chiar daca vor exista, poate, si nemultumiti. Ceea ce am facut anul acesta, insa, este o proba de foc (pe care nici noi nu stim daca mai vrem sa o repetam din punct de vedere organizatoric :) – e al naibii de greu, pe bune!): 3 etape de jurizare diferite, posibilitatea ca magazinele sa “repare” din probleme in timpul competitiei, juriu consumator si teste peste teste, culminand cu analizarea starilor emotionale ale oamenilor obisnuiti, printr-o tehnologie putin cunoscuta in Romania: neuromarketing.

GPeC 2011 se apropie de ceea ce ne-am dorit inca de acum 6 ani: un factor care, in piata de comert electronic, pune lucrurile in miscare. Si este un lucru care se intampla deja: magazinele online citesc criteriile noastre de jurizare, isi pun la punct site-urile doar pentru ca urmeaza competitia si, in felul acesta, devin mai bune din punct de vedere calitativ – un beneficiu major pentru intreaga piata, mai ales pentru consumatorul final.

Bottom-line: pe 22 noiembrie 2011, la Crystal Palace Ballrooms se intampla GPeC. Un eveniment inutil pentru cei care il numesc o sindrofie, extrem de util pentru cei care nu sufera de complexe de superioritate. Important este ca se intampla si se intampla asa cum credem si putem noi mai bine.

Va asteptam pe 22 noiembrie!