Elefant.ro – noi investiții și revista Cross-Border Magazine

Adăugat de pe 28 Iulie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

elefant.ro-investii-gpec-stirile-saptamanii-in-ecommerceElefant.ro atrage în acționariat un nou fond de investiții 

Elefant.ro încheie o rundă de investiții de 5,5 mil. euro și atrage în acționariat fondul de investiții Axxess Capital, scrie profit.ro. Magazinul online este de 6 ani pe piața din România, perioadă în care a atras mai multe runde de investiții de la Fribourg Capital, acționar fondator majoritar, fondurile Catalyst Romania și acum Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity consiliat de Axxess Capital.

revista-cross-border-magazine-foto-gpec-stirile-saptamanii-in-ecommerceS-a lansat revista Cross-Border Magazine

 Săptămâna aceasta a ajuns la noi la birou primul număr al revistei cross-border-magazine.com, revista care a publicat în online și un interviu cu Raluca Radu. Această publicație este realizată de antreprenori din Europa pentru antreprenori interesați de comerțul online internațional.

Comandă acum gratuit primul număr al revistei! (și transportul este gratuit)

 eBay schimbă sistemul de feedback din UK

Săptămâna aceasta eBay UK a făcut o modificare care reduce transparența din marketplace, scrie ecommercebytes.com. Funcția „Feedback left for others” a fost scoasă din pagina de feedback a utilizatorilor, dar acest lucru s-a întamplat doar în Marea Britanie. Această modificare nu a fost anunțată din timp și nu se știe dacă va fi realizată și pe eBay USA. Mai mutle detalii găsiți în acest articol.

Windows Store vs. Steam

Tim Sweeney, CEO Epic Game, crede că Microsoft plănuiește să interzică platforma și magazinul online de jocuri video Steam. Acest lucru s-ar putea întâmpla pe sistemul de operare Windows 10, unde compania își dorește migrarea utilizatorilor pe Windows Store, scrie computergames.ro.

Pe scurt

Citește tot articolul

Victor Kapra va sustine la Scoala de Vara GPeC 2016 workshop-ul “Social Media & Content Marketing pentru cresterea vanzarilor online si loializarea clientilor”

Adăugat de pe 28 Iulie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Mai puțin de o lună ne mai desparte de Școala de Vară de E-Commerce 24-29 August 2016 și vă spunem sincer că abia așteptăm să dăm mâna cu voi și să vă întâmpinăm la Pensiunea Arnica pentru 5 zile de comerț electronic pe pâine și distracție cu oameni faini. Recent am publicat agenda completă pentru Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2016 și am anunțat trainerii cu care avem plăcerea să ne întâlnim în cele 5 zile intensive de e-commerce. Victor Kapra este unul dintre aceștia, el susținând sâmbătă workshop-ul de social media & content marketing.

victor kapra social media marketing

Workshop-ul lui Victor Kapra de la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2016 se intitulează ”Social Media & Content Marketing pentru creșterea vânzărilor online și loializarea clienților”. Workshop-ul lui Victor pornește de la ideea că, din pacate, pentru multe magazine online a avea descrieri complete și decente ale produselor se dovedește a fi o dificultate insurmontabilă. Cu toate acestea, Legea Selecției Naturale în Comerțul Online va asigura supraviețuirea (prin volumul de vânzări) doar pentru acele magazine care devin, perseverent, producătoare de conținut – sau, altfel spus, publisheri. Ca să vă facem curioși, workshop-ul va fi centrat pe următoarele key learnings și tehnici:

  • Snackable Content
  • Storytelling
  • Visual Content
  • Consumer Generated Content
  • Social Media Marketing.

Deși nu mai are nevoie de nicio introducere, Victor Kapra are 20 de ani de experiență în presa economica, ocupând de-a lungul timpului funcții de redactor șef-adjunct la Ziarul Financiar, new media content manager la Mediafax Group. Din 2008, este consultant independent și trainer în Comunicare Digitală/Social Media pentru companii de top și instituții din Romania. Victor a susținut peste 100 de workshop-uri pe teme de Comunicare Digitală în companii, în universitățile din țară și la birourile din București ale instituțiilor europene. Temele de discuție preferate: Branded Content, User Generated Content, Storytelling, Online Conversation & Feedback, Visual Content. A beneficiat de burse si stagii de pregătire în domeniul tehnologiei informației în Europa, SUA, Coreea și Japonia, ocazie cu care și-a consolidat experiența. Este blogger (www.victorkapra.ro) de 10 ani.

Dacă vrei să fii alături de noi la Școala de Vară de E-Commerce te anunțăm că deja mai avem doar 6 locuri disponibile. Până pe 1 august 2016, ora 23:59, este valabilă oferta early-bird care aduce tarife reduse de participare:

  • Cazare in regim Double, 5 nopti, all inclusive (acces la 12 workshopuri x 90 minute fiecare, mic dejun, pranz, cina in fiecare zi, 2 coffee break-uri/zi, bauturi alcoolice si non-alcoolice all you can drink, activitati de team-building, cina festiva, coordonatele de contact ale participantilor si trainerilor): 2.499 lei TVA inclus/persoana/sejur;
  • Cazare in regim Single, 5 nopti, all inclusive (acces la 12 workshopuri x 90 minute fiecare, mic dejun, pranz, cina in fiecare zi, 2 coffee break-uri/zi, bauturi alcoolice si non-alcoolice all you can drink, activitati de team-building, cina festiva, coordonatele de contact ale participantilor si trainerilor): 2.849 lei TVA inclus/persoana/sejur

În perioada 2–19 august 2016, tarifele vor deveni 2.749 lei TVA inclus pentru cazarea în regim Double și 3.099 lei TVA inclus pentru cazarea în regim Single (cu aceleași beneficii de mai sus).

Din experiența anilor trecuți, înscrierile la Școala de Vară de E-Commerce GPeC se încheie mai devreme decât termenul limită de înscrieri. Așadar, cei care își doresc să participe ar trebui să ia decizia cât mai repede pentru a se asigura că locul lor este rezervat.
________________________________

GPeC 2016, editia de 11 ani, este un eveniment powered by FAN Courier – liderul pietei de curierat din Romania

Eveniment sustinut de: Allpacka.ro, ALTEX, AVON, Competence Call Center, ContentSpeed, DPD, DWF, Frisbo, Garanti Bank, Mediapost Hit Mail, Microsoft, New Black, NewsMAN, Online-Online.ro by Credius, Orange, PayU, SALESmanago, Simartis, Retargeting.biz, Visa, Zitec

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Limousine Service: Citylimo

Mobility Partner: BMW

Official Radio: KissFM

Cu sprijinul: 2Parale, Agile Media, Alin Dobrin Photo, Canopy, Casa de Traduceri,Creadiv, CustomSoft, ECOMpedia, easyhost, enRose, Extended, Infinity Trophy,Marketizator, Saveur, Silkweb, SmartBill, TeaForte, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image, Zelist

Mandri sa fim sustinuti de:

Bloggeri parteneri: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auras Mihai Geambasu, Carmen Albisteanu, Claudia Tocila, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Ciric, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionut Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Calugaru, Madalin Blidaru, Olivian Breda, Ovidiu Balcacian, Sabina Cornovac

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, CTRL-D,ECOMJOBS, Femei In Afaceri, FNTM, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania,IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC,Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva,Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta

Interviu cu Cecilia Tănăsoiu, Prometheus: Prin programmatic media brand-urile pot diferenția foarte precis utilizatorii în funcție de preferințele acestora (VIDEO)

Adăugat de pe 27 Iulie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

cecilia-tanasoiu-prometheus-interviu-gpec-2016-fotoCecilia Tănăsoiu, Managing Director Prometheus, a fost prezentă la GPeC Summit-ul din Mai 2016, unde a vorbit cu Andra Zaharia despre programmatic media, piața online din România și multe altele.

Vezi acum interviul video cu Cecilia Tănăsoiu!

Citește tot articolul

Cum poți să vinzi folosind Pokemon GO, noul curier de la Amazon

Adăugat de pe 22 Iulie 2016, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

pokemon-go-foto-stirile-saptamanii-in-ecommerce-gpecPoți folosi Pokemon GO pentru a aduce clienți în magazinul tău

Dacă pe lângă magazinul online ai un magazin într-un mall sau într-o locație din oraș, te poți folosi de populara aplicație Pokemon GO pentru a atrage clienți. Aplicația a fost lansata la începutul lunii iulie și a devenit virală la scurt timp. Chiar și în România există foarte mulți jucători activi de toate vârstele.

Ca proprietar de magazin, te poți folosi de această aplicație pentru a atrage utilizatorii în magazinul tău. Potrivit celor de la economica.net, o momeală permanent prezentă în curtea afacerii tale te va costa aproximativ 1,2 dolari/oră. Pentru a afla mai multe despre sistemul de credite din aplicație citește și acest articol de pe practicalecommerce.com.

amazon-uber-stirile-saptamanii-in-ecommerce-gpec-2016-fotoAmazon vrea să-i livrezi produsele

În acest interviu video, Felix Pătrășcanu de la FAN Courier ne povestea că următorul pas în curierat este adoptarea modelului Uber (companie care oferă servicii de taximetrie în toată lumea, iar șoferii sunt localnici care folosesc propria mașină). Săptămâna aceasta Amazon UK anunță că a început să caute curieri care să lucreze part time, după acest model, pentru a livra coletele lor. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți pe retail-week.com.

Magazin online cu produse duty-free 

S-a lansat Bestvalue.eu, varianta online a magazinului duty-free din aeroportul Otopeni din București. Trebuie să ai un bilet valid de avion pentru a putea plasa o comandă pe acest site, iar produsele îți sunt livrate acasă prin curier sau poți ridica personal pachetul din terminal.

Avantajul acestor produse este că sunt scutite de taxe, însă „duty-free-urile se bazează foarte mult pe prestigiul lor de magazine ieftine, iar clienţii care nu îşi documentează temeinic cumpărăturile ies în pierdere”, scria Digi24 în acest articol din 2014.

Cumpărătorii online de haine sunt fericiți

Potrivit speaciliștilor de la Teamshare și Retargeting.biz magazinele online de fashion din România au cea mai mare rată de clienţi multumiți. „Acest fapt se datorează marjei rezonabil de mari pentru produse, care le permite comercianţilor să dezvolte oferte atractive, comparativ cu cei din domeniul de IT&C, de exemplu. Totodată, succesul magazinelor online de fashion are la bază şi nevoia puternică de diferenţiere”, citat preluat de agora.ro.

Un scut de apărare pentru utilizatorii din Europa

De la 1 august 2016, magazinele online din SUA pot colecta fără probleme informații personale ale utilizatorilor din Europa, doar că trebuie să respecte câteva reguli. De exemplu, nu au voie să colecteze informații care nu sunt relevante activitații sau dacă nu precizează exact pentru ce sunt necesare. Mai multe detalii în acest articol (Understanding the New E.U. Privacy Shield, for Ecommerce) sau în comunicatul de presă emis de Comisia Europeană.

Citește tot articolul