Doar o saptamana pana la ecomTIM!

Adăugat de pe 31 Ianuarie 2012, 0 comentarii

Pentru al doilea an consecutiv, Gala Premiilor eCommerce sustine evenimentul organizat de 2 ParaleecomTIM, care se va desfasura pe 8 si 9 februarie 2012, la Timisoara. Ne-a placut mult prima editie, numarul neasteptat de mare de participanti si, mai ales, interactivitatea din sala – ecomTIM 2011 dovedindu-se un real succes.

Vazand panel-ul de speakeri de anul acesta, suntem convinsi ca cei care au un business online nu trebuie sa rateze editia curenta pentru ca si-au anuntat prezenta actori importanti din industria de comert electronic. In plus, Andrei Radu impreuna cu Liviu Taloi vor sustine un workshop de 3 ore de usability si optimizarea conversiilor cu multe lucruri noi si – zicem noi – cel putin interesante. :)

Asadar, mai aveti doar 1 saptamana in care va puteti inscrie. Ne vedem la Timisoara pe 8 si 9 februarie!

Pe scurt, doua rapoarte interesante la nivelul anului 2011

Adăugat de pe 11 Ianuarie 2012, 0 comentarii
  • aproape 160 milioane euro procesate online prin card in comertul electronic romanesc la nivelul anului 2011 (sursa)
  • reducerile de grup, o piata de 18 milioane euro in Romania anului 2011 sursa si sursa

7 din 16 magazine online verificate, au primit sanctiuni de la ANPC

Adăugat de pe 6 Ianuarie 2012, 0 comentarii

Stim ca este un titlu un pic descurajator pentru noul an, dar aceasta este realitatea. Motivul insemnarii tine, insa, de standardele GPeC pe care le promovam de 6 ani si de criteriile de eligibilitate TRUSTED.ro prin care cerem magazinelor sa prezinte detaliat informatii esentiale pentru consumatori (chestiuni care se regasesc in lege, pe langa bunele practici). Si iaca-ta ca cei care nu le respecta, primesc amenzi…

Pe scurt, ANPC a controlat in luna noiembrie 667 operatori economici care comercializeaza jucarii, din care 16 care vand online. Pentru ca ne intereseaza exclusiv acest segment, facem referire doar la el. Iata principalele deficiente semnalate de ANPC la 7 din cele 16 magazine online verificate:

  • Lipsa informarii/informarea incompleta a consumatorilor privind caracteristicile esentiale ale jucariilor prezentate: s-a constatat la 2 operatori economici, reprezentand 12,5 % din totalul celor controlati.
  • Lipsa informarii/afisarii preturilor de comercializare ale jucariilor prezentate: s-a constatat la 1 operator economic, reprezentand 6,25 % din totalul celor controlati.
  • Lipsa informarii/informarea incompleta a consumatorilor privind modalitatile de livrare si de plata: s-a constatat la 1 operator economic, reprezentand 6,25 % din totalul celor controlati.
  • Lipsa afisarii link-ului catre adresa oficiala de web a ANPC: s-a constatat la 3 operatori economici, reprezentand 18,75 % din totalul celor controlati.

Comunicatul oficial il regasiti pe website-ul ANPC.