Lună: octombrie 2020

Numărul cumpărătorilor online a crescut cu 8% în 2020 față de 2019

Numărul cumpărătorilor online a crescut cu 8% în 2020 față de 2019, iar numărul persoanelor care plătesc online cu cardul a crescut cu 14% în acest an față de 2019, conform cercetării de piață realizată de iSense Solutions pentru GPeC, cercetare de piață ce va fi prezentată pe larg la GPeC SUMMIT 2-3 Noiembrie. Conform datelor ARMO, sectorul de e-commerce din România va atinge 5,5 miliarde EUR în 2020, creșterea fiind de 30% față de anul precedent.

Citește articolul...

Live Stream Shopping, un fenomen care impactează tot mai mult industria de e-commerce. Streams.live lansează trendul și în România.

Ce este Live Stream Shopping-ul? Pe scurt, transformarea procesului de cumpărare din e-commerce într-o experiență mult mai interesantă și interactivă. Cumpărătorii urmăresc live o prezentare a produsului, pun întrebările la care doresc sa primească un răspuns și, la momentul oportun, cumpără printr-un simplu click in-video, fără a opri sesiunea de prezentare.

Citește articolul...

Ambalajul returnabil pentru livrări – șansa unui comerț online mai sustenabil

Discuția despre ambalajele folosite în e-commerce nu este nouă și a evoluat treptat pe măsură ce și piața s-a dezvoltat. Dacă inițial se vorbea de ambalaje sigure, ușor de manipulat și transportat și eficiente din punct de vedere costuri, acum se pune din ce în ce mai mult accent și pe sustenabilitatea acestora, pe cât de prietenoase sunt cu mediul. Pe piața europeană trend-ul a început mult mai devreme, dar iată că și pe piața românească au apărut inițiative de acest gen. R-CREATE este start-up-ul care lansează primul serviciu de packaging-as-a service din România, un produs inovativ de economie circulară, destinat împachetării și livrărilor online. După cum menționam mai devreme, discuția despre sustenabilitatea e-commerce-ului este una nouă, dar importantă în contextul tranziției europene spre o economie verde, dar și într-o piață de e-commerce aflată în creștere accentuată. În România zilnic se folosesc 500.000 de ambalaje din plastic de unică folosință

Citește articolul...

GPeC SUMMIT Online – Evenimentul Anului în E-Commerce & Digital Marketing împlinește 15 ani

Cu o tradiție de 15 ani, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din România și se va desfășura exclusiv online în zilele de 2 și 3 noiembrie. Iată ce aduce GPeC SUMMIT Online în ediția aniversară: Dan Ariely, pentru prima dată la GPeC SUMMIT Online Dan Ariely este în topul Bloomberg al celor mai influenți 50 de gânditori contemporani. Este Profesor Universitar în Psihologie și Economie Comportamentală la Duke University, cercetător științific, speaker și autor al bestseller-urilor Irationally Yours, Predictably Irrational, The Upside of Irrationality și The (Honest) Truth About Dishonesty. Alături de Dan Ariely, vor urca pe scena virtuală a GPeC SUMMIT Online alți 7 speakeri internaționali de excepție – unii dintre cei mai buni specialiști din întreaga lume: Andy Crestodina (Top 10 Online Marketing Experts to Watch, potrivit Forbes) – expert în Content Marketing și SEO, autor al cărții Content Chemistry:

Citește articolul...