Lună: iulie 2023

Valorificarea datelor pentru impact în business – totul despre monetizarea datelor –

Contributor post by Rodica Mihalache, Data Intelligence Lead, Publicis Groupe România & Silviu Caciur, Chief Technology Officer, Publicis Groupe România Volumul mare de date este o consecință firească a evoluției tehnologiei și o resursă nouă de exploatat, inclusiv în marketing și comunicare. Datele schimbă modul în care activăm și comunicăm cu utilizatorii față de abordarea din trecut.  După anul 2015 vorbim de Data-Driven marketing, axat pe automatizare, personalizare și agilitate. De asemenea, recent se conturează Experience Marketing-ul, axat pe aptitudini de utilizare a datelor pentru a îmbunătăți experiențele pe care oamenii le au cu categoria de produse sau servicii, cu produsul sau chiar pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestora. Ca orice resursă, datele ar trebui exploatate și monetizate.

Citește articolul...

15 Strategii de utilizare a Dovezilor Sociale în eCommerce pentru maximizarea Vânzărilor pe toate etapele unui Sales Funnel

Cum convingi mai mulți oameni să devină clienții tăi… în condițiile în care piața e plină de oferte și competitori? Cum îi convingi să ia decizia mai repede? Clienții compară alternativele, studiază argumentele / obiecțiile și analizează opinia altora despre produsele sau serviciile despre care sunt interesați. Cu cât prețul e mai mare, cu atât au nevoie de mai mult timp pentru a se hotărî. De aceea e atât de important să înțelegi comportamentul consumatorilor și să vizualizezi un sales funnel pentru stadiile prin care trec în acest proces.

Citește articolul...

8 Tipologii de consumatori prioritari pentru orice business online în 2023

Un raport realizat de Euromonitor Internațional și lansat astăzi, 20 iulie, evidențiază 8 categorii de consumatori, care ar trebui să se afle în atenția oricărui business online în 2023, mergând dincolo de date demografice și segmentand tipologia de consumatori plecând de la comportamentul de informare, modul de luare a deciziei de cumpărare, metodă de plata preferată și comportamentul de achizite în general. Totodată, au fost luate în considerare aspecte precum: utilizarea tehnologiei, influența marketingului, aspirațiile și valorile personale declarate.

Citește articolul...

A doua ediție a studiului regional „Cross-border E-Commerce in CEE”

Pentru al doilea an consecutiv, Mediapost Hit Mail, subsidiară a La Poste și membră a Asociației de E-commerce din Bulgaria derulează un studiu online, internațional, în scopul de a analiza provocările, perspectivele și beneficiile comerțului cross-border pentru comercianții din regiunea Central-Est Europeană.  Studiul își propune, și pentru acest an, o acoperire extinsă a piețelor din regiune. În calitate de parteneri ai acestui studiu pentru România, ne încurajăm comunitatea și playerii locali să contribuie prin răspunsuri și opinii aici.

Citește articolul...

Așteptările consumatorilor online: prezent și viitor – studiu European

Indiferent de situația economică, consumatorii vor continua să cumpere. Dar, în condițiile provocărilor financiare prezente, își vor adapta obiceiurile de cumpărare. Raportul sintetizat mai jos, realizat de RetailX pentru Worldline pe baza răspunsurilor a 6000 de consumatori din Belgia, Franța, Olanda, Portugalia, Spania și Marea Britanie, arată modul cum evoluează așteptările consumatorilor, nevoile lor și cum se așteaptă ei ca magazinele online să se adapteze și să le vină în întâmpinare. 

Citește articolul...