Lună: august 2017

Cum a fost ZIUA 4 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 27 august, participanții au asistat la cursuri despre KPIs în comerțul electronic și servicii noi de curierat pentru magazinele online. Iată cele mai importante idei și sfaturi: Cele mai importante idei și scurte clipuri video de la #ScoalaDeVaraGPeC: CURS “KPI’S PENTRU UN BUSINESS DE SUCCES ȘI IMPACTUL CUSTOMER LIFETIME VALUE ÎN E-COMMERCE“ ➔ Lucia Ciucă, Managing Director Quantum Data Science ▷Cum calculăm CLV (Customer Lifetime Value):(Average Order Value) x (Number of Repeat Sales) x (Average Retention Time in Months or Years) x Average Profit Margin ▷Cum putem crește valoarea medie a comenzii (AOV): prag pentru transport gratuit, finanțare pentru produsele mai  scumpe. ▷Cum putem crește frecvența de cumpărare: e-mail marketing relevant, retargetare.

Citește articolul...

Cum a fost ZIUA 3 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 26 august, participanții au asistat la cursuri despre marketing online, Google Analytics, optimizarea ratei de conversie și producția de conținut multimedia. Iată cele mai importante idei și sfaturi: Cele mai importante idei și scurte clipuri video de la #ScoalaDeVaraGPeC: CURS “CELE MAI IMPORTANTE RAPOARTE DIN GOOGLE ANALYTICS ȘI INTERPRETAREA ACESTORA PENTRU A LUA DECIZIILE DE BUSINESS OPTIME“ ➔ Liviu Taloi, Co-founder ECOMpedia, Community Manager @GPeC ▷ Cum reușesc să văd eu deciziile de business ce sunt ascunse în Google Analytics? Antrenament: ~5.000 – 8.000 de ore. Sute, mii de rapoarte și de ipoteze. Mă uit la discrepanțe și caut întotdeauna segmentul minim încă profitabil. Cu alte cuvinte, mă uit la cifre mari, cu diferențe notabile, unde deciziile de business aduc repede

Citește articolul...

Cum a fost ZIUA 2 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 25 august, participanții au asistat la cursuri despre mobile, AdWords și marketing online. Iată cele mai importante idei și sfaturi: CURS “UX FOR MOBILE – CUM SĂ AI UN SITE BINE OPTIMIZAT PENTRU MOBIL & LIVE DEMOS“ ➔ Dan Vîrtopeanu, Managing Partner BreezeMobile ▷Utilizatorii vor să ajungă la conținut pe mobil rapid, ușor și să găsească informații relevante. ▷Penetrarea crescută a smartphone-urilor și datele mobile accesibile duc la o tranziție de la comenzi pe desktop la comenzi pe mobil, în toată lumea. ▷O întîrziere de 100 de milisecunde în încărcarea site-ului poate afecta rata de conversie cu 7%. ▷O întîrziere de 2 secunde poate duce bounce rate-ul la 103%. ▷Principalele probleme ale încărcării lente: mărimea paginii, dezvoltarea, viteza serverului de hosting.

Citește articolul...