Lună: august 2017

Cum a fost ZIUA 4 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 27 august, participanții au asistat la cursuri despre KPIs în comerțul electronic și servicii noi de curierat pentru magazinele online. Iată cele mai importante idei și sfaturi: Cele mai importante idei și scurte clipuri video de la #ScoalaDeVaraGPeC: CURS “KPI’S PENTRU UN BUSINESS DE SUCCES ȘI IMPACTUL CUSTOMER LIFETIME VALUE ÎN E-COMMERCE“ ➔ Lucia Ciucă, Managing Director Quantum Data Science ▷Cum calculăm CLV (Customer Lifetime Value):(Average Order Value) x (Number of Repeat Sales) x (Average Retention Time in Months or Years) x Average Profit Margin ▷Cum putem crește valoarea medie a comenzii (AOV): prag pentru transport gratuit, finanțare pentru produsele mai  scumpe. ▷Cum putem crește frecvența de cumpărare: e-mail marketing relevant, retargetare.

Citește articolul...

Cum a fost ZIUA 3 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 26 august, participanții au asistat la cursuri despre marketing online, Google Analytics, optimizarea ratei de conversie și producția de conținut multimedia. Iată cele mai importante idei și sfaturi: Cele mai importante idei și scurte clipuri video de la #ScoalaDeVaraGPeC: CURS “CELE MAI IMPORTANTE RAPOARTE DIN GOOGLE ANALYTICS ȘI INTERPRETAREA ACESTORA PENTRU A LUA DECIZIILE DE BUSINESS OPTIME“ ➔ Liviu Taloi, Co-founder ECOMpedia, Community Manager @GPeC ▷ Cum reușesc să văd eu deciziile de business ce sunt ascunse în Google Analytics? Antrenament: ~5.000 – 8.000 de ore. Sute, mii de rapoarte și de ipoteze. Mă uit la discrepanțe și caut întotdeauna segmentul minim încă profitabil. Cu alte cuvinte, mă uit la cifre mari, cu diferențe notabile, unde deciziile de business aduc repede

Citește articolul...

Cum a fost ZIUA 2 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 25 august, participanții au asistat la cursuri despre mobile, AdWords și marketing online. Iată cele mai importante idei și sfaturi: CURS “UX FOR MOBILE – CUM SĂ AI UN SITE BINE OPTIMIZAT PENTRU MOBIL & LIVE DEMOS“ ➔ Dan Vîrtopeanu, Managing Partner BreezeMobile ▷Utilizatorii vor să ajungă la conținut pe mobil rapid, ușor și să găsească informații relevante. ▷Penetrarea crescută a smartphone-urilor și datele mobile accesibile duc la o tranziție de la comenzi pe desktop la comenzi pe mobil, în toată lumea. ▷O întîrziere de 100 de milisecunde în încărcarea site-ului poate afecta rata de conversie cu 7%. ▷O întîrziere de 2 secunde poate duce bounce rate-ul la 103%. ▷Principalele probleme ale încărcării lente: mărimea paginii, dezvoltarea, viteza serverului de hosting.

Citește articolul...

Cum a fost ZIUA 1 la Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2017

Școala de Vară GPeC se desfășoară în perioada 23-28 august 2017, într-un peisaj superb de munte din Moeciu de Sus (zona Bran, jud. Brașov), la Family Hotel Arnica***. În 23 august, participanții au ajuns la pensiune și s-au cunoscut în cadrul unei sesiuni de ice breaking. Seara a fost rezervată discuțiilor relaxate și jocurilor de tot felul – darts, biliard, tenis de masă etc. Iată cele mai importante idei și sfaturi din prezentările și cursurile din 24 august 2017: CURS “USABILITY & CUSTOMER EXPERIENCE – KILOMETRUL ZERO ÎN DRUMUL SPRE SUCCES AL MAGAZINELOR ONLINE“ ➔ Andrei Radu, Founder & CEO GPeC ▷ Andrei a luat fiecare secțiune principală din criteriile de la #CompetitiaGPeC și le-a analizat pe larg. ÎNTREGUL WEBSITE: ▷No pop-ups > nu serviți ferestre pop-up de la prima afișare a unei pagini pe site, cel mai bine este la al 3-lea refresh sau la un anumit interval de

Citește articolul...

5 pași prin care poți crea un traseu lin al clientului în site-ul tău

Fricțiunea nu apare numai atunci când, în timpul unei mișcări, un obiect tinde să-l încetinească pe altul, ci și în e-commerce. Potrivit site-ului Internet Retailing, obiectul în mișcare este consumatorul, iar fricțiunea care-i încetinește este combinația dintre procese și tehnologie care stă în calea unei experiențe de cumpărare line și simple. Iată 5 pași prin care puteți reduce această fricțiune: 1. Creează o hartă a traseului clientului Diagrama parcursului unui consumator pe site-ul magazinului tău online te va ajuta să observi mai bine experiențele pe care i le oferi. Unde sunt punctele care încetinesc cumpărare? Poate fi imposibilitatea de a-și da seama dacă i se potrivește acea măsură de haină sau un proces complicat de check-out, de exemplu.

Citește articolul...