Lună: februarie 2019

Patru tendințe în e-commerce - PayU Romania

Piața de e-commerce din România va depăși 4.5 miliarde de euro în 2019 | Previziunile PayU

Piața de e-commerce din România va depăși 4.5 miliarde de euro în 2019, estimează PayU, care lansează și patru previziuni în ce privește dezvoltarea comerțului online românesc anul acesta. 1. Comerțul online cross-border va lua amploare. 2. Experiența de cumpărare va fi personalizată. 3. Opțiuni de plată online în funcție de nevoile clientului. 4. Legislația europeană apără drepturile consumatorului și stimulează inovațiile financiare.

Citește articolul...
Comisia Europeană: Grafic magazine online probleme afișare prețuri și discounturi 2019

Comisia Europeană cere magazinelor online să afișeze clar prețurile și discount-urile pe site

Comisia Europeană și autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor au verificat 560 de site-uri de comerț online din Uniunea Europeană. Concluzia: aproximativ 60% dintre ele nu respectă normele UE de afișare a prețurilor și ofertelor speciale. Principalele titluri ale săptămânii în e-commerce și marketing online: Facebook a lansat un nou format de ad-uri: Collaborative Ads, 41% dintre români cumpără online produse naturiste, iLUX.ro țintește cifre de afaceri duble și extinderea cross-border, iar StartUp Nation spune cum îți construiești povestea brand-ului prin marketing.

Citește articolul...
Vrei să lansezi un e-commerce cross-border? Florin Toma de la DHL are sfaturi

Vrei să vinzi online cross-border? Florin Toma de la DHL România are sfaturi din companie

Știai că dacă îți deschizi un magazin online cu livrare cross-border poți crește de două ori mai mult decât dacă ai vinde doar domestic? O spune Florin Toma din experiența magazinelor care livrează internațional prin DHL România. Bulgaria, Ungaria și Polonia sunt cele mai accesibile piețe de extindere în acest moment, dar nu trebuie să te limitezi doar la țările vecine. Cum îți alegi piața în funcție de specificul business-ului tău, ne spune Florin în interviul de mai jos.

Citește articolul...
De ce nu cumpără românii haine online - Raport MKOR

Piața de curierat din România atinge 4 miliarde de lei | Mărimile nepotrivite, dușmanul numărul 1 în Fashion online | Canibalizarea SEO în e-commerce

A fost o săptămână plină în online, mai ales pentru florării și magazinele care vând bijuterii, experiențe, cărți și muzică. Studiul Mastercard Love Index arată că numărul tranzacțiilor online de Valentine’s Day a crescut în România cu 185% din 2016 până în 2018, iar 30% dintre clienți cumpără cadourile pentru persoanele iubite chiar pe 14 februarie. Ca în fiecare luni, iată principalele titluri din e-commerce și marketing online care ne-au atras atenția.

Citește articolul...
Știrile GPeC - știrile săptămânii în e-commerce

Din septembrie, Facebook setează campaign budget optimization by default | eMAG dezvoltă un sistem automat de traducere pentru platforma de Marketplace | Ce sunt micro conversiile și cum să le urmărești în Google Analytics

Oare mai este de actualitate termenul de „utilizator” pentru persoanele care folosesc un dispozitiv tehnic sau accesează un site/o aplicație? În relația om-tehnologie, omul era cel care folosea, tehnologia era cea folosită. În condițiile în care tehnologia este construită astăzi pentru a colecta și folosi date despre utilizator, modelul inițial nu mai este chiar atât de simplu. Subiectul este dezbătut pe larg în The Next Web. Iată în continuare principalele știri din e-commerce și marketing online care ne-au atras atenția săptămâna aceasta: despre Facebook Campaign Budget Optimization, sistemul automat de traducere dezvoltat de eMAG, personalizare versus contextualizare și micro conversii, plus un joc pentru designeri UI la final.

Citește articolul...