Lună: decembrie 2022

GPeC Live – Metode de plată alternative (BNPL)

Buy Now Pay Later (BNPL) pare a fi buzz-wordul perioadei pe care o traversăm – o alternativă utilă atât pentru magazinele online cât și pentru clienți. În cel mai recent GPeC Live, Andrei Radu a stat de vorba cu Ionuț Sabadac – VP Merchant Solution tbi bank despre cum funcționează aceste metode, care sunt avantajele pentru comercianți, cât de răspândită e implementarea acestor soluții la nivelul magazinelor online și cât de dificilă este integrarea acestor metode de plată în site-urile sau platformele de e-commerce

Citește articolul...

ePlan – Yannick Mooijman, CEO Cargus: Extinderea internațională este foarte importantă pentru noi.

In cel mai recent episod ePlan, Andrei Radu a stat de vorbă cu Yannick Mooijman, CEO Cargus din noiembrie anul acesta despre cateva din aspectele ce tin de planurile de dezvoltare ale companiei in viitor. Cateva dintre subiectele abordate in dialog: Care este poziția Cargus în piața de curierat locală și care sunt obiectivele de creștere în viitorul apropiat? Care este potențialul pieței de curierat în strânsă legătură cu piața de e-commerce din România? Trend-uri internaționale care vor fi adoptate și în România Forecast pentru anul 2023 în ceea ce privește e-commerce Cum s-a încheiat Black Friday și ce așteptări sunt pentru luna decembrie? Episodul este în limba engleză, dar este și subtitrat pentru parcurgerea cu ușurință si poate fi urmarit aici.

Citește articolul...

Bulgarian e-Commerce market: Huge potential for development, green consumerism & eco-friendly practices.

Interview with Janet Naidenova, Chairperson of Bulgarian E-commerce Association A few numbers on the Bulgarian e-commerce market:  E-commerce in Bulgaria continues to develop at a rapid pace, and for 2021 the market of goods and services sold online to end customers (B2C e-commerce) has grown by 29%, and for 2022, according to the European E-commerce Report, it is already with a growth of 31%. The market reaches values of 1.250 billion euros for 2021, and for 2022 this volume is already 1.640 billion euros. The annual online shopping budget of a Bulgarian is 555 euros.

Citește articolul...

eMAG – idee de cadou pentru evitarea risipei de bani si produse

Potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare de piață Ipsos, 49% dintre oameni dau cadoul mai departe după ce-l primesc deoarece le este rușine să îl dea înapoi sau să îl schimbe cu un produs care corespunde mai mult cu ceea ce-și doresc de teamă să nu strice relațiile de familie. Studiul a fost realizat pe platforma Ipsos.Digital în perioada 10-14 noiembrie în rândul a 10.000 de consumatori din 12 țări de pe 5 continente.

Citește articolul...