Cum a fost ziua 3 la GPeC SUMMIT (29-30-31 mai 2018)

Adăugat de pe 31 Mai 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Iată cele mai importante idei, slide-uri și momente video din a treia (ultima) zi de la GPeC Summit. Citește tot articolul

Cum a fost ziua 2 la GPeC SUMMIT (29-30-31 mai 2018)

Adăugat de pe 30 Mai 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Iată cele mai importante idei și slide-uri din a doua zi de la GPeC Summit.

EMAG MARKETPLACE! HOW TO SELL MORE – FLORIN FILOTE (EMAG MARKETPLACE DIRECTOR)

> Peste 1.000 comercianți au generat vânzări de peste 100.000 de lei.
> S-au creat peste 10.000 de locuri de muncă.
> Timpul mediu petrecut pe site este de 10 minute.
> Vineri erau 10.538 de parteneri în marketplace în România.
> Sunt peste 3 milioane de produse puse în vânzare. Citește tot articolul

Cum a fost ziua 1 la GPeC SUMMIT (29-30-31 mai 2018)

Adăugat de pe 30 Mai 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Iată cele mai importante idei și slide-uri din prima zi de la GPeC Summit.

ROMANIAN E-COMMERCE MARKET RESEARCH 2018 – Andrei Canda (MANAGING PARTNER ISENSE SOLUTIONS) > prezintă studiul de piață e-commerce GPeC & iSense Solutions.

În premieră, cele mai noi cifre de piață, comportamentul consumatorilor online, cât cheltuiesc pe diferite verticale, ce tipuri de produse cumpără cel mai mult, ce își doresc de la magazinele online, care le sunt temerile când vine vorba de e-commerce. Citește tot articolul

GPeC Live cu Dorin Boerescu, CEO 2Performant: Cum ar trebui să arate comerțul online românesc în 2018

Adăugat de pe 25 Mai 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Pentru cea de-a treia ediție GPeC Live l-am adus alături de noi pe Dorin Boerescu, CEO 2Performant, pentru a discuta despre e-commerce și marketing digital, sau cum ar putea magazinele online românești să își investească mai eficient bugetele de marketing pentru a obține rezultatele dorite.

2Performant este cel mai mare marketplace de servicii de marketing pentru e-commerce din România, pornit inițial (în 2008) ca o rețea de afiliere sub numele de 2Parale.

 

Comerțul online modern: un matching cât mai ușor între client și produs, între cerere și ofertă

În momentul de față, magazinele online românești se concentrează pe optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare, dar și pe optimizarea campaniilor de Facebook și AdWords. În tot acest timp, după cum ne spune și Dorin, „94,4% din comerțul din România se întâmplă offline”.

Anul trecut, piața de e-commerce din România a însumat 2,8 miliarde de euro, în timp ce piața offline de alimente a însumat aproximativ 20 de miliarde de euro. Așadar, pentru a atrage cât mai mulți clienți, o competiție pentru cele mai mici prețuri sau cele mai bune reclame nu este suficientă. Magazinele online trebuie să se concentreze pe a atrage clienții din offline în online.

Cum pot magazinele online românești să crească? Nu doar prin aducerea de clienți din offline în online, cât mai degrabă prin impulsionarea celor care cumpără deja online pentru a cumpăra mai mult (în medie, un cumpărător online achiziționează de 8,7 pe an produse de pe Internet, ceea ce înseamnă mai puțin de o dată pe lună).

Mai multe sfaturi despre e-commerce, dar și tips & tricks de la Dorin, în interviul de mai jos: