Lună: martie 2019

Psihologia cumpărătorului online - Infografic 2019

Psihologia cumpărătorului online: care sunt principalele tipologii de clienți și ce stă la baza deciziei lor de cumpărare

Cine s-ar fi gândit că oamenii din întreaga lume vor putea face cumpărături cu un click datorită unei invenții care pare atât de banală azi: link-ul? Iată-ne trei decenii mai târziu, e-commerce-ul crește rapid, iar magazine din România pot ajunge la cumpărători din cealaltă parte a globului. Mulțumim, Tim Berners-Lee, la mulți ani WWW!

Am dat și săptămâna asta o raită prin presa românească și străină să aflăm ce mai e nou prin e-commerce și marketing online. Am descoperit un studiu despre impactul returului gratuit asupra retenției clienților. Am aflat că e-commerce-ul cross-border crește în Europa și statele membre World Trade Organization își suflecă mânecile luna asta pentru a regla comerțul online transfrontalier la nivel global. Fashion Days pariază pe opțiuni multiple de livrare și implementează ridicarea din lockerele EasyBox ale eMAG. Iar în final vă lăsăm cu un infografic util despre psihologia cumpărătorului online: ce influențează decizia clientului online, ce tipuri de clienți există, ce sunt cumpărăturile conșiente și inconștiente?

Citește articolul...
Elisabeta Moraru, exportul este următorul pas în e-commerce

YouTube Ads 2019, de la awareness la performanță. Elisabeta Moraru despre ultimele tendințe la Google

În 2019, business-urile online trebuie să treacă printr-o transformare digitală profundă pentru a înțelege nevoile utilizatorilor și a putea prevedea viitorul. Elisabeta Moraru, Country Manager Google România, ne-a spus la GPeC SUMMIT ce noutăți programatice pregătește Google anul acesta și care vor fi principalele tendințe în marketing online. În interviul de mai jos vorbim despre următorul pas pe care trebuie să-l facă un e-commerce românesc pe piață și despre noutățile aduse de YouTube Ads.

Citește articolul...
Glami Romania Fashion Research

Studiu Glami.ro: Românii caută cele mai bune prețuri online la îmbrăcăminte și încălțăminte

Cel mai bun preț este principalul criteriu care-i face pe români să cumpere haine și încălțăminte online. 63% dintre cumpărăturile online de fashion se datorează prețului mai mic al produselor online față la prețul din magazinele fizice. Glami a studiat piața de fashion online din România și a descoperit principalele tendințe care caracterizează sectorul e-commerce și comportamentul consumatorului.

Citește articolul...

GPeC 2020. Dan Ariely pentru prima dată în România.

Știm, rațional ar fi să anunțăm următorii speakeri pe care îi vei întâlni la GPeC SUMMIT anul acesta și pe care știm că abia aștepți să-i descoperi. Dar azi nu putem fi raționali :) Pentru că astăzi suntem în culmea fericirii și tare mândri să îl aducem în România pe nimeni altul decât: the Irrationally Yours, Dan Ariely, cel mai awesome psiholog și specialist în economie comportamentală al secolului. Și nu oriunde, ci chiar pe scena GPeC. În noiembrie 2020.

Citește articolul...
Etsy își reduce 100% amprenta de carbon

2019, anul în care business-urile online se implică în obiective globale strategice

Dincolo de obiectivele financiare, orice business ajunge într-un punct în care simte că trebuie să facă o diferență și să se implice într-o cauză mai largă. Fie că o face pentru a se diferenția de competiție, pentru capital de imagine sau din pură convingere, un antreprenor poate alege să-și alinieze business-ul la unul din cele 17 obiectivele globale strategice ale Națiunilor Unite. Iar e-commerce-ul nu face excepție. Etsy și Amazon sunt doi mari retaileri online care fac pași în direcția obiectivului 13 și vor să-și reducă amprenta de carbon cauzată de livrarea produselor. Iată mai jos principalele titluri din e-commerce și marketing online din această săptămână.

Citește articolul...