Doar 1 zi pana la Gala Premiilor eCommerce 2012!

Adăugat de pe 29 Octombrie 2012, 0 comentarii

Maine, 30 octombrie 2012, la Crystal Palace Ballrooms din Bucuresti are loc cea de-a 7-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC), cel mai important eveniment de comert electronic din Romania. Dupa 6 luni de competitie acerba, a sosit in sfarsit momentul in care se vor inmana trofeele pentru cele mai bune magazine ale anului in comertul online, cele mai bune banci procesatoare de plati si cei mai buni furnizori de servicii si solutii dedicate industriei de e-commerce locale.

Know-how si un adevarat show de e-commerce

Festivitatea de Premiere a magazinelor anului va fi precedata de Conferinta GPeC, care incepe la ora 13:00, unde nume sonore ale industriei online vor aborda subiecte precum viitorul e-commerce-ului, mobile commerce, neuromarketing si alte tendinte locale si internationale. Printre principalii speakeri ai evenimentului se numara Catalin Cretu (Country Manager VISA Europe), Grzegorz Wojcik (Head of Corporate Relations Naspers/Allegro Group), Calin Fusu (CEO Zumzi.ro), Ana Iorga (Founder BuyerBrain), Silvia Tanase (Director Comercial Cronos Mobile), Andrei Radu (Founder & CEO GPeC), Bogdan Manolea (Owner Legi-Internet.ro) si Liviu Taloi (CEO SiteAudit.ro).

Tot in cadrul conferintei GPeC, juriul competitiei (format din 18 specialisti in comert electronic) va prezenta concluziile centrale reiesite in urma analizarii magazinelor online intrate in competitie, oferind publicului GPeC 2012 studii de caz concrete. De asemenea, vor fi facute publice rezultatele sondajului “Voice of Customer”, unde utilizatorii magazinelor online participante la cercetare si-au oferit opiniile si sugestiile despre acestea.

In plus, in acest an organizatorii promit un adevarat show de e-commerce, in care know-how-ul de cel mai inalt nivel se va imbina cu clipe de divertisment precum tango, pantomina si un moment special oferit de Dan Puric.

Potrivit organizatorilor, desi deadline-ul de confirmare a participarii fusese stabilit pentru astazi, inscrierile s-au incheiat inca de sambata, 27 octombrie, datorita numarului mare de solicitari. “Pe de o parte, ne bucuram ca Gala Premiilor eCommerce este de maxim interes pentru piata – pe de alta parte, ne pare rau ca nu mai avem locuri disponibile pentru cei care inca ne solicita invitatii”, spune Andrei Radu, organizatorul GPeC. “Le multumesc participantilor pentru dorinta de a fi alaturi de noi si sper sa petreaca o jumatate de zi excelenta in compania noastra”, adauga Radu.

Cea de a VII-a editie a Galei Premiilor eCommerce se desfasoara marti, 30 octombrie 2012, incepand cu ora 13.00. Agenda completa a evenimentului poate fi consultata la: www.gpec.ro/decernarea-premiilor/premiile-gpec-2012

GPeC 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Susținut de: Orange Romania, VISAFAN Courier, UIS, DPD Romania, Cronos Mobile, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Raiffeisen Bank, CasaDeTraduceri, Tudor Tailor, FloriDeLux.ro

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro, LaviniaBiberi.com

A 7-a editie a Galei Premiilor eCommerce are loc pe 30 octombrie 2012

Adăugat de pe 22 Octombrie 2012, 1 comentariu

Se apropie cea de a 7-a editie a celui mai important eveniment de comert electronic din Romania – Gala Premiilor eCommerce (GPeC) – unde vor fi decernate premiile pentru magazinele anului in comertul online, cat si pentru bancile procesatoare de plati alaturi de furnizorii de servicii si solutii dedicate industriei e-commerce. Evenimentul are loc pe 30 octombrie 2012, in Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms, iar potrivit organizatorilor accesul este gratuit, pe baza de invitatie.

Cea de a 7-a editie a Galei Premiilor eCommerce a luat startul pe 23 aprilie, fiind singura competitie din online care se desfasoara timp de jumatate de an. In urma inscrierilor, 90 de magazine au fost acceptate in concurs, acestea intrunind criteriile de preselectie constand in respectarea legislatiei in vigoare si a unui set de bune practici in comertul online. Magazinele care au trecut de preselectie, au primit atestarea TRUSTED.ro – Programul National de Certificare a Magazinelor Online si au fost acceptate in competitie la GPeC 2012.

Ulterior, fiecare magazin online a trecut prin doua etape de jurizare, fiind analizat de specialistii pietei prin prisma a peste 80 de criterii menite sa surprinda cele mai importante aspecte pentru orice business online.

In urma primei etape de evaluare, juratii GPeC s-au intalnit fata in fata cu reprezentantii magazinelor online pentru a le explica notele acordate si pentru a le oferi recomandari despre cum isi pot remedia problemele semnalate.

Potrivit organizatorilor, magazinele online au avut la dispozitie o perioada de 2 luni in care sa isi corecteze erorile, intrand in etapa de jurizare finala din septembrie 2012 mai bine pregatite.

“GPeC nu este doar un eveniment, ci un proces in urma caruia incercam sa ridicam standardele magazinelor online romanesti in asa fel incat consumatorul final sa aiba parte de o experienta placuta de cumparare si, astfel, sa crestem piata de comert electronic”, spune Andrei Radu, organizatorul Galei. “Relevanta unui premiu se masoara in chestiuni concrete care ajuta magazinele sa se dezvolte, nu in aplauze. Iar GPeC a fost dintotdeauna un eveniment axat pe rezultate. Spre surprinderea mea, inca suntem singurul eveniment din online-ul romanesc care acorda rapoartele de jurizare participantilor in mod transparent, in asa fel incat acestia sa cunoasca exact unde stau bine si unde nu”, adauga Radu.

Voice of Customer

Pe langa evaluarea asigurata de 18 specialisti (membrii in juriul Galei Premiilor eCommerce), organizatorii evenimentului au pus la dispozitie magazinelor participante in competitie un tool numit “Voice of Customer”. Mai exact, utilizatorii au avut ocazia sa raspunda la un scurt sondaj (de tip 4Q), exprimandu-si opinia despre site-ul vizitat – ce le-a placut si ce nu.

Chestionarul s-a derulat timp de 1 luna, incheindu-se pe 20 octombrie 2012 cu peste 11.000 de raspunsuri valide per totalul magazinelor online care au implementat sondajul – aprox. 50 de magazine din cele 90 inscrise la GPeC 2012.

Rezultatele sondajului pe industrii vor fi prezentate in cadrul Galei Premiilor eCommerce, pe 30 octombrie 2012.

Festivitatea de Premiere GPeC 2012

Gala Premiilor eCommerce 2012 se va desfasura pe 30 octombrie, in Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms. Toti cei direct implicati in industrie sunt asteptati sa participe, accesul fiind gratuit, dar pe baza de invitatie din parte organizatorilor, intrucat locurile sunt limitate.

Organizatorii promit o editie deosebita, un adevarat show de e-commerce presarat cu momente memorabile, intr-o atmosfera calda, in cadrul careia “cu totii devenim o voce comuna”, dupa cum declara Andrei Radu.

Agenda evenimentului va fi anuntata public pana cel tarziu miercuri, 24 octombrie 2012, pe website-ul Galei la www.gpec.ro.

GPeC 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Susținut de: Orange Romania, VISAFAN Courier, UIS, DPD Romania, Cronos Mobile, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: CasaDeTraduceri, Tudor Tailor

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro

2 zile ramase

Adăugat de pe 8 Octombrie 2012, 0 comentarii

Update GPeC 2012 pentru magazinele online inscrise in competitie: Mai sunt doar 2 zile (pana pe 10 octombrie inclusiv) in care magazinele online inscrise la GPeC sunt rugate sa transmita pe e-mail catre jurati modificarile facute pe grupele de criterii SEO, Securitate si Legal. Informatiile necesare asupra acestui subiect au fost transmise prin e-mail in data de 2 octombrie 2012 catre toate magazinele online inscrise la GPeC 2012.

Asadar, nu uitati sa trimiteti modificarile voastre in timp util, pana pe data de 10 octombrie, conform specificatiilor din mail-ul din 2 oct.