Lună: mai 2024

VTEX susține operațiunile retailerului german OBI

București, 28 mai 2024 – VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, a fost selectată de OBI, unul din principalii retaileri multinaționali pe segmentul Do It Yourself (DIY), cu sediul în Germania, pentru accelerarea capacităților de comerț digital ale acestuia și afirmarea statutului ca unul din liderii sectorului de amenajare a locuinței.

Citește articolul...
Conferința GPeC - GPeC SUMMIT 21 mai 2024

Ce s-a discutat la Conferința GPeC – GPeC SUMMIT 21 mai 2024? Vezi principalele idei

Pe 21 mai 2024, la Teatrul Național București, a avut loc Conferința GPeC: o zi întreagă de conferință despre tot ce e actual în E-Commerce și Marketing Online, alături de experți consacrați internaționali și români și 800+ participanți C-Level. Mai jos, idei importante de la fiecare prezentare. #1 Panel: Situația pieței de E-Commerce din România la zi: cifre, tendințe, provocări și oportunități Invitați la dialog și deschiși întrebărilor din audiență: Adrian Mihai (CEO FAN Courier), Cătălin Maftei (Founder & CEO C Solution), Elisabeta Moraru (Country Director Google România, Bulgaria, Ungaria și Moldova), Tudor Manea (CEO eMAG), Katarzyna Zubrzycka (Head of Merchant Sales & Acquirers, CEE, Visa) Tudor Manea: Anul trecut am estimat o creștere de aproximativ 10% a comerțului electronic. Primul an în care comerțul online a revenit la creșteri de double digit, după pandemie. Multe companii de curierat au făcut investiții. Adrian Mihai: Comerțul online crește și învață cu

Citește articolul...

Cumpărături online de 7 miliarde de euro, în creștere cu aprox. 10% față de 2022 – Raport GPeC E-Commerce România 2023

Potrivit estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul de e-commerce din România este evaluat la aprox. 7 miliarde de euro pentru finalul anului 2023, valoarea fiind cu aprox. 10% mai mare decât cea înregistrată în 2022 (6,3 miliarde de euro). Valoarea de 7 miliarde de euro face referire la toate tranzacțiile generate din România atât către comercianții autohtoni, precum și către magazinele online din afara granițelor țării și reprezintă strict segmentul e-tail, adică produsele fizice (tangibile) care au fost cumpărate prin internet.

Citește articolul...