Cătălin Crețu, VISA Europe: În 2016 plățile online au crescut cu 30-40% față de anul 2015 | VIDEO

Adăugat de pe 28 Februarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

catalin-cretu-visa-europe-interviu-gpec-summit-gabriela-bejan-FOTO-2017Cătălin Crețu, General Manager România, Croația, Slovenia, Malta VISA Europe, a oferit un interviu reporterului nostru oficial Gabriela Bejan în care a discutat despre piața de e-commerce din România, plățile cu cardul și multe altele.

  • Am observat o creștere mare pe tranzacțiile 3D secure, raportate de RomCard, 60% creștere pe 2016 față de anul anterior. Iar volumul total de plăți în online a crescut cu 30-40% în anul 2016.
  • Valoarea estimată a plăților pe online în ultime 12 luni a ajuns la 1,5 miliarde de euro – în continuare, 64% din plăți sunt făcute pe site-urile internaționale.
  • Valoare media plății este mai mare pe site-urile internaționale, în jur de 800 de lei. Pe site-urile domestice valoarea medie este de 200 lei.

Vezi și Bilanțul pieței de e-commerce 2016 realizat de GPeC.

Citește tot articolul

Mugur Frunzetti, Retargeting: Dupa 3 ani de activitate, avem un portofoliu de peste 1000 de clienti| VIDEO

Adăugat de pe 24 Februarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , ,

Mugur Frunzetti, Co-Fondator & Chief Marketing Officer Retargeting, ne prezinta in acest interviu video planurile pe 2017 ale companiei. Din discutia cu reporterul nostru oficial Gabriela Bejan aflam informatii utile despre tool-ul Retargeting, despre piata ecommerce din Romania dar si din alte tari, despre optimizarea ratei de conversie si multe altele.

„In luna noiembrie 2016, Retargeting a implinit 3 ani de activitate.  Portofoliul companiei cuprinde peste 1000 de clienti, dintre care 50% au fost castigati in ultimul an si sunt din piete internationale, precum Polonia, Bulgaria, UK si altele .”

Citește tot articolul

UPS+dronă=livrare rapidă, cumpărături cu Google Home, IBM și VISA vizează IoT

Adăugat de pe 23 Februarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

UPS-livrare-dronaUPS prinde aripi de dronă

UPS a testat cu succes o dronă care se lansează de pe plafonul camioanelor de livrare ale companiei și care revine la vehicul, în timp ce curierul continuă traseul pentru a face o altă livrare. UPS a efectuat testul în Tampa (Florida), în colaborare cu Workhorse Group, un producător de drone și autocamioane alimentate electric. Acest sistem poate aduce companiei o economie de până la 50 de milioane de dolari pe an. UPS are zilnic peste 100.000 de curieri pe traseu.

Detalii la Hotnews


online-datingIubire românească online

Site-urile de dating au fost foarte accesate în prima lună din 2017, după cum arată cel mai recent studiu publicat de Sentimente.ro, platforma care doar într-o săptămână a avut peste 136.000 de vizitatori unici, după cum arată trafic.ro. Anul trecut, aproape jumătate dintre românii adulţi nu au avut un partener cu care să-şi petreacă sărbătorile de iarnă, arată datele Institutului Na­ţional de Statistică. „Foarte multe site-uri vor dis­părea din peisaj deoarece nu au ţinut pasul cu ultimele tehnologii sau nu s-au adresat unui public ţintă”, este de părere Liviu Matei (Placere.ro).

Detalii la Capital.ro Citește tot articolul

Alexandru Lapusan, Zitec: Personalizarea soluțiilor IT nu este o soluție viabilă pentru orice magazin online | VIDEO

Adăugat de pe 23 Februarie 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , ,

alexandru-lapusan-zitec-gabriela-bejan-FOTO-gpec-summit-2017-interviu-blogAlexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner la Zitec, a fost prezent la evenimentele GPeC de anul trecut atât ca speaker la GPeC Summit, cât și ca membru în juriul Competiției Magazinelor Online GPeC 2016. În interviul video de mai jos, discutăm despre software, despre cât de importante sunt soluțiile personalizate pentru dezvoltarea unei afaceri online, despre piața de comerț electronic din România, despre jurizarea GPeC și multe altele.

„Cel mai important lucru este ca o afacere online să înțeleagă în ce etapă se află. Iar apoi să analizeze care sunt cele mai bune soluții pentru momentul în care se află afacerea respectivă.

Nu trebuie început cu investiții mari în software. Găsești o platformă open source care se potrivește afacerii tale și ulterior, când ți-ai mărit volum și începi să ai o bază de clienți, te gândești la o variantă personalizată de software pe care poți să o întreții și financiar.

Aceasta trebuie să fie logica, dar din păcate de multe ori afacerile online au alt parcurs: văd o funcționalitate la eMAG, vor să o implementeze și se blochează în costurile de dezvoltare”, povestește Alexandru Lăpușan în interviul realizat de Gabriela Bejan la GPeC Summit.

Vezi acum interviul video cu  Alexandru Lăpușan!
Citește tot articolul