Lună: noiembrie 2019

Oportunități de business offline inspirate din online

Retail analytics: oportunități de business offline inspirate din online

Te-ai gândit vreodată cât de mulți KPI măsurăm în online pentru a lua decizii de business și cât de puțin este exploatată această resursă în magazinele fizice? Cristi Movilă crede că offline-ul are multe de învățat de la e-commerce, printre care analiza comportamentului vizitatorilor după ce trec pragul magazinului. Pentru asta, la începutul anului a început să dezvolte un produs nou pe piața din România: retail analytics.

Citește articolul...
Luigi's Box Smart Search for online shops

Smart search sau cum să-ți crești rata de conversie a magazinului online cu 22%

Atunci când un vizitator folosește funcția de căutare într-un magazin online, înseamnă că știe deja exact ce vrea să cumpere. Un asemenea vizitator va avea o rată de conversie mai mare decât un vizitator care doar răsfoiește. La GPeC SUMMIT am aflat că optimizarea funcției de căutare în site, sau implementarea unui tool de autocomplete poate să aducă o creștere de 22% a ratei de conversie pentru un magazin online.

Citește articolul...
roxana olaru

Roxana Olaru despre piața de e-commerce din România: ”E foarte mult loc de strategii interesante și abordări inovative”

Dincolo de Pay Per Click și optimizări, magazinele online au nevoie de strategii personalizate pentru a se putea diferenția pe piața din România, o piață cu potențial și în continuă creștere. Despre cum se vede această piață, ce considerente de usability trebuie să ia în calcul magazinele online și cum să investească în retenția clienților am vorbit cu Roxana Olaru, co-fondator Creadiv, Marketing Fairy (așa cum o cunoaștem :D ) și juriu în Competiția GPeC 2019.

Citește articolul...
hannah thorpe

Cum să construiești un brand puternic cu ajutorul SEO – Interviu cu Hannah Thorpe

Hannah Thorpe, specialist SEO, fondatoare și business director al agenției FOUND., ni s-a alăturat pentru prima dată ca speaker la ediția GPeC SUMMIT din mai 2019. Am stat de vorbă cu ea despre trend-uri în SEO, cum să construiești un brand puternic, și ne-a dat detalii despre perspectiva ei asupra funcției de căutare vocală și a asistenților virtuali. 

Citește articolul...
BF

Black Friday 2019 – numărul tranzacțiilor online cu cardul a crescut cu circa 90% față de ediția trecută

Prietenii de la NETOPIA Payments au urmărit evoluția tranzacțiilor online pe platformele comercianților parteneri în ziua de Black Friday și au revenit cu o serie de date interesante pentru ziua de vineri, 15 noiembrie 2019. Iată mai jos rezumatul comportamentului online al clienților care au ales să plătească cu cardul prin platforma Netopia, respectiv mobilPay Wallet.  

Citește articolul...