An: 2016

„Oaierles”, inbound, drone, livrări în benzinării

Căutări la Emag.ro în dialect semi-românesc Un infografic cu cele mai ciudate, dar și cele mai amuzante căutări, a fost dat publicității de către eMAG, astfel încât ”să ne râdem și noi”. Locul fruntaș la panoul de onoare îl ocupă ”ruter oaierles 3d”. De asemenea, oamenii vor să se joace ”cal of diuti gost” și ar vrea măcar un ”sidi cu jocuri” sau ”pochiemon”. Totuși, retailer-ul are și o serie de căutări serioase. Astfel, în top 3 al celor mai importante căutări de pe site sunt ”Samsung”, ”iPhone” și ”telefon”. Între gadget-uri și-au făcut loc și ”aspirator” și ”pampers”, pe pozițiile 9 și 10. Citiți articolul la Playtech.ro și vedeți infograficele Inbound-ul este tot mai discutat în România Studiul HubSpot din acest an, realizat de Beans United, a inclus 4.500 de respondenți, iar pe baza concluziilor din raportul State of Inbound 2016, e mai evident ca niciodată că inbound-ul a cunoscut

Citește articolul...

Trei moduri în care INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ va schimba comerțul electronic

Dacă ați fost alături de noi în acest an la GPeC Summit, ați auzit de la Bryan Eisenberg care vor fi cele două inovații care vor schimba comerțul electronic în următorii cinci ani: inteligența artificială (AI) și sunetul. Ei bine, dacă despre sunet știm deja că este apanajul cumpărătorilor tineri și se va adăuga ecranului tactil în experiența de cumpărare, cum va influența AI e-commerce-ul? Un articol din Search Engine Watch ne dă câteva indicii.

Citește articolul...

Statistici 2016, campanii online de sărbători, bugetul de cadouri al românilor

2016, un an bogat în e-commerce-ul românesc Conform estimărilor GPeC, anul 2016 se va încheia cu 1,7 – 1,8 miliarde de euro pentru e-tail-ul românesc (excluzând servicii, bilete de avion, vacanțe, plăți de facturi etc.), în creștere față de anul trecut când bilanțul era cuprins între 1,3 și 1,4 miliarde de euro. Urmează informații detaliate pe blog-ul GPeC, deci fiți pe fază pentru a afla primii cum ne-am descurcat în comerțul electronic românesc anul acesta! Magazinele din TRUSTED.ro au pornit campaniile de sărbători De ceva timp, magazinele online din România au dat drumul campaniilor de sărbători. Fie că este vorba despre produse exclusive sau oferte speciale la produsele deja existente în stoc, site-urile de comerț electronic s-au străduit să ofere lucruri deosebite clienților. TRUSTED.ro a dat o raită prin magazinele online care dețin Marca de Încredere și a scris pe blog despre ce a găsit. Articolul va fi actualizat permanent cu

Citește articolul...

GPeC vă recomandă Cluj Business Days 14-15 Decembrie

GPeC vă recomandă Cluj Business Days 14-15 Decembrie, evenimentul dedicat antreprenorilor și managerilor din România ce va avea loc în cadrul Liberty Technology Park și va aborda o temă de mare interes pe piața de business din România: resursele umane. Temele manifestărilor de la ediția Cluj Business Days au fost special alese pentru a răspunde cât mai bine nevoilor, problemelor și provocărilor cu care se confruntă oamenii de afaceri din regiune. Astfel, în cadrul programului, cei care sunt interesați să-și îmbunătățească abilitățile pot alege teme focusate pe leadership, management și coordonare al echipelor, dezvoltarea abilităților de interrelaționare, vânzări, negocieri, relații cu clienții, relatii publice, comunicare sau marketing de produs. Pentru cei interesați de antreprenoriat, noi modele de afaceri, oportunități de afaceri, reorganizarea afacerii, strategii de afaceri, afaceri inovative, planificare se pot alege teme dezbătute în sesiuni de training, masterclass-uri sau workshopuri susţinute de către cei mai buni specialişti în domeniu.

Citește articolul...

STUDIU Părerile clienților îi fac pe alți clienți să cumpere mai mult

The Unfaithful Consumer, o cercetare despre obiceiurile de cumpărare, realizată în Marea Britanie, arată că se scriu în jur de 119 milioane de cronici de produs pe an, arată Internet Retailer. Deoarece tot mai mulți oameni publică review-uri, mai multe persoane le citesc și oferă propriul lor feedback care este apoi citit de un nou grup de clienți. Continuatoare ale forumurilor de discuții, cronicile online au devenit un instrument preferat al cumpărătorilor și o parte importantă a procesului de descoperire și cumpărare. Clienții au încredere în experiențele altor oameni și acest lucru devine un element de influență puternic în luarea deciziilor. Potrivit raportului citat, 76% dintre cumpărătorii online spun că descoperă produse noi prin cronici și recomandări pe site-urile și pe rețelele sociale. În plus, mai mult de jumătate dintre ei spun că se bazează pe review-uri când decid să cumpere ceva.

Citește articolul...