Ce urmeaza la GPeC 2012

Adăugat de pe 22 Iunie 2012, 0 comentarii

Pe scurt:

  • in acest moment, toate magazinele online inscrise la GPeC 2012 au primit rapoartele de jurizare (daca, intr-un fel sau altul, mailul nu a ajuns la tine, contacteaza-ne si retransmitem)
  • magazinele care nu au participat la Intalnirile GPeC din 14-15 iunie 2012, au timp sa analizeze rapoartele si sa adreseze intrebari juratilor pana pe data de 29 iunie 2012
  • intervalul 18 iunie – 17 august 2012 este dedicat magazinelor online care, in urma raportului de jurizare si a discutiilor cu specialistii, isi pot imbunatati site-ul. Este, deci, etapa de aplicatii practice dedicata comerciantilor.
  • tot in acest interval, magazinele vor primi scriptul Voice of Customer prin care vor afla care sunt motivele de abandon ale cosului de cumparaturi direct de la utilizatorii lor
  • sfarsitul lunii august iti aduce Scoala de Vara GPeC – adica 1 saptamana de cursuri intensive de e-commerce direct aplicabile pe afacerea ta, networking si team building la munte, cu cei mai faini oameni din online!
  • dupa Scoala de Vara, are loc etapa finala de jurizare, iar la sfaristul lui octombrie ne vedem la Decernarea Premiilor GPeC 2012, editia a 7-a pentru a da, din nou, Cezarului ce-i al Cezarului!

PS: Chiar daca urmeaza perioada de concedii, te vom tine la curent referitor la scriptul Voice of Customer si te vom asista pentru implementarea lui. De asemenea, pornim cat de curand inscrierile la Scoala de Vara oferindu-ti detalii despre agenda, speakeri, teme dezbatute.

Intre timp, sa stii ca si noi vom mai evada la relaxare din cand in cand – asadar, daca vom vorbi la telefon si vei auzi valurile marii, sa nu ne porti pica :)

Totusi, e important sa stii ca intreg programul GPeC anuntat inca din aprilie (cand am pornit inscrierile) se respecta asa cum am promis. Calendarul evenimentului e accesibil aici.

Peste 60 de magazine online au participat la Intalnirile GPeC din 14 si 15 iunie 2012

Adăugat de pe 19 Iunie 2012, 0 comentarii

Cea de a 7-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) a reunit in competitie 90 de magazine online, din care peste 60 au fost prezente la Intalnirile GPeC desfasurate in zilele de 14 si 15 iunie, la Orange Concept Store, in Bucuresti. Scopul Intalnirilor GPeC a constat in oferirea de recomandari si dezbaterea principalelor probleme sesizate de juriul Galei in urma primei etape de evaluare a magazinelor inscrise in competitie.

Etapa initiala de jurizare GPeC s-a incheiat pe data de 12 iunie, cele 90 de magazine participante fiind analizate de 17 specialisti prin peste 85 de criterii de evaluare, necesare oricarui business online de succes. Dupa incheierea primei etape de jurizare, magazinele online au avut posibilitatea sa se intalneasca fata in fata cu juriul GPeC pentru a discuta pe baza raportului de auditare si pentru a primi sfaturi avizate de la specialisti, in asa fel incat sa isi imbunatateasca magazinul online si sa isi creasca afacerea.

Utilitatea Intalnirilor GPeC a fost extrem de apreciata de catre magazinele online participante: “Intalnirea cu membrii juriului de la GPeC a fost pentru mine o experienta foarte placuta. GPeC mi-a oferit sansa sa discut cu cei mai buni oameni in domeniu si sa primesc de la ei sfaturi avizate legate de problemele pe care le are magazinul meu online. Sunt sigura ca dupa ce voi iesi din aceasta competie site–ul meu va fi mult schimbat in bine. Multumesc GPeC!”, spune Adelina Oprea, Marketing Manager ZorileStore.ro

“Se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. Eu as spune ca intalnirile GPeC valoreaza cat 1000 de mail-uri. De ce? Pentru ca avem ocazia sa intalnim specialisti in acest domeniu foarte vast, specialisti care ti-au analizat magazinul si iti spun ce faci bine si – mai important – ce NU faci bine. Iar pentru ceea ce nu faci bine, iti ofera idei si sugestii despre cum/ce ai putea sa modifici, ca sa devii mai bun. Noua nu ne ramane decat partea cea mai usoara  – sa le punem cap la cap si sa le implementam!” – Suzana Vasilachi, Project Manager iLux.ro.

“Ca in fiecare an, intalnirile cu juratii au fost constructive si utile pentru a intelege punctajul primit in rapoarte. Am trecut printr-un audit complet al site-ului, de la verificare pana la primirea unor solutii. Ceea ce putem sa afirmam fara nicio retinere este ca orice magazin online are doar de castigat din participarea la GPeC. Primim informatii pretioase din partea unui grup de specialisti ce se dedica online-ului romanesc si optimizarii comertului electronic.” – Edi Tecsan, General Manager GamesLine.ro

Potrivit organizatorilor, magazinele online care nu au putut fi prezente la Intalniri, vor primi rapoartele de jurizare pana maine, 20 iunie, inclusiv – avand posibilitatea sa schimbe e-mail-uri cu membrii juriului, in cazul in care au neclaritati.

Pana pe 17 august 2012, magazinele au timp sa puna in practica recomandarile juriului GPeC in asa fel incat sa isi creasca performantele si sa intre in etapa finala de jurizare mai bine pregatite, aceasta desfasurandu-se in intervalul 17 septembrie – 15 octombrie 2012.

Odata cu perioada de aplicatii practice, organizatorii Galei vor pune la dispozitia magazinelor participante scriptul Voice of Customer, prin intermediul caruia comerciantii vor putea afla care sunt motivele de abandon ale cosului de cumparaturi inainte de finalizarea tranzactiei de catre proprii clienti.

Pentru imagini de la Intalnirile GPeC si pentru a fi la curent cu toate update-urile, puteti accesa www.facebook.com www.twitter.com si nu uitati sa urmariti constant blogul Galei la www.gpec.ro/blog.

Gala Premiilor eCommerce 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Sustinut de: Orange Romania, FAN Courier, UIS, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Papetarie.ro, CasaDeTraduceri, Tudor Tailor si FotoAnimatie.

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, DailyBusiness, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro

90 de magazine online participa la GPeC 2012

Adăugat de pe 7 Iunie 2012, 0 comentarii

Inscrierile la cea de a 7-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) s-au incheiat inca din 18 mai 2012, cu un numar de 95 de magazine online care au completat formularul de participare, dorindu-si intrarea in competitie. Potrivit organizatorilor, dintre acestea 90 au ramas in cursa finala intrunind cumulativ criteriile de preselectie, axate pe respectarea legislatiei in vigoare si a bunelor practici in comertul electronic.

“Suntem onorati de participarea numeroasa la GPeC 2012 comparativ cu anul trecut cand au fost inscrise in competitie 64 de magazine. Procentual, sunt cu 30% mai multi inscrisi anul acesta, fapt care ne bucura si ne obliga sa ne ridicam la nivelul asteptarilor”, spune Andrei Radu, fondatorul Galei Premiilor eCommerce.

Potrivit organizatorilor, competitia va fi acerba pe categoria “Fashion”, unde sunt inscrise nu mai putin de 21 de magazine online care vand articole de vestimentatie. De asemenea, categoria de “IT&C” numara 20 de magazine participante, iar in top 3 se regaseste si categoria de “Cadouri si Bijuterii” cu 8 magazine inscrise.

“Este foarte interesanta structura magazinelor de anul acesta, intrucat ne demonstreaza cresterea semnificativa a segmentelor de piata dedicate femeilor: fashion, bijuterii, dar si articole pentru copii. IT&C-ul a ramas constant de la un an la altul, intotdeauna aceasta categorie numarand destul de multi participanti la GPeC”, spune Andrei Radu.

O alta statistica interesanta este impartirea pe grupe de concurs a magazinelor inscrise la GPeC, astfel: 30 de magazine Start-up (cu o vechime mai mica de 1 an); 53 de magazine Experienced (cu o vechime mai mica de 2 ani sau mai mare de atat – dar care nu au intrunit criteriul de traffic ranking Alexa pentru a se incadra in grupa Professional) si 7 magazine Professional (mai vechi de 2 ani si cu traffic ranking Alexa mai mic de 200.000).

Organizatorii GPeC 2012 spun ca au avut parte si de suprize extrem de placute. De pilda, este primul an in care s-a inscris in competitie un magazin online care activeaza pe piata din Germania. De asemenea, categoria “Turism” inregistreaza anul acesta 4 nume de notorietate din randul operatorilor cunoscuti publicului larg: Eximtur, eSky, VelTravel si Tripsta.

In ceea ce priveste indeplinirea criteriilor de preselectie, dar si calitatea site-urilor inscrise la GPeC 2012, Andrei Radu declara: “Daca ma uit la nivelul magazinelor inscrise la prima editie a Galei (cea din 2006), acesta este net inferior fata de 2012. Tot mai multe magazine sunt acum orientate catre client, respecta regulile de usability si au inteles ca bunele practici le ajuta sa castige increderea consumatorilor in cumparaturile online. Este firesc sa existe aceasta evolutie si speram ca avem si noi contributia noastra prin standardele pe care le-am crescut de la un an la altul in competitia GPeC.”

In acest moment, cele 90 de magazine inscrise la GPeC 2012 sunt jurizate de 17 specialisti din domeniu, trecand prin cel mai complex set de criterii de jurizare focalizate pe optimizarea conversiilor.

Prima etapa de jurizare se va incheia pe 12 iunie 2012, urmand ca in zilele de 14 si 15 iunie magazinele online sa se intalneasca fata in fata cu juratii pentru a le fi explicate notele si pentru a primi recomandari, in asa fel incat sa isi creasca afacerea. Intalnirile GPeC vor avea loc in Bucuresti, la Orange Concept Store.

De asemenea, incepand de ieri, 6 iunie 2012, magazinele participante care nu erau deja inscrise in TRUSTED.ro, au inceput sa primeasca Marca de Incredere care certifica faptul ca intrunesc standardele de preselectie (bunele practici in comertul online romanesc). Potrivit organizatorilor, in cursul zilei de astazi, toate magazinele vor primi atestarea pentru a o afisa pe site-urile proprii.

“Tin sa ii felicit pe toti comerciantii inscrisi la GPeC pentru alinierea la bunele practici cu scopul cresterii increderii consumatorilor in comertul online si ne bucuram sa ii avem alaturi in demersul comun de a contribui la dezvoltarea pietei”, conchide Andrei Radu.

Lista completa a magazinelor inscrise la GPeC 2012 poate fi consultata pe website-ul Galei.

Gala Premiilor eCommerce 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Sustinut de: Orange Romania, FAN Courier, UIS, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Papetarie.ro, CasaDeTraduceri, Tudor Tailor si FotoAnimatie.

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, DailyBusiness, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro