Conferintele Nationale de e-Commerce 2013 au reunit cei mai mari jucatori din comertul electronic romanesc

Adăugat de pe 29 Mai 2013, 0 comentarii

Conferintele Nationale de e-Commerce 2013 (27-28 mai, Crystal Palace Ballrooms) au adunat aproximativ 270 de participanti in fiecare dintre cele doua zile ale evenimentului. Acestia au primit de la specialistii invitati sfaturi, informatii despre metode de crestere a conversiilor, indrumari privind optimizarea site-ulor magazinelor etc.

Peste 30 de speakeri si traineri – nume sonore ale industriei online – au participat la conferinte. Temele de dezbatere au vizat toate aspectele importante pentru cei care activeaza in piata de comert electronic: situatia actuala a pietei, plati online, servicii de curierat, marketing online, marketing afiliat, SEO, PPC, Analytics, social media, e-mail marketing, perspectiva marilor jucatori asupra comertului online.

Ziua de 27 mai a fost dedicata conferintei propriu-zise si a reunit peste 25 de speakeri si reprezentanti ai companiilor de top precum: VISA, MasterCard, RomCard, Orange Romania, Banca Transilvania, PayU, MobilPay, METRO Cash&Carry, ARABESQUE, Cargus, FAN Courier, DPD Romania, NORIEL, evoMAG, Oktal, Paravion, Elefant, LaFemme, Daedalus Millward Brown, ING Bank etc.

Unul dintre cele mai asteptate momente a fost prezentarea invitatului special, Evghenii Geno Prussakov, Affiliate Marketing Expert. Acesta a insistat pe faptul ca marketingul afiliat nu trebuie sa canibalizeze marketingul traditional, ci trebuie sa-i fie complementar, in cadrul afacerii. Invitatul a detaliat etapele managementului unui program de afiliere: recrutarea, activarea, comunicarea si optimizarea. Prusakov a atins in prezentare si aspecte concrete ale promovarii in e-commerce si a scos in evidenta cateva greseli frecvente in privinta bannerelor: o grafica proasta, caractere ilizibile, numarul de telefon pe bannere, animatie excesiva, contrast prea mic intre litere si fond. Speaker-ul a insistat pe faptul ca trebuie sa-ti spionezi concurenta, sa te imprietenesti cu ea pe Facebook si pe Twitter si sa-i urmaresti activitatea.

A doua zi a adus participantilor opt workshop-uri in paralel, pe teme precum: Analytics, SEO, Social Media, Pay Per Click Advertising, E-Mail Marketing, Aspecte legislative discutate de reprezentantii ANPC, Marketing Afiliat, dar si un Laborator de E-Commerce (exemple concrete pentru magazinele online care sa le ajute sa vanda mai mult).

In cadrul workshop-ului “Protectia consumatorilor fata in fata cu magazinele online”, moderat de Bogdan Manolea (co-fondator TRUSTED.ro), s-a discutat despre drepturile consumatorilor romani in context european, reclamatii fondate si nefondate si necesitatea adaptarii legislatiei la e-commerce-ul modern. De asemenea, s-au dat raspunsuri la intrebari precum:

– Ce se intampla daca un consumator comanda un produs cu un pret evident gresit din magazinul meu?

– Trebuie sa accept la returnarea produselor in 10 zile un produs folosit?

– Pot sa cer returnarea produselor in acelasi ambalaj? Cu etichetele intacte? Fara zgarieturi? Cu acelasi transportator?

– Am reguli suplimentare daca vind online in strainatate?

– Pot sa vind online persoanelor sub 18 ani?

– Poate un magazin sa ceara o comanda minima?

Cele doua zile de conferinta s-au incheiat cu modulul de networking si business deals “E-Commerce Zone“, in cadrul caruia furnizorii de servicii si solutii e-commerce si-au prezentat oferta in fata magazinelor online participante.

Conferintele fac parte din Gala Premiilor E-Commerce 2013 (GPeC), dar au fost deschise tuturor magazinelor interesate si celor care activeaza sau sunt interesati de industria de comert electronic. Inscrierile magazinelor online la GPeC 2013 se mai pot face pana in 31 mai. Detalii la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2013 este un eveniment sustinut de: Banca Transilvania, Cargus, DPD Romania, FAN Courier, MasterCard, Orange, UIS, VISA, Zumzi

Cu sprijinul: Agile Media, CasaDeTraduceri, ClickTale, ECOMpedia, eName, Silkweb, TeamDeals, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image, ZeList

Parteneri media: AvocatNetPaginaDeMedia.ro, Blogal Initiative, Computer Blog, Comunicate De Presa, DAS Cloud, Hotnews, IAB Romania, Kiss FM, Laptop News, Radio Romania Cultural, ShopMania, Trafic, Ulise

Bloguri partenere: Chinezu, Cristi Dorombach, Iyli, Lavinia Biberi, Liviu Taloi, Victor Kapra, Sabina Cornovac, Sorin Rusi, Stefan Murgeanu, Alex Mihaileanu, Marius Calugaru

Nu rata intalnirea fata in fata cu reprezentantii ANPC de la Conferintele Nationale de E-Commerce

Adăugat de pe 23 Mai 2013, 0 comentarii

Bogdan Manolea (moderator al workshop-ului) scrie pe blogul TRUSTED:

“Cele mai multe intrebari din zona juridica a comertului online sunt legate de legislatia din domeniul protectiei consumatorilor.

Am avut in mai multe randuri la GPeC si Trusted.ro discutii pe seama interpretarii lor, insa este pentru prima data cind aducem la aceeasi masa 3 reprezentanti din partea organizatiilor de protectie a consumatorilor pentru a sta fata in fata cu magazinele online pe problemele lor specifice intr-o dezbatere moderata de Bogdan Manolea, la Conferintele Nationale de Ecommerce din cadrul GPeC 2013:

 • dl. Mihail Meiu, Director – Directia Armonizare Europeana, Strategii, Asociatii si Juridic, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC)
 • av. Mihaela Cocan, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC Romania)
 • Romulus Moise, European Consumer Center (ECC) Romania

Dezbaterea va fi legata, evident, de intrebarile concrete ale magazinelor din sala, din care probabil nu vor lipsi cele de genul:

 • Ce se intampla daca un consumator comanda un produs cu un pret evident gresit din magazinul meu?
 • Trebuie sa accept la returnarea produselor in 10 zile un produs folosit?
 • Pot sa cer returnarea produselor in acelasi ambalaj? Cu etichetele intacte? Fara zgarieturi? Cu acelasi transportator?
 • Am reguli suplimentare daca vind online in strainatate?
 • Pot sa vind online persoanelor sub 18 ani?
 • Poate un magazin sa ceara o comanda minima?

Mai aveti si altele?

Sau cel mai bine participati live pe 28 mai 2013, de la ora 9 00 pentru a putea interactiona direct cu invitatii de la workshop.”

Tu te-ai inscris la Conferinte?

10 invitatii gratuite la Conferintele Nationale de E-Commerce din 27 si 28 mai 2013

Adăugat de pe 23 Mai 2013, 3 comentarii

Organizatorii Conferintelor Nationale de E-Commerce ofera 10 9 invitatii gratuite care permit accesul la toate modulele din cele doua zile de eveniment, respectiv 27 si 28 Mai 2013, celor care sunt cu adevarat interesati sa participe si isi motiveaza cat mai bine solicitarea.

Conferintele Nationale de E-Commerce sunt organizate in cadrul celei de a 8-a editii anuale a Galei Premiilor eCommerce – cel mai important eveniment de comert electronic din Romania. Acestea se vor desfasura pe 27 si 28 Mai, in Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms situat in Calea Rahovei nr. 198A, sector 5, in apropierea Palatului Parlamentului.

Organizatorii ofera 10 invitatii gratuite celor cu adevarat interesati sa participe, antreprenori sau persoane direct implicate in e-commerce, care isi doresc sa afle ultimele tendinte in piata de la cei mai buni specialisti romani si internationali.

Ziua de 27 Mai reprezinta Conferinta propriu-zisa si reuneste peste 25 de speakeri – nume sonore ale industriei online, reprezentanti ai companiilor de top precum: VISA, MasterCard, RomCard, Orange Romania, Banca Transilvania, PayU, MobilPay, METRO Cash&Carry, ARABESQUE, Cargus, FAN Courier, DPD Romania, NORIEL, evoMAG, Oktal, Paravion, Elefant, LaFemme, Daedalus Millward Brown, ING Bank etc.

In aceasta zi, veti asista la keynote speeches si dezbateri publice pe cele mai importante subiecte de comert electronic. Deloc in ultimul rand, veti participa la prezentarea invitatului special Evghenii “Geno” Prussakov – unul din top 3 experti la nivel mondial in Affiliate Management.

Ziua de 28 Mai aduce participantilor 8 workshop-uri in paralel pe teme precum: Analytics, SEO, Social Media, Pay Per Click Advertising, E-Mail Marketing, Aspecte legislative discutate de reprezentantii ANPC, Marketing Afiliat, dar si un Laborator de E-Commerce (exemple concrete pentru magazinele online care sa le ajute sa vanda mai mult).

Dupa-amiaza zilei de 28 Mai se incheie cu modulul “E-Commerce Zone” in cadrul caruia furnizorii de solutii si servicii e-commerce discuta fata in fata cu magazinele online si isi prezinta ofertele, totul culminand cu oportunitati de afaceri si networking.

Cei care activeaza in domeniu sau sunt interesati de lansarea unui business online ori de cifrele din piata, au ocazia sa participe gratuit la cele doua zile de eveniment – organizatorii oferind 10 invitatii gratuite celor direct interesati.

Tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti un e-mail la adresa contact [@] gpec.ro cu subiectul “Imi doresc o invitatie gratuita la Conferintele Nationale de E-Commerce” in care sa va motivati cat mai bine solicitarea. Termenul limita pentru solicitarea unei invitatii este sambata, 25 mai 2013, ora 23:59.

“Ne-am dorit dintotdeauna sa facilitam accesul celor care sunt interesati de comertul electronic. De aceea, oferim 10 invitatii gratuite pentru persoanele care vor sa se intalneasca cu specialistii pietei si, mai ales, vor sa primeasca informatii de calitate in cadrul Conferintelor Nationale de E-Commerce din 27 si 28 mai”, declara Andrei Radu, Fondatorul Galei Premiilor eCommerce. “Ne rezervam, insa, dreptul de a acorda invitatiile doar celor care isi motiveaza cat mai bine intentia de participare – pentru ca ne vrem in sala oameni, cu adevarat, interesati”, adauga Radu.

Nu in ultimul rând, jurnaliştii interesaţi de stadiul actual al pieţei de comerţ electronic, cât şi de realizarea de interviuri şi materiale cu speakerii de renume prezenţi la eveniment, sunt invitaţi să participe – evident gratuit, doar confirmând prezenţa lor în prealabil pe e-mail la contact [@] gpec.ro

Agenda completa a Conferintelor Nationale de E-Commerce pentru cele 2 zile, poate fi consultata la www.gpec.ro/conferinte.

Conferintele Nationale de E-Commerce sunt organizate in cadrul Galei Premiilor eCommerce 2013. Partener media agreat al Conferintelor: PaginaDeMedia.ro

Gala Premiilor eCommerce 2013 este un eveniment sustinut de: Banca Transilvania, Cargus, DPD Romania, FAN Courier, MasterCard, Orange, UIS, VISA, Zumzi

Cu sprijinul: Agile Media, CasaDeTraduceri, ClickTale, ECOMpedia, eName, Silkweb, TeamDeals, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image, ZeList

Parteneri media: AvocatNetPaginaDeMedia.ro, Blogal Initiative, Computer Blog, Comunicate De Presa, DAS Cloud, Hotnews, IAB Romania, Kiss FM, Laptop News, Radio Romania Cultural, ShopMania, Trafic, Ulise

Bloguri partenere: Chinezu, Cristi Dorombach, Iyli, Lavinia Biberi, Liviu Taloi, Victor Kapra, Sabina Cornovac, Sorin Rusi, Stefan Murgeanu, Alex Mihaileanu, Marius Calugaru

GPeC 2013 news alert

Adăugat de pe 21 Mai 2013, 0 comentarii
 • Dupa cum stiti, magazinele online care se inscriu la GPeC 2013, vor trece prin 2 etape de evaluare (prima in luna iunie, iar cea de a doua in luna octombrie). Castigatorii GPeC 2013 sunt desemnati facand media intre notele obtinute in prima etapa si a doua etapa astfel: conteaza in proportie de 20% notele din prima etapa si 80% notele din etapa finala (octombrie 2013).
 • Scopul GPeC este ca magazinele inscrise in competitie sa evolueze de la o etapa la alta, in asa fel incat magazinele sa isi rectifice problemele semnalate de juriu chiar in timpul competitiei si sa devina performante. Cel mai important este sa avem in piata magazine calitative, pentru ca doar asa putem contribui la cresterea increderii consumatorilor in comertul online.
 • Perioada de inscrieri a magazinelor in competitia GPeC 2013 se incheie pe 31 Mai. Insa, magazinele care se inscriu pana pe 23 mai beneficiaza de participare gratuita la Conferintele Nationale de E-Commerce din 27 si 28 Mai, in limita a 2 persoane/magazin. Asadar, daca vrei sa iti inscrii magazinul la GPeC, fa-o cat mai repede ca sa beneficiezi de gratuitate la Conferinte!
 • Pe langa magazinele participante la GPeC, oricine este interesat de e-commerce se poate inscrie la Conferinte! Daca nu iti inscrii magazinul in competitie, pretul unui bilet este de 100 euro/persoana pana pe 23 mai – dupa aceasta data devine 150 euro/persoana pentru ambele zile. Profita de oferta cat mai repede!
 • Nu uita ca daca esti un furnizor de solutii/servicii e-commerce, ai ocazia sa stai de vorba fata in fata cu potentialii tai clienti (magazinele online) in cadrul modulului de networking E-Commerce Zone. Scrie-ne pe contact [@] gpec.ro ca sa iti rezervi locul de ofertant!