Inscrierile magazinelor la GPeC 2012 s-au incheiat!

Adăugat de pe 18 Mai 2012, 2 comentarii

95 de magazine online au completat formularul de inscriere si isi doresc sa participe in cea mai complexa competitie din online-ul romanesc. Felicitari si va multumim pentru numarul mare de participanti – inseamna ca ne facem treaba bine si ne bucuram pentru asta!

In weekend noi vom lucra din greu sa analizam toate magazinele dpdv preselectie pentru a vedea cate din cele 95 intra in cursa. Va tinem la curent! BRAVO magazinelor care sunt responsabile si contribuie la dezvoltarea comertului electronic in Romania!

Mai putin de 48 de ore pentru a te inscrie la GPeC 2012

Adăugat de pe 17 Mai 2012, 0 comentarii

Maine, 18 Mai 2012, la ora 11:59 PM se incheie inscrierile magazinelor online la GPeC. Formularul va fi dezactivat si nu vom prelungi, sub nicio forma, inscrierile pentru ca trebuie sa respectam deadline-urile de jurizare si intreg desfasuratorul competitiei. Asadar, ai mai putin de 48 de ore sa iei o decizie inteleapta, pentru ca participand la GPeC 2012 ai numeroase avantaje:

  • treci prin 2 etape de evaluare si prin peste 85 de criterii de jurizare
  • esti analizat de 15 jurati specialisti si de sute de consumatori obisnuiti
  • afli feedback-ul vizitatorilor site-ului tau si motivele pentru care abandoneaza cosul de cumparaturi inainte de finalizarea tranzactiei (vezi Voice of Customer)
  • primesti rapoartele de evaluare ca sa stii unde ai fost depunctat si de ce
  • discuti fata in fata cu juriul GPeC pe marginea raportului de evaluare si afli ce trebuie sa faci pentru a-ti creste afacerea
  • primesti marca de incredere TRUSTED.ro valabila 1 an de zile (taxa anuala TRUSTED in valoare de 120 EUR + TVA fiind inclusa in taxa de participare la GPeC)

Pentru intreg auditul site-ului tau care te va ajuta sa iti optimizezi conversiile si sa vinzi mai mult, platesti 800 de lei + TVA. Esti dispus sa ii investesti in afacerea ta? Daca da, mai ai timp doar pana maine sa completezi formularul de inscriere si sa intri in cea mai complexa competitie a magazinelor online romanesti!

Afla de ce vizitatorii parasesc site-ul tau inainte de a cumpara!

Adăugat de pe 16 Mai 2012, 1 comentariu

Magazinele online mai au doar 2 zile pana pe 18 mai sa se inscrie in competitia GPeC 2012 (Gala Premiilor eCommerce). Dupa ce – ani la rand – organizatorii au adus tehnologii de ultima generatie pentru analizarea magazinelor online (teste de usability, eye-tracking si neuromarketing), cea de a 7-a editie a Galei revolutioneaza orice competitie: comerciantii vor afla motivele pentru care utilizatorii ies din site-urile lor fara sa finalizeze tranzactia.

“Voice of Customer” este denumirea data de organizatorii GPeC tool-ului folosit pentru a obtine feedback-ul vizitatorilor magazinelor inscrise in competitie.

“Rata de conversie medie in comertul electronic romanesc este de 1%. Acest lucru inseamna ca 99% din vizitatorii unui magazin online parasesc site-ul fara a face nicio tranzactie. La GPeC 2012 magazinele inscrise in competitie vor putea sa afle care sunt motivele de abandon ale cosului de cumparaturi, dar si gradul de satisfactie al propriilor utilizatori vis-à-vis de site-ul in sine si cum raspunde acesta nevoilor lor”, spune Andrei Radu, fondatorul Galei Premiilor eCommerce.

Pe scurt, magazinele inscrise la GPeC 2012 vor avea la dispozitie un tool pe care il pot implementa in site-urile lor. Instrumentul este neintruziv pentru utilizatori si nu colecteaza informatii confidentiale de la comercianti. Acesta nu face altceva decat sa livreze un sondaj care contine 4 intrebari (4Q) in momentul in care utilizatorii ies din cosul de cumparaturi inchizand browser-ul, fara sa finalizeze tranzactia. De asemenea, modulul de 4 intrebari se aplica si utilizatorilor care au navigat prin site-ul magazinului, dar au ales sa il paraseasca fara sa faca nicio actiune de cumparare.

Tehnica este folosita cu succes de specialistii internationali in optimizarea conversiilor precum Avinash Kaushik.

“Scopul principal al unui magazin online este de a vinde. DAR in marea majoritate a cazurilor, un site de comert electronic trebuie sa raspunda nevoilor utilizatorilor chiar daca acestea nu sunt comerciale. De exemplu, un internaut poate intra intr-un magazin online pentru a se documenta asupra unui produs, pentru a citi review-urile altor clienti, pentru a cauta informatiile de contact sau, pur si simplu, navigand in site ca si cum s-ar plimba printre rafturile unui magazin clasic. In oricare din situatii, magazinul trebuie sa raspunda nevoilor utilizatorului pentru ca daca face acest lucru, posibilitatea ca utilizatorul sa si converteasca la un anumit moment creste”, explica Andrei Radu.

“De aceea, este esential ca magazinul online sa stie feedback-ul popriilor utilizatori pentru a-si imbunatati site-ul si a raspunde nevoilor vizitatorilor. Nu mai vorbesc de cat de importante sunt motivele pentru care un potential client iese din cosul de cumparaturi fara sa finalizeze tranzactia – iar toate aceste lucruri le vor afla magazinele care se inscriu la GPeC 2012 prin Voice of Customer”, adauga Radu.

Potrivit organizatorilor, astfel de survey-uri au fost aplicate de doar cateva magazine online romanesti, iar rezultatele au fost spectaculoase. “In cateva saptamani, fara niciun fel de incentive, magazinele au strans peste 1.000 de raspunsuri care le-au ajutat sa isi identifice problemele si sa le remedieze pentru a-si creste rata de conversie”, spune Andrei Radu. “Orice magazin poate implementa acest tool pentru binele afacerii lui dar noi, in plus, le oferim comerciantilor inscrisi la GPeC 2012 si un benchmark pe industrie – adica le spunem unde se situeaza ca medie in raport cu magazinele de acelasi profil. Evident, fara a nominaliza site-urile concurente”, conchide Radu.

Asadar, magazinele online mai au la dispozitie doar 2 zile pentru a se inscrie in competitie la Gala Premiilor eCommerce 2012, deadline-ul fiind ziua de 18 mai, la ora 11:59 PM. Taxa de participare este de 800 lei + TVA, iar pe langa uriasul avantaj de a afla opinia propriilor utilizatori si motivele de abandon ale cosului de cumparaturi, comerciantii au o serie de alte beneficii esentiale pentru orice business online:

  • Site-urile lor sunt analizate de 15 specialisti din punct de vedere al peste 85 de criterii de jurizare pe care ar trebui sa le respecte orice magazin online de succes;
  • Primesc rapoartele de evaluare continand explicatiile juriului, in asa fel incat sa stie exact unde au fost depunctati si de ce;
  • Au ocazia sa se intalneasca fata in fata cu membrii juriului pentru a primi recomandari despre cum sa isi remedieze problemele semnalate ca sa devina performanti;
  • Au timp la dispozitie sa puna in practica recomandarile juriului si sa fie reevaluate dupa ce si-au solutionat problemele.

Nu rata inscrierea la GPeC 2012 – mai sunt doar 2 zile pana pe 18 mai! Pentru informatii complete si formularul de inscriere, viziteaza website-ul Galei la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Sustinut de: Orange Romania, FAN Courier, UIS, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Papetarie.ro, CasaDeTraduceri, Tudor Tailor si FotoAnimatie.

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, DailyBusiness, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro

Conferintele Nationale de E-Commerce s-au incheiat

Adăugat de pe 11 Mai 2012, 0 comentarii

Pe 8 si 9 Mai 2012 a avut loc prima editie anuala a Conferintelor Nationale de E-Commerce (CNEC) din cadrul GPeC 2012. Peste 220 de participanti au fost in sala si am discutat pe cele mai importante subiecte din comertul online romanesc. Au fost keynote speeches, mese rotunde, workshop-uri si networking in E-Commerce Zone.

Azi am uploadat prezentarile ppt ale speakerilor pentru prima zi de Conferinte si un brief al celor discutate (8 Mai 2012). Speram sa va fie utile!

Nu putem sa nu le multumim tuturor partenerilor nostri care au facut posibila desfasurarea CNEC si speakerilor care au fost prezenti in cele doua zile. RESPECT!

Gala Premiilor eCommerce 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Sustinut de: Orange Romania, FAN Courier, UIS, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Papetarie.ro, CasaDeTraduceri, Tudor Tailor si FotoAnimatie.

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, DailyBusiness, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro