Lună: noiembrie 2016

STUDIU Părerile clienților îi fac pe alți clienți să cumpere mai mult

The Unfaithful Consumer, o cercetare despre obiceiurile de cumpărare, realizată în Marea Britanie, arată că se scriu în jur de 119 milioane de cronici de produs pe an, arată Internet Retailer. Deoarece tot mai mulți oameni publică review-uri, mai multe persoane le citesc și oferă propriul lor feedback care este apoi citit de un nou grup de clienți. Continuatoare ale forumurilor de discuții, cronicile online au devenit un instrument preferat al cumpărătorilor și o parte importantă a procesului de descoperire și cumpărare. Clienții au încredere în experiențele altor oameni și acest lucru devine un element de influență puternic în luarea deciziilor. Potrivit raportului citat, 76% dintre cumpărătorii online spun că descoperă produse noi prin cronici și recomandări pe site-urile și pe rețelele sociale. În plus, mai mult de jumătate dintre ei spun că se bazează pe review-uri când decid să cumpere ceva.

Citește articolul...

Black Friday, inovații de la Lidl și Carrefour, studiu despre returul în online

Black Friday, luna reducerilor din online-ul românesc Deși denumirea de Black Friday este puternic folosită pe tot parcursul anului în marketing-ul din România, luna noiembrie este momentul în care se adună toate magazinele online și fac reduceri. Pe 18 noiembrie a fost primul mare Black Friday din 2016 și la unele magazine a continuat și peste weekend. Rezultate și statistici de la eMAG, F64, PC Garage, 2Performant, PayU Romania, Bicicletele Pegas, Zelist, Fashion Days, FashionUP, Rossery, BestKids și Vola.ro – Bilete Avion am publicat și noi pe blogul GPeC. Al doilea Black Friday din online-ul românesc va fi pe 25 noiembrie. Cât de popular este această „sărbătoare a reducerilor” aflați din acest studiu realizat în noiembrie 2016 de One Hour Translation, în cooperare cu Google Consumer Surveys. Consumatorul stabilește prețul la Lidl, pe Twitter Lidl UK va scădea prețul anumitor produse în funcție de cât de multe discuții vor stârni clienții despre acestea

Citește articolul...

CERCETARE Este oficial: Black Friday este un fenomen mondial!

Un studiu realizat în noiembrie 2016 de One Hour Translation indică faptul că shopping-ul de Black Friday se extinde cu repeziciune dincolo de SUA și câștigă popularitate și în alte țări în curs de dezvoltare. Studiul a fost realizat în cooperare cu Google Consumer Surveys, pe 3.600 de subiecți din 8 țări dezvoltate.

Citește articolul...