Știrile săptămânii: Poșta Română devine mai rapidă, conferință gratuită despre GDPR, Altex în eMag Marketplace

Adăugat de pe 16 Martie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Poşta Română lansează serviciul de curierat ultra-rapid “Luxury Post Express”

Noul serviciu este bazat pe sistemul “door-to-door”, prin care atât destinatarii cât şi expeditorii vor avea la dispoziţie propriul curier. “Luxury Post Express” se adresează persoanelor care au pretenţii foarte clare de la serviciile de curierat. Astfel, clienţii pot trimite, prin Oficiile Express ale Poştei Române, în aceeaşi localitate, cadouri, dar şi orice fel de alte colete, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 18:00, care vor ajunge în aceeaşi zi.

Clientul trebuie să contacteze telefonic oficiul poştal express din oraş şi să plaseze comanda expediţiei. Ulterior, agentul curier se deplasează la adresa comunicată şi preia trimiterea. Comanda este preluată şi livrată la destinaţie, la ora comunicată de către client, fără a mai trece prin filtre suplimentare. Fiecare trimitere este monitorizată live prin sistemul Track and Trace, precizează sursa citată.

Citește detalii la Agerpres


Peste 100 de magazine online se deschid lunar în România

Mobile Commerce stats GPeCUn fenomen care a impulsionat co­merțul electronic a fost generat de intrarea în online a marilor branduri care au deja magazine tradiționale. „Prezența ma­rilor retaileri în online este locomotiva care trage piața în sus“, explică Andrei Radu, CEO și fondator GPeC, în opinia că­ruia această prezență va avea ca efect și o profesionalizare a pieței locale. Expli­cația ar fi că încrederea clienților crește când este vorba de branduri mari. Dar chiar și așa, încă rămânem departe de alte țări din regiune. În Polonia, de exemplu, veniturile din comerțul online reprezintă aproximativ 10% din totalul încasărilor din retail, față de doar 5,6% în cazul României, conform studii­lor făcute de Asociația Română a Magazinelor Online și GPeC. Citește tot articolul

Cum să obții leaduri de calitate

Adăugat de pe 15 Martie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , ,

 

Atunci când vorbim de leaduri, mult nu înseamnă neapărat și bine. Chiar și într-un număr mai mic, leadurile de calitate sunt mult mai benefice pentru afacerea ta deoarece îți permit să îți personalizezi mai eficient strategia de comunicare. Mai jos am pregătit câteva metode prin care te poți asigura că leadurile pe care le atragi sunt de calitate.

 

Filtrează leadurile cu ajutorul survey-urilor

Am repetat de multe ori faptul că site-urile magazinelor online ar trebui să fie cât mai simplu și mai intuitiv de folosit, iar procesele și formularele ar trebui să aibă cât mai puțini pași și cât mai puține câmpuri de completat. Și încă susținem această idee! Însă uneori este necesar să apelăm la compromisuri și să adăugăm 1-2 câmpuri suplimentare pentru a filtra leadurile. Desigur, poți experimenta cu un număr divers de întrebări (fără a exagera totuși) iar câmpurile pot fi aleator obligatorii pentru a vedea cât de multe informații sunt dispuși să împărtășească utilizatorii tăi.

 

Filtrează leadurile cu ajutorul unui clasament

Pentru a afla care sunt leadurile care au cea mai mare posibilitate de a converti poți folosi un clasament. Cele mai exacte modele de clasamente includ atât informații explicite cât și implicite. Informațiile explicite reprezintă  informațiile furnizate de sau în legătură cu leadurile (mărimea companiei, segmentul de industrie în care activează, titlul postului sau locația geografică), pe când informațiile implicite sunt derivate din comportamentul leadurilor  (vizitele pe site, descărcări, e-mailuri, click-uri etc.). O altă informație prețioasă este scorul social – relevanța este calculată în funcție de comportamentul pe rețelele de socializare.

 

Folosește-te de forumuri

Atunci când un lead pune întrebări despre un produs sau serviciu înseamnă că este cu adevărat interesat și deci este un lead de calitate. În funcție și de specificul magazinului online, site-urile precum Quora sunt perfecte pentru a comunica posibilii clienți și a lua feedback. Mai mult decât atât, atunci când un brand răspunde personal întrebărilor utilizatorilor, acest lucru ajută la solidificarea imaginii de brand de încredere.

 

Implementează un sistem de referral

Oamenii sunt mai înclinați să achiziționeze la recomandarea unui prieten sau membru al familiei, deci leadurile generate prin referral sunt de o mai bună calitate. De asemenea, sistemul de referral poate fi folosit și pentru loializarea clienților actuali, nu doar pentru atragerea celor noi.

 

Creează-ți un blog

Crearea de conținut pentru un anumit segment de audiență te va ajuta să atragi mai ușor leaduri de calitate. Atunci când conținutul este relevant, oamenii vor fi dornici să se aboneze la newsletter sau să testeze produse. Dacă crearea unui blog propriu nu este posibilă, poți lua în considerare crearea de conținut care să fie distribuit pe alte bloguri din industrie.

 

Scrie un e-book

Dacă magazinul tău este nișat, atunci poți apela la metode de educare a pieței așa cum este un e-book. Acesta vine cu două beneficii majore: pe de o parte îl poți folosi pentru a colecta adrese de e-mail, pe de altă parte, prin educarea constantă a pieței îți mărești grupul țintă, ceea ce, pe termen lung, va duce la creșterea business-ului.

 

Folosești și alte trucuri pentru a te asigura că leadurile pe care le atragi sunt de calitate? Te invităm să le împărtășești în comentarii!

Ce trebuie să știi dacă vrei să îți extinzi magazinul online în afară: sfaturi de la Iulian Stanciu, Justyna Skorupska și Zoltan Ormos

Adăugat de pe 14 Martie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Comerțul online cross-border a crescut rapid în ultimii ani, iar până în 2025 se preconizează ca va deveni unul dintre principalele motoare de creștere ale magazinelor online. În urma unui studiu efectuat de McKinsey, s-a estimat ca până în 2025 vânzările pe internet se vor ridica la 30 trilioane de dolari anual. Dacă ai în plan să îți extinzi magazinul online în afara României, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

 

Moneda de schimb

Este important ca utilizatorii să poată achiziționa în moneda locală și să fie informați despre prețul final (incluzând transportul și alte taxe care pot fi percepute). Astfel, nu doar că vei oferi o experiență plăcută clienților tăi, dar vei reduce și șansele ca aceștia să-și abandoneze coșul de cumpărături la check-out.  

 

Metodele de plată

Posibilitatea de a plăti online este obligatorie pentru orice magazin online, însă acest aspect este cu atât mai stringent în cazul vânzărilor cross-border. De asemenea, diferite piețe au diferite comportamente când vine vorba de plata online (de exemplu, polonezii preferă pay by link ca metodă de plată, ne-a spus Justyna Skorupska, Board Member E-Commerce Poland), deci pentru o rată de conversie cât mai bună ar trebui să incluzi cel puțin serviciile recunoscute global (VISA, MasterCard etc.), iar apoi să te extinzi către alte metode de plată precum portofelele electronice (PayPal, Apple Wallet, Google Wallet, Visa Checkout, Square etc.).

 

Limba folosită și alte diferențe culturale

Ideal ar fi ca fiecare utilizator să fie întâmpinat de un site în limba nativă, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil. În acest caz, ar trebui integrate măcar limbile native din țările care reprezintă principalele piețe de desfacere, iar pentru restul se pot folosi limbi de circulație internațională precum engleză, franceză, spaniolă, portugheză, germană, rusă, mandarină etc.

Tips & tricks: în cazul în care un utilizator dorește să folosească serviciul Google Translate pentru a traduce site-ul în limba nativă, ar trebui să te asiguri că cele mai importante informații sunt sub formă de text și nu poze :)

În ceea ce privește aspectul cultural, este întotdeauna o idee bună să te informezi despre diferite obiceiuri sau sărbători de care clienții tăi țin cont. Acest lucru nu doar că te va ajuta să te ții departe de posibile gafe, dar te poți folosi de anumite oportunități pentru a organiza campanii de marketing eficiente.

 

Taxele percepute și legislația locală

Bineînțeles, cunoașterea legislației locale este obligatorie pentru extinderea unui business. De exemplu, dacă plănuiești să îți extinzi magazinul online în Ungaria, Zoltan Ormos, President E-Commerce Hungary, ne avertizează să avem în vedere cota foarte mare a TVA-ului: 27%. De asemenea, este posibil și ca unele bănci să nu fie deschise la ideea de a colabora cu entități din alte țări, iar în acest caz va fi necesară înființarea unei reprezentanțe locale.

Și când vine vorba de împachetarea coletelor există diferite standarde. De cele mai multe ori, va fi necesar ca eticheta produselor să aibă instrucțiuni în limba locală, iar produsele să fie certificate ca fiind sigure și de către țara în care sunt comercializate.  

 

Competiția locală

Este aproape imposibil ca un magazin online să nu aibă și competitori locali, indiferent de produsele comercializate, iar acest lucru va face cu atât mai dificilă atragerea de clienți locali. Ca și în cazul situației de acasă, este important să te diferențiezi clar de concurenți pentru a putea penetra o piață nouă. „Orice magazin online care se hotărăște să atace piața internațională trebuie să aibă în vedere următoarele: să înțeleagă contextul local, să știe cine sunt jucătorii, cât de mare este piața, apoi să înțeleagă ce își doresc clienții, ce contează în piața respectivă: simplitatea? Prețul? Serviciile de livrare?” – Iulian Stanciu, CEO eMAG

 

Deși vine cu multe provocări, comerțul cross-border poate aduce multe beneficii unui magazin online și îl poate propulsa printre marii jucători globali. Însă cu un research temeinic, majoritatea problemelor pot fi evitate din timp.

Ai și alte sfaturi pentru cei care vor să se extindă global? Te invităm să le împărtășești în comentarii!

Jeff Bullas, #1 Global Content Marketing Influencer, vine pentru prima dată în România la GPeC SUMMIT!

Adăugat de pe 12 Martie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , ,

Ne pregătim de lansarea oficială a celui de al 13-lea an de GPeC – cel mai important eveniment de E-Commerce și Marketing Online din Europa Centrală și de Est. Puțin ne mai desparte până când vom împărtăși cu tine toate informațiile despre Competiția Magazinelor Online GPeC 2018 și despre evenimentele pe care abia așteptăm să le petrecem împreună: GPeC SUMMIT 29-30-31 Mai 2018, Școala de Vară de E-Commerce GPeC 22-27 August 2018 și GPeC SUMMIT & Gala Premiilor eCommerce Noiembrie 2018.

Până atunci continuăm să #dămdincasă :) Dacă săptămâna trecută am anunțat revenirea (pentru a 3-a oară consecutiv) a lui Karl Gilis la GPeC SUMMIT, astăzi îți dezvăluim un speaker excepțional care vine pentru prima dată în România: Jeff Bullascel mai influent Content Marketer la nivel internațional!

Jeff Bullas No. 1 Global Content Marketing Influencer speaking at GPeC SUMMIT - The Most Important E-Commerce Event in Central and Eastern EuropeJeff Bullas este Digital Strategist, Marketing Blogger, Bestselling Author și Keynote Speaker, raportul Onalytica pentru anul 2018 plasându-l pe primul loc în topul influencerilor de Content Marketing la nivel global.

Cartea al cărei autor este, “Blogging The Right Way – How to Create and Market a Killer Blog with Social Media”, a fost în listele de BestSellers ale Amazon pentru categoriile “Marketing” și “Marketing for Small Business”.

Misiunea lui este de a “inspira și educa antreprenorii pentru a-și crește afacerea în lumea digitală”, blogul său fiind o resursă excepțională de sfaturi practice care atrage peste 5 milioane de vizitatori unici pe an.

În 2013, prestigioasa publicație Forbes l-a inclus în Top 50 Social Media Power Influencers. În 2014, a fost considerat nr. 1 Content Marketing Influencer și tot în același an s-a clasat pe poziția a 8-a în clasamentul Forbes Top 40 Social Marketing Talent. În 2015 a devenit nr. 1 în categoria World’s Business Blogger.

Astăzi, Jeff este considerat nr. 1 la nivel mondial în Content Marketing, deținând titlul de #1 Global Digital Marketing Influencer.

“Run when you can, walk if you have to, crawl if you must, just never give up” – Jeff Bullas

Cel mai important principiu după care se ghidează și pe care Jeff îl recomandă tuturor antreprenorilor este: “Run when you can, walk if you have to, crawl if you must, just never give up”.

Jeff Bullas la GPeC SUMMIT - cel mai important eveniment de E-Commerce si Marketing Online din Romania si Europa de EstNu de multe ori ai ocazia să înveți și să stai de vorbă cu cel mai mare Influencer în Content Marketing la nivel global! Din îndepărtata Australie, suntem onorați să îl aducem pentru prima dată în România pe Jeff Bullas care va urca pe scena GPeC SUMMIT pe 29 Mai cu un keynote de 50 de minute, Q&A și discuții 1-la-1 în zona de Networking.

Prezentarea susținută de Jeff se intitulează “3 Key Pillars to Successful Content Marketing on the Social Web”, în urma căreia vei învăța: cum să creezi o strategie integrată de content marketing, cum să atragi trafic pe website-ul tău și cum să transformi traficul în lead-uri și conversii.

Înscrierile la GPeC SUMMIT 29-30-31 Mai încep în curând, iar toate detaliile vor fi disponibile pe site-ul nostru – deci fii cu ochii pe noi!

Sărbătorim împreună 13 ani de GPeC cu unii dintre cei mai cunoscuți experți în E-Commerce și Digital Marketing la nivel internațional – speakeri citați în cele mai prestigioase publicații și cap de afiș al marilor evenimente de profil din întreaga lume. Ca de fiecare dată, scopul nostru este să livrăm conținut relevant care să te ajute concret în creșterea afacerii, iar tu să înveți doar de la cei mai buni!

Îți spunem de acum că ți-am pregătit un line-up de speakeri #epic #CraftedToInspire


GPeC 2018, ediția de 13 ani, este powered by FAN Courier