Karl Gilis, cofondator AGConsult: tips & tricks despre cum să-ți faci website-ul mai friendly

Adăugat de pe 18 Iulie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , ,

Majoritatea magazinelor își vând produsele în același fel. Asta spunea  fondatorul AGConsult și unul dintre prietenii comunității GPeC, Karl Gilis, într-un dialog cu Gabriela Bejan, fondatoarea Digital Tailors Agency și reporterul nostru oficial în cadrul #GPeCSummit Mai 2018. Pentru câteva tips & tricks despre  cum să construiești o relație cu clienții și cum să vinzi mai bine, urmărește discuția de mai jos.

 

Câteva idei extrase din interviu:

 

 • În orice business, este bine ca deciziile să fie luate strict în urma unor cercetări amănunțite, pe baza unor date. Deciziile luate din instinct sunt o idee nefericită

Citește tot articolul

Marcus Tandler, SEO Expert: „Blogul este o modalitate perfecta de a genera trafic”

Adăugat de pe 17 Iulie 2018, 1 comentariu

GPeC Summit Mai 2018 ne-a adus aproape cei mai pasionați oameni ai e-commerce-ului, atât la nivel național, cât și la
nivel global. De data aceasta vă împărtășim câte ceva din experiența  cofondatorului și Managing Director Ryte care ne-a dezvăluit câteva tips & tricks despre SEO într-un interviu acordat în exclusivitate Gabrielei Bejan, fondatoarea Digital Tailors Agency și reporterul nostru oficial. Vă invităm să urmăriți interviul de mai jos pentru a vedea câteva perspective SEO despre oprimizarea website-urilor magazinelor online.

 

Pe scurt, câteva idei extrase din interviu:

 

 • Voice Search devine din ce în ce mai popular. Specialiștii SEO vor fi nevoiți, astfel, să se concentreze mai mult pe întrebările utilizatorilor (semantic and long-tail search) decât pe cuvinte-cheie

 

 • Opinia lui Tandler este că SEO nu își va schimba fundamentele din cauza Voice Search, însă cu siguranță marketerii ar trebui să includă în optimizările lor și comenzile vocale

 

 • Trei mari greșeli care apar în optimizarea unui site:
 1. Timpii de încărcare mult prea mari
 2. Site-urile nu sunt mobile-friendly, nu sunt optimizate pentru toate dispozitivele
 3. „Broken assets”, ca de exemplu link-uri care duc către produse ce nu mai sunt în stoc

 

 • Pentru ca imaginile sau conținutul video să fie înțelese de Google, textele trebuie să fie făcute în perfectă concordanță cu produsele prezentate în vizualuri, să conțină cuvinte-cheie specifice.

 

 • Blogurile sunt calea perfectă de a comunica oferta unui magazin. Prin blog, Marcus Tandler spune că oamenii de marketing pot comunica singuri ceea ce vor să transmită target-ului (de exemplu, o anumită categorie de produse care poate se află la reducere).

 

 • Cheia unui blog bun constă în research. Astfel, acesta poate fi realizat în funcție de nevoile exacte ale clienților.

 

 • Google tinde să favorizeze rezultatele mai „generale”. De aceea conținutul unui articol, de exemplu, trebuie să conțină cât mai multe fraze apropiate ca sens căutărilor clientului.

 

 • Accelerated Mobile Pages ajută la crearea unui user experience mai plăcut; este un tool care îi scutește pe proprietarii magazinelor de eforturi suplimentare.

 

 • Progressive Web Apps aduc un user experience mai bun și sunt mai bine optimizate decât un site mobile-friendly.

 

 • Marcus Tandler a vorbit și despre Mobile First Index, pe care l-a definit ca pe un sistem de date al cărui scop este să indexeze datele în funcție de relevanța și corectitudinea lor, raportat la ceea ce caută oamenii pe Google.

 

Până la următorul interviu pe care îl vom publica aici, pe blog, îți reamintim că sunt ultimele patru zile de #EarlyBirdTickets la Școala de Vară GPeC, așa că grăbește-te să te înscrii!

 

GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: Bringo, Credius, DWF, GLS, New Black, RTB House

Partener media principal: ecomTEAM

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

 

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru,Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin,UrbanDiva

 

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Business Review, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri,Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, edusa, Femei in Afaceri,FNTM, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing,Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro,MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead,SMARK, StartupCafe, TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta

Vrei să înveți marketing prin conținut? Înscrie-te la cursul intensiv “7 idei documentate, pentru un conținut de calitate” organizat de TRUSTED.ro

Adăugat de pe 16 Iulie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , ,

Uneori suntem atât de preocupați de rata de conversie, optimizare și retargeting, încât uităm că oamenii sunt atrași de conținutul de calitate. Pe piața de e-commerce de azi, nu mai este suficient să oferim discount-uri și livrare rapidă, ci și să întreținem o relație strânsă cu clienții. Iar conținutul de pe site, de pe blog și din social media este cel care-i poate face să revină în magazinul nostru online.

Cursul “7 idei documentate, pentru un conținut de calitate” susținut de George Hari Popescu își propune să-ți facă o introducere rapidă în marketingul prin conținut și să evidențieze 7 metode prin care poți fideliza publicul sau atrage clienți noi.

Ce vei învăța

În cadrul cursului, vei afla:

 • în ce constă strategia de marketing prin conținut;
 • cum segmentezi publicul și alegi formatul potrivit de comunicare;
 • ce instrumente și tehnici ai la dispoziție pentru a te exprima prin text, imagine fixă și în mișcare și multimedia;
 • care sunt regulile generale și specifice pentru creare și diseminare de conținut;
 • cum îți promovezi conținutul și cum măsori succesul lui.

Timp de două ore, vei primi sfaturi, strategii și studii de caz relevante pentru business-ul tău de e-commerce și vei avea ocazia să faci exerciții pe loc și să primești feedback pe munca ta.


Despre trainer

George Hari Popescu este project manager la TRUSTED.ro, proiect la care contribuie de 6 ani. De asemenea, face parte din echipa GPeC.ro și colaborează cu Creative Commons, având poziția de Translation and Legal Assistant. A fost asistent universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării mai mult de 15 ani, timp în care a predat cursuri despre noile tehnologii, scriitură pentru medii digitale și cyberculture.

Mai multe despre trainer:
LinkedIN | Facebook | Blog personal | Instagram | Twitter | Hearthis


Informații practice

Cursul are loc în două serii:

18 iulie, de la 17:00, în București (locul exact va fi anunțat ulterior);

25 iulie, de la 17:00, în București (locul exact va fi anunțat ulterior);

Magazinele atestate TRUSTED.ro beneficiază de câte un loc gratuit (maximum 5 locuri, pe principiul “primul venit, primul servit”) și au primit deja oferta personalizată, prin e-mail. Citește tot articolul

Raportul pieței de e-commerce din Franța 2018

Adăugat de pe 13 Iulie 2018, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , ,

Cu o valoare totală a pieței de 93,20 miliarde de euro, Franța se află printre țările cu cele mai dezvoltate industrii de e-commerce, ocupând locul al treilea în Europa.

Pentru că în ultimul timp am discutat mult despre comerțul cross-border și cum te ajută acesta să îți crești magazinul online, am adunat mai jos câteva dintre particularitățile acestei piețe. Citește tot articolul