Peste 60 de magazine online participa la GPeC 2011, iar jurizarea a inceput!

Adăugat de pe 30 Mai 2011, 3 comentarii
Cuvinte-cheie:

Prima etapa a Galei Premiilor eCommerce 2011 (GPeC) s-a incheiat cu un numar-record de inscrieri, care i-a suprins chiar si pe organizatori. Daca in aprilie, la lansarea celei de a VI-a editii a Galei, acestia estimau ca vor fi aprox. 30-40 de magazine participante in competitie, numarul lor a depasit 60 – cu toate ca GPeC 2011 a impus cea mai riguroasa si restrictiva preselectie de pana acum.

Pe langa acceptarea in competitie, magazinele online care au trecut de preselectie, au primit si Marca de Incredere TRUSTED.ro – programul de certificare la nivel national initiat de 3 entitati neutre si echidistante in piata: Gala Premiilor eCommerce, Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania. Astfel, la mai putin de doua luni de la lansarea oficiala, TRUSTED are deja peste 60 de membri care indeplinesc standardele de bune practici si legislatia aplicabila in comertul electronic.

“Stiind ca preselectia de anul acesta este extrem de dura, am ramas placut surprinsi de numarul mare al participantilor, care ne-a depasit asteptarile. Chiar daca in 2010 au fost peste 100 de magazine inscrise, consider ca acum am atins un adevarat record, avand in vedere restrictivitatea preselectiei”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei.

“Am facut un prim pas extrem de important. Desi e greu cuantificabil, credem ca si datorita noua – astazi, comertul electronic romanesc are peste 60 de magazine online care respecta legea si codul de bune practici impus de TRUSTED, cu scopul de a creste increderea consumatorilor in tranzactionarea prin internet. A fost un proces dificil, am evaluat si reevaluat unele magazine chiar si de 5 ori, dar suntem bucurosi ca am facut-o pentru ca ne-am atins primul obiectiv promis de GPeC 2011 – acela de a creste calitatea magazinelor online participante in competitie”, adauga Radu.

Incepand de la finele saptamanii trecute, GPeC 2011 a intrat in cea de a doua etapa, respectiv jurizarea initiala a magazinelor inscrise in concurs. Juriul Galei, format din nu mai putin de 16 specialisti (printre care si reprezentanti ai Google si Orange Romania), a primit acces la aplicatia de evaluare in care se regasesc 89 de criterii pentru fiecare magazin participant. Prima etapa de jurizare se va derula pana pe data de 10 iunie a.c., fiind urmata de o serie de intalniri consultative intre jurati si reprezentantii magazinelor, cu scopul explicarii notelor acordate si emiterii de recomandari pentru solutionarea problemelor semnalate pe parcursul jurizarii.

“GPeC 2011 nu mai este un eveniment, ci un proces. Un maraton al comertului electronic romanesc in care toate partile implicate (de la magazine, la juriu, la consumatori obisnuiti si pana la noi, ca organizatori) sunt tinute in priza pe parcursul a 8 luni de zile. Desi preselectia a fost extrem de dificila, greul abia acum incepe: dupa prima etapa de jurizare, in saptamana 13-17 iunie magazinele sunt asteptate sa se intalneasca fata in fata cu juriul, sa discute problemele semnalate, sa dialogheze cu specialistii pe marginea afacerii lor – urmand ca, dupa seria de intalniri consultative – sa aiba timp dedicat pentru remedierea problemelor si, astfel, sa isi creasca performantele”, explica Andrei Radu. “GPeC este un proces pentru ca ofera explicatii, training-uri, consultanta si evaluari repetate. In felul acesta contribuim la cresterea pietei, iar prin aceasta crestere avem cu totii de castigat, inclusiv noi ca si competitie”, declara Radu.

Asadar, potrivit organizatorilor, in urmatoarele 2 saptamani magazinele online sunt evaluate de juriul Galei, urmand ca acestea sa primeasca primul set de rapoarte pentru a le putea discuta in cadrul Intalnirilor GPeC din saptamana 13-17 iunie. Comerciantii participanti in competitie vor fi instiintati de organizatori cu privire la data si ora rezervata fiecaruia din ei, in asa fel incat sa isi planifice din timp intalnirea cu juriul.

“Le multumesc celor peste 60 de magazine care au incredere in noi si care demonstreaza ca sunt responsabile si demne de increderea clientilor, prin obtinerea certificarii TRUSTED. Le urez succes in competitie si, mai ales, succes in business-ul lor!”, conchide Andrei Radu.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSGOrangeUISFAN Courier.

Parteneri media: Ziarul FinanciarBusiness MagazinGandulMediafaxgo4itElevateIAB Romania2Parale, ROL.roPrice.roShopManiaSmartBuyTrafic.roZeList.

Inscrierile la GPeC 2011 s-au incheiat!

Adăugat de pe 16 Mai 2011, 0 comentarii

Multumim pentru incredere si pentru o participare neasteptata! Peste 60 de magazine s-au inscris la GPeC 2011, desi datorita rigurozitatii criteriilor de preselectie, noi am estimat 30-40 de participanti.

Inca mai transmitem rapoarte de preselectie si asteptam corecturi in primele zile ale acestei saptamani, dupa care incepe prima etapa de evaluare. Fiecare magazin inscris va primi raspunsuri in timp util, in asa fel incat sa devina eligibil si sa nu piarda nimic din ceea ce am promis in competitie.

Graficul / programarea etapelor GPeC se pastreaza – le respectam cu precizie nemteasca. :)

Revenim maine cu detalii.

Doar azi te mai poti inscrie la GPeC 2011 – Academia de eCommerce!

Adăugat de pe 15 Mai 2011, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: ,

Prima etapa a Galei Premiilor eCommerce 2011 se apropie de sfarsit. Mai sunt doar cateva ore pana la miezul noptii cand se incheie perioada de inscrieri a magazinelor online in competitie. Daca nu vrei sa ratezi cel mai complex eveniment al online-ului romanesc, inca mai ai timp sa iti exprimi intentia de participare, completand formularul de pe site-ul Galei.

Revizuieste-ti magazinul din punct de vedere al criteriilor de preselectie, depune o notificare online la ANSPDCP ca sa ne arati ca ai inceput demersurile necesare pentru a procesa date cu caracter personal (dureaza doar cateva minute completarea formularului online de la DataProtection.ro – vezi boxul din coltul stanga-sus al site-ului lor) si intra in competitie!

Magazinul tau va fi analizat prin prisma celui mai riguros set de criterii de jurizare, in 3 etape diferite pe parcursul urmatoarelor luni. Vei avea ocazia sa discuti fata in fata cu membrii juriului, vei primi rapoartele de evaluare, vei fi analizat de catre consumatori si, nu in ultimul rand, iti va fi testat site-ul cu ajutorul unei tehnologii de ultima generatie – neuromarketing.

Iar daca respecti intru totul criteriile de preselectie, astazi e ultima zi in care mai poti obtine certificarea TRUSTED.ro, la un pret redus cu aproape 50% din valoarea ulterioara a taxei anuale – pretul acordarii certificarii TRUSTED este inclus in taxa de participare la GPeC 2011.

Mai ai doar cateva ore… Te asteptam sa faci parte din Academia de eCommerce!

Ultimele 3 zile de inscrieri la Gala Premiilor eCommerce 2011!

Adăugat de pe 12 Mai 2011, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

Doar pana pe 15 mai inclusiv, magazinele online se mai pot inscrie la cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC), participand astfel, in cea mai complexa competitie de pana acum. Acestea vor trebui sa intruneasca integral criteriile de preselectie pentru a fi acceptate in concurs si pentru a primi certificarea TRUSTED.ro. Ulterior, vor trece prin 3 etape de evaluare, vor avea ocazia sa se intalneasca cu juriul GPeC pentru a le fi explicate notele acordate, vor fi analizate de clientii obisnuiti si vor beneficia de testari cu echipamente de ultima generatie in domeniul neurostiintei, putand afla reactiile emotionale si starile afective ale consumatorilor, atunci cand folosesc site-urile lor.

Cea mai dura editie de pana acum a Galei Premiilor eCommerce este pe cale sa incheie prima etapa – respectiv inscrierea magazinelor in competitie, lucru care se va intampla duminica, 15 mai 2011 la ora 23.59. Potrivit organizatorilor, inscrierile nu vor fi prelungite, avand in vedere respectarea cu strictete a urmatoarelor faze ale evenimentului.

“Imediat dupa incheierea inscrierilor, juriul GPeC va trece la prima etapa de evaluare, in asa fel incat rapoartele de auditare continand primul set de note sa fie finalizate pana pe 13 iunie, cand incepe seria de intalniri consultative intre magazinele inscrise si membrii juriului. In cadrul acestor intalniri, reprezentantii magazinelor au ocazia de a discuta fata in fata cu juriul asupra punctajelor acordate si a problemelor semnalate in urma evaluarii”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei. “Evident, vor participa la intalniri doar magazinele care isi doresc acest lucru, fara sa existe o obligativitate in acest sens, iar magazinele din provincie vor putea participa online prin skype”, adauga Radu.

Anul acesta, GPeC a impus cele mai riguroase criterii de preselectie care constau intr-un set de obligatii legale dar si de bune practici in comertul electronic, competitia devenind restrictiva in scopul cresterii calitatii magazinelor online si, astfel, a increderii consumatorilor obisnuiti in tranzactionarea prin internet.

Tot de anul acesta, “Atestarea GPeC” s-a transformat in TRUSTED.ro, marca de incredere initiata de Gala Premiilor eCommerce impreuna cu Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, care va fi acordata tuturor comerciantilor care se inscriu la Gala si intrunesc criteriile de preselectie. Programul TRUSTED va fi, insa, disponibil permanent si independent de competitia GPeC incepand cu data de 15 mai, cand orice magazin online care doreste sa obtina certificarea, o va putea face in conditiile in care respecta standardele TRUSTED. “Este de mentionat, totusi, faptul ca magazinele care se inscriu acum la Gala beneficiaza de un discount de aprox. 50% din valoarea taxei anuale de certificare TRUSTED”, completeaza Andrei Radu.

Pe langa obtinerea certificarii TRUSTED si, astfel, promovarea la nivel de consumator final, magazinele inscrise la cea de a VI-a editie GPeC au parte de multiple avantaje:

  • Sunt evaluate de 3 ori, in etape diferite de catre specialistii din domeniu
  • Au ocazia sa discute fata in fata cu juriul, sa le fie explicate punctajele si sa primeasca recomandari pentru solutionarea problemelor
  • Au intervale dedicate de timp in care pot remedia problemele semnalate
  • Pot participa la prima Scoala de Vara (optionala) din comertul electronic romanesc – adica 7 zile la munte, in care se organizeaza workshopuri pe cele mai arzatoare probleme pentru un magazine online: SEO, SEM, Adwords, Usability, Analytics, Legal, Marketing&PR, Tehnici de Vanzare, Organizarea departamentelor unui magazine online
  • Primesc rapoartele de jurizare continand cele 3 serii de note din etapele de evaluare
  • Sunt analizate de sute de consumatori obisnuiti consituiti intr-un juriu paralel format din clienti frecventi ai magazinelor online
  • Surpriza GPeC 2011: sunt testate cu echipamente de ultima generatie in domeniul neuromarketingului, putand vedea ce reactii emotionale au oamenii obisnuiti atunci cand cauta un produs, plaseaza o comanda sau, pur si simplu, navigheaza pe site-ul lor.

In ceea ce priveste surpriza GPeC 2011, in premiera absoluta in Romania, procesul de testare combina uzabilitatea cu neuromarketing-ul. Astfel, printr-un soft specializat, se inregistreaza activitatea utilizatorului pe computerul de test (capturarea ecranului, cat si a miscarilor si clickurilor de mouse, impreuna cu expresia faciala). In acelasi timp, cu ajutorul unei casti wireless dotata cu senzori neuronali care se monteaza pe capul tester-ului, se monitorizeaza in timp real activitatea cerebrala a acestuia, gradul de atentie, metrici de meditatie, precum si starile emotionale coroborate cu actiunile utilizatorului.

Suprapunand cele doua fluxuri de informatii, magazinele online inscrise la GPeC 2011 vor afla ce fel de sentimente si emotii nutresc utilizatorii in mod involuntar atunci cand intampina dificultati in procesul de comanda, cand primesc un mesaj de eroare sau chiar cand navigheaza pe un webiste care le place sau nu.

Intreg procesul are la baza cercetariile stiintifice de peste un secol in domeniul electroencefalografiei si a tehnicilor moderne de imagistica prin rezonanta magnetica, nascandu-se de curand o noua stiinta: neuromarketing-ul.

Asadar, magazinele online care doresc sa se inscrie la GPeC 2011 si sa beneficieze de toate avantajele amintite anterior, mai au la dispozitie doar 3 zile pana pe data de 15 mai sa completeze formularul de inscriere de pe website-ul Galei la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSG, Orange, UIS, FAN Courier.

Parteneri media: Ziarul Financiar, Business Magazin, Gandul, Mediafax, go4it, Elevate, IAB Romania, 2Parale, ROL.ro, Price.ro, ShopMania, SmartBuy, Trafic.ro, ZeList.