Lună: aprilie 2023

Tranzacții în valoare de peste 350 milioane euro în primul trimestru din 2023

Conform unui comunicat emis de NETOPIA Payments, în primul trimestru al anului, s-au înregistrat tranzacții în valoare de peste 350 milioane euro prin intermediul tuturor metodelor de plată disponibile, inclusiv mobil, desktop și tabletă. În plus, tranzacțiile online procesate au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului precedent, iar valoarea medie a unei tranzacții a fost de 265 lei.

Citește articolul...

Analiză White Image: vânzările companiilor au scăzut cu 10% în medie, în primele luni ale anului

Pe fondul inflației ridicate, primele luni din 2023 au fost dominate de un trend de scădere a vânzărilor la nivel de piață, în medie cu 10%, creșteri înregistrând doar comercianții care vând produse ieftine, arată o analiză White Image publicată prin intermediul unui comunicat de presă pe data de 11 aprilie 2023.

Citește articolul...

GPeC 2023 a luat startul: înscrieri în desfășurare la GPeC Proficiency și la GPeC SUMMIT 22-23 Mai

Primele două evenimente majore din seria GPeC 2023 au luat startul: GPeC Proficiency – programul de auditare și consultanță dedicat magazinelor online și GPeC SUMMIT 22-23 Mai – evenimentul de referință în E-Commerce și Digital Marketing care marchează 18 ani de tradiție GPeC.

Citește articolul...

ANALIZĂ TRUDA: Aproape 80% dintre magazinele din online nu vor înregistra vânzări în creștere de Paște 2023

Doar 20% dintre retailerii online se așteaptă la vânzări mai mari de Paște 2023 față de aceeași perioadă din 2022, în medie cu 17% față de anul anterior, din cauza inflației crescute și a lipsei analizării performanței produselor în campaniile de vânzare, potrivit unei analize realizate de TRUDA anuntata printr-un comunicat de presa emis ieri, 5 aprilie.

Citește articolul...

Butonul de „Anulează comanda” nedorit de ecommerce-ul European

17 asociații profesionale din zona comerțului electronic european și-au exprimat nemulțumirea referitoare la posibilitatea introducerii obligatorii a butonului de „Anulează Comandă”, printr-o scrisoare comună semnată și adresată reprezentanților Uniunii Europene. Conform propunerii legislative inițiate săptămâna trecută de către Comisia Europeană, acest buton ar fi trebuit să permită consumatorului să anuleze o tranzacție imediat după plasarea comenzii.

Citește articolul...