GPeC te invita la ICEEfest FOCUS Stage 2: eCommerce & Performance Marketing

Adăugat de pe 31 Mai 2017, 0 comentarii

GPeC revine cu vești pentru comunitatea de e-commerce din România. Împreună cu ICEE.fest, v-am pregătit pe 15 iunie, o zi întreagă de informație proaspată de e-commerce și performance marketing în cadrul celui mai important festival dedicat tehnologiei digitale și internetului din regiune. Vă așteptăm alături de noi la ICEE.fest pe 15 iunie în cadrul FOCUS Stage 2: eCommerce & Performance Marketing cu informații proaspete direct de la Facebook, Google, Taboola, FashionDays, Verve Search și alți jucători de calibru. Prezentatorii voștri pe ICEE.fest FOCUS Stage 2 vor fi și în acest an Raluca Radu (Country Manager ANSWEAR și Co-Organiser GPeC) și Andrei Radu (CEO & Founder GPeC).

De această dată, la ICEE.fest avem și un bilet de acces doar pentru zona de eCommerce – iCEE.fest eCommerce Ticket, doar 75 euro! Iar noi zicem că ar trebui să arunci un ochi și pe restul de agenda pentru ediția 2017 a iCEE.fest. Pe lângă temele deja consacrate de tehnologie digitală, precum Realitatea Virtuală & Augmentată, AdTech, eCommerce, Startups sau e-Health,  în acest an avem și Smart Homes și Fintech. Ultimele bilete disponibile la iCEE.fest 2017 (București, 15 și 16 iunie) sunt puse în vânzare pe site-ul oficial.

iceefest gpec ecommerce

Revenind la scena ICEE.fest FOCUS Stage 2 de eCommerce & Performance Marketing, așa cum v-am obișnuit, vom discuta despre campanii PPC, conversii, reducerea ratei de abandon a coșului de cumpărături și de tot ceea ce ține de partea orientată spre ROI a marketingului online pentru e-commerce. iCEE.fest va găzdui prezentări extinse din partea Facebook și Google dar și alte companii cu o rată de succes considerabilă când vine vorba despre comerțul online vor fi prezente.

Setlist-ul fiecărei sesiuni a fost publicat în Agenda festivalului dar, fie că vorbim despre Performance Marketing, Retail, Content Discovery sau Email Marketing iată câteva exemple de prezentări de pe scena ai cărei moderatori vor fi Raluca Radu (Country Manager ANSWEAR și Co-Organiser GPeC) și Andrei Radu (CEO & Founder GPeC):

 • Workshop extins Facebook
  • Karolina Janus, Client Solutions Manager CEE: După 6 ani la Google, Karolina lucrează acum alături de cele mai importante companii din zona CEE
  • Igor Skokan, Measurement Lead: Este implicat în tot ceea ce înseamnă măsurare, analiză holistică și punerea în aplicare a science marketing dar și în introducerea noilor produse de research create prin identity data
  • Catalina Ionescu, Client Partner eCommerce CEE: După 8 ani petrecuți la Procter & Gamble, acum își concentrează atenția pe dezvoltarea campaniilor omni-channel Shopper Marketing
 • Workshop extins Google:
  • Antonia Caraveteanu, Measurement & Attribution Specialist: Lucrează de peste 5 ani la Google iar în noul rol colaborează cu advertiserii din Germania în probleme de Performance Advertising
  • Radu Stoica, Analytical Lead: Focusat pe automatizare ca soluție în advertising-ul online
 • Robert Berza, GM CEE @ Fashion Days
  • Unul dintre jucătorii cheie în regiune pentru zona de fashion (peste 4 milioane de clienți) va expune viziunea sa legată de viitorul retail-ului digital.

Punctul final al zilei de eCommerce de la iCEE.fest îl reprezintă un workshop susținut de Sarah Flannery, Head of Display & Paid Social @ Forward3D – The Performance Agency of the Year @ The Drum Search Awards.

Alți speakeri din zona de eCommerce la iCEE.fest 2017:

Vă așteptăm pe 15 iunie la ICEE.fest pe FOCUS Stage 2 să vorbim despre eCommerce și Performance Marketing. Ia-ți acum iCEE.fest eCommerce Ticket la doar 75 euro!

Analiză RTB House: când preferă românii să cumpere online

Adăugat de pe 31 Mai 2017, 1 comentariu
Cuvinte-cheie:

obiceiuri-shopping-rtbPentru cumpărături online, utilizatorii sunt mai predispuși să dea click pe bannerele publicitare și să facă achiziții în zilele din timpul săptămânii, decât în weekend. Astfel, cea mai mare rată de conversie se înregistrează în zilele de marți și miercuri, iar intervalele orare pentru cele mai ridicate niveluri de vânzări sunt în a doua parte a zilei.

Acestea sunt concluziile la care a ajuns RTB House, companie globală care oferă tehnologii de retargetare de ultimă generație, în urma unui studiu realizat în peste 40 de piețe.  Citește tot articolul

Ultima zi în care te poți înscrie în Competiția GPeC 2017! Ce spun magazinele online înscrise la alte ediții

Adăugat de pe 31 Mai 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie:

BANNER-nl-competitia-gpec-2017Astăzi, 31 mai 2017, este ultima zi în care magazinele online din România se pot înscrie în Competiția GPeC 2017 și ultima zi în care te poți alătura celor 100 de magazine care s-au înscris deja.

Peste 20 de experți în E-Commerce și Marketing Online – membri în Juriul GPeC 2017 – vor audita fiecare magazin ținând cont de peste 170 de criterii esențiale pentru un business online: de la Usability, Design, Customer Experience, SEO, Securitate, Mobile, Social Media, Aspecte Juridice, E-Mail Marketing până la Calitatea Serviciilor magazinului și Loializarea Clienților.

Ce spun magazine online despre Competiția GPeC?

„Ne-am dorit foarte mult să câștigăm premiul Magazinul Anului în E-Commerce în 2016. Au fost 8 luni zbuciumate în care am trecut prin două lucruri importante pentru noi: ne-am schimbat poziționarea și ne-am mutat showroom-ul într-o zonă centrală. Toate criteriile de la GPeC ne-au ajutat să mergem mai departe, fiind în trend cu ceea ce se întâmplă în afară și ceea ce cer clienții.”

 

„Pentru Mindblower.ro, Competiția GPeC are o semnificație specială pentru că aici am intrat în contact cu primele informații privind comerțul electronic. Niciunul dintre membrii fondatori Mindblower.ro nu avea experiență în online la lansarea site-ului, iar GPeC a reprezentat școala pe care am urmat-o și care ne-a ajutat foarte mult să înțelegem care sunt aspectele cele mai importante în administrarea unui magazin online.

Câștigarea competiției în 2016 și comunicarea acestui fapt au dus la creșterea încrederii vizitatorilor și implicit a ratei de conversie. O treime din noile conversii vin din recomandări.”

 

„Ne-am înscris pentru prima dată în Competiția GPeC în anul 2015, dar nu am reușit să respectăm toate criteriilor de jurizare.

În 2016, am schimbat strategia și am implementat majoritatea sugestiilor oferite de juriu și data aceasta, pe lângă premiul câștigat la GPeC, am obținut încrederea vizitatorilor noștrilor.  Rata de conversie a crescut cu 10-15%, astfel investiția în Competiția GPeC s-a reintors la noi și am reușit să creștem numărul de comenzi cu același trafic din site.”

 

„Ne-am dat seama că cele 8 luni de jurizare și criteriile GPeC ne-au făcut să fim mai buni. 2016 a fost un an în care ne-am concentrat pe o piață în creștere și GPeC a fost un plus de valoare care ne-a sprijinit mai ales în creșterea în online.”

 

„Este al doilea an în care câștigăm premiul pentru categoria Bebeluşi, Copii, Jucării la Competiția GPeC. Am participat de 4 ori, ne-am îmbunătățit foarte mult site-ul și s-a văzut acest lucru și în vânzări.

 

„Am învățat foarte multe din Competiția GPeC, juriul ne-a ajutat foarte mult, iar cele două rapoarte de audit au fost fantastice. Am crescut de la o lună la alta implementând tot ce ni s-a spus, dovada fiind chiar premiul câștigat în categoria Produse Organice şi Naturale.”

 

„Au fost 8 luni în care ne-am implicat în competiția GPeC, în care am muncit și învățat foarte mult. Mediul online este diferit, însă ne-am dorit mult să progresăm în a le oferi clienților aceeași experiență pe care o au și în offline.”

 

Competiția GPeC a avut un rol important în dezvoltarea site-ului Dentstore. În anul 2015 am participat la Gala Premiilor eCommerce – GPeC și am obținut locul întâi, dar până la câștigarea acestui premiu am trecut printr-un proces de jurizare care ne-a ajutat foarte mult. Chiar dacă la început am fost puțin reticenți privind bunele practici de la care au pornit jurații, ulterior am folosit criteriile de la GPeC precum niște ancore, surse de inspirație și puncte de conștientizare care ne-au ajutat să ne identificăm probleme și să le rezolvăm.”

 

„Noi ținem cont de criteriile de jurizare de la GPeC  ca și cum ar fi parte din activitatea noastră obișnuită. Toate direcțiile primite aici sunt foarte importante și se potrivesc cu dorința noastră de a face clienții fericiți.”

 

Înscrie-te acum în Competiția GPeC 2017! Ultima zi în care te poți înscrie: 31 mai, ora 23:59.

 

Peste 100 de magazine online s-au înscris până acum în Competiția GPeC

Adăugat de pe 29 Mai 2017, 0 comentarii
Cuvinte-cheie: , , ,

audit-site-gpec-competitia-gpec-2017-FOTOMai sunt doar două zile până pe 31 Mai 2017 când se încheie înscrierile magazinelor online în Competiția GPeC – a 12-a ediție anuală a celui mai important eveniment de e-commerce din Europa Centrală și de Est. Până în acest moment, peste 100 de magazine online și-au exprimat intenția de participare.

Magazinele înscrise în Competiția GPeC 2017 sunt atât start-up-uri, cât și proiecte mature, bine cunoscute publicului larg, precum: Sephora, Ana Pan, Astratex, WatchShop, Floria, PiatraOnline, Bicicleta Pegas, Tezyo etc.

În cadrul Competiției GPeC, peste 20 de experți în e-commerce și marketing online vor audita magazinele online ținând cont de 170+ criterii de evaluare care vizează cele mai importante aspecte ale unui website de comerț electronic: Usability, Design, SEO, securitate, experiența utilizatorilor în site, Social Media, aspecte juridice, e-Mail Marketing până la calitatea serviciilor și profesionalismul magazinului.

Fiecare magazin online va primi raportul de audit al Juriului GPeC pentru toate cele peste 170 de criterii analizate, însoțite de recomandări pentru îmbunătățirea afacerii. De asemenea, fiecare magazin online este auditat pentru a respecta legislația în vigoare și bunele practici în e-commerce și va primi Marca de Încredere Trusted.ro.

Andrei Radu CEO & Founder GPeC”De 12 ani, criteriile de evaluare GPeC reprezintă cel mai detaliat ghid public despre cum să ai un magazin online cu șanse reale de succes. Avem peste 170 de criterii de notare și departajare și luăm în considerare gradul de dezvoltare al fiecărui magazin, modalitatea de interacțiune cu vizitatorii și nouatatea adusă. Practic, magazinele online înscrise în Competiția GPeC au parte de un audit complet al site-urilor lor și primesc direcții clare despre ce pot îmbunătăți pentru a vinde mai mult”, spune Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.

Printre avantajele participării în Competiția GPeC se numără și faptul că magazinele online au ocazia să dezbată rapoartele de auditare împreună cu membrii Juriului GPeC, primind recomandări avizate de la aceștia despre cum să își îmbunătățească afacerea și să vândă mai mult. Există două sesiuni de dezbatere programate în cadrul Întâlnirilor Consultative GPeC din iulie și noiembrie 2017, iar fiecare magazin are la dispoziție 60 de minute de discuții cu Juriul pentru fiecare sesiune.

Avantajele înscrierii magazinelor online în Competiția GPeC sunt detaliate pe website-ul organizatorilor: www.gpec.ro/avantajele-participarii/

La final, magazinele online care au înregistrat cel mai bun punctaj în cadrul competiției, vor fi premiate în cadrul celei de a 12-a ediții anuale a Galei Premiilor eCommerce care se va desfășura la București, pe 15 noiembrie 2017.

Înscrierile în Competiția GPeC 2017 se vor încheia miercuri, 31 Mai, la ora 23:59. Formularul de înscriere este disponibil online, pe site-ul GPeC: www.gpec.ro/inscriere-competitia-magazinelor-online/

Competiția Magazinelor Online GPeC 2017 este susținută de Carrefour România.

 

—————————————————————-

GPeC 2017, ediția de 12 ani, este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta