Alexandru Lapusan, Zitec: Personalizarea soluțiilor IT nu este o soluție viabilă pentru orice magazin online | VIDEO

alexandru-lapusan-zitec-gabriela-bejan-FOTO-gpec-summit-2017-interviu-blogAlexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner la Zitec, a fost prezent la evenimentele GPeC de anul trecut atât ca speaker la GPeC Summit, cât și ca membru în juriul Competiției Magazinelor Online GPeC 2016. În interviul video de mai jos, discutăm despre software, despre cât de importante sunt soluțiile personalizate pentru dezvoltarea unei afaceri online, despre piața de comerț electronic din România, despre jurizarea GPeC și multe altele.

„Cel mai important lucru este ca o afacere online să înțeleagă în ce etapă se află. Iar apoi să analizeze care sunt cele mai bune soluții pentru momentul în care se află afacerea respectivă.

Nu trebuie început cu investiții mari în software. Găsești o platformă open source care se potrivește afacerii tale și ulterior, când ți-ai mărit volum și începi să ai o bază de clienți, te gândești la o variantă personalizată de software pe care poți să o întreții și financiar.

Aceasta trebuie să fie logica, dar din păcate de multe ori afacerile online au alt parcurs: văd o funcționalitate la eMAG, vor să o implementeze și se blochează în costurile de dezvoltare”, povestește Alexandru Lăpușan în interviul realizat de Gabriela Bejan la GPeC Summit.

Vezi acum interviul video cu  Alexandru Lăpușan!


Săptămâna trecută, Zitec a primit o investiție de peste  1,7 milioane de euro de la eMAG. „Ne bucurăm foarte mult că am reușit să obținem această investiție care, în primul rând, ne oferă validarea unui business românesc de servicii, dezvoltat de la zero, de-a lungul a 14 ani.  Mai mult, este o recunoaștere venită din partea unui jucător de renume. Rămânem în continuare o companie antreprenorială, independentă, lucru care a făcut, de altfel, posibilă această tranzacție, pe lângă o aliniere foarte bună a obiectivelor strategice”, a declarat Alexandru Lăpușan, citat de start-up.ro.