Cât de importantă este funcția de căutare într-un magazin online și cum influențează ea rata de conversie

Știai că aproximativ 60% dintre vizitatori părăsesc un magazin online frustrați din cauză că nu au putut găsi ceea ce căutau? Potrivit companiei Luigi’s Box, vizitatorii care utilizează funcția de căutare pe site au rate de conversie de 4-5 ori mai mari decât cei care doar navighează prin magazin, pentru că ei știu deja ce vor să cumpere.

Luigi's box - Product search solution

Luigi’s Box este o soluție premiată de căutare pe site-uri de comerțul electronic, care are deja peste 200 de clienți în 15 țări. Soluția ajută la creșterea vânzărilor și a ratei de conversie printr-o experiență mai bună de căutare și găsire a produselor pe site. Spre deosebire de alte soluții de căutare, Luigi’s Box oferă, în plus un tool unic de Search Analytics, care poate fi implementat pe orice platformă, cu orice motor de căutare.

Cu ajutorul posibilității de testare gratuită a soluției timp de 14 zile, cu o evaluare de la un expert în Search, magazinele online pot decide singure dacă este cazul să se concentreze pe îmbunătățirea / înlocuirea căutării. Soluția are un feature unic, “Query Understanding” (înțelegerea căutărilor), care oferă cea mai bună experiență în rezultatele căutării, deoarece oferă rezultate mai relevante decât o căutare standard în format full-text.

Luigi's box - Astratex autocomplete solution
Autocomplete pe astratex.ro

Astratex.ro a implementat soluția de Autocomplete de la Luigi’s Box în aprilie 2018. Datorită tehnologiei de învățare automată din spatele Luigi’s Box și a autocomplet-ului cu viteza luminii, care poate înțelege greșeli și typos, veniturile totale obținute din căutarea pe site au crescut cu 44%. Ei au implementat, de asemenea, soluția de căutarea fațetată (Faceted search) de la Luigi’s Box, cu Query Understanding, creată să aducă o creștere suplimentară a ratei de conversie. Astratex vinde lenjerie de corp din anul 2000 și operează acum în 9 țări din Europa.

Martin Rogozny, șeful eCommerce al Astratex a declarat despre Luigi’s Box: „De când am implementat soluția Luigi’s Box în magazinele noastre, rata de conversie din căutări crește lună de lună. Suntem o companie orientată spre date și foarte concentrați pe ROI. Luigi’s Box face o treabă excelentă și suntem bucuroși că vin în permanență cu noi feature-uri, precum Query Understanding”.

Luigi's box - Electronic star autocomplete solution
Autocomplete pe electronic-star.ro

Electronic-star.ro este un business de e-commerce din Europa Centrală și de Est cu 24 de magazine online. La începutul anului 2018 au implementat soluția Autocomplete de la Luigi’s Box, iar astăzi, vizitatorii care utilizează funcția de Autocomplete au o rată de conversie de 5,2 ori mai mare decât cei care nu utilizează căutarea deloc.

Luigi's box - Electronic star conversion rate growth
Creșterea ratei de conversie pe electronic-star.ro

„Folosim PowerBI pentru a vizualiza performanța în tot ce facem în compania noastră. Dacă arunci o privire peste cifre, poți să vezi cum a ajutat Luigi’s Box să ne crească rata de conversie”, a declarat Jakub Zilincan, CMO la Electronic-star.ro.

Luigi's box - Bonami autocomplete solution
Bonami.ro folosește soluția Autocomplete Luigi’s Box

Bonami, unul dintre cele mai mari magazine online de Home & Deco din Europa Centrală, a început să utilizeze Autocomplete-ul de la Luigi’s Box în 5 țări. Viteza și experiența generală de căutare s-au îmbunătățit imediat.

L-am întrebat pe Gejza Nagy, co-fondatorul Luigi’s Box, cum vede piața de e-commerce din România:

„Am vizitat Romania de 4 ori în ultimele 6 luni, inclusiv la două evenimente GPeC și altele din industrie și consider că piața de e-commerce evoluează nu doar din punctul de vedere al veniturilor, ci și din punct de vedere al adoptării de noi tehnologii. Sunt foarte bucuros că agențiile și, în special, retailerii înțeleg importanța funcției de căutare.”

Luigi’s Box nu este doar o soluție pentru e-commerce, ci și pentru clienți din segmentele Enterprise, precum operatorii Telco, băncile, companiile de asigurări etc.

Dacă vrei să testezi gratuit Luigi’s Box, îl poți contacta pe Gejza Nagy la gejza.nagy@luigisbox.com sau să te înscrii la Luigisbox.com folosind codul promoțional gpec2019 după înregistrare.