Interviu video cu Lucian Aldescu, CEO DPD România: planurile companiei, rebranding și relația cu magazinele online

lucian-aldescu-gpec-summit-interviu-mai-2015-fotoLa GPeC Summit-ul din luna mai 2015, Raluca Radu a discutat a cu Lucian AldescuCEO DPD România, despre planurile companiei, rebranding-ul din acest an, dar și despre relația cu magazinele online.

Vezi interviul video mai jos sau pe canalul nostru oficial de YouTube!

Planul companiei este de a se orienta mai mult către e-commerce, pentru că este piața care se dezvoltă cel mai repede. Se urmărește creșterea rețelei de puncte pick-up, de unde clienții magazinelor online pot ridica coletele la ora dorită. DPD Europa are în acest moment 16.000 de astfel de puncte pick-up și ținta este de 26.000 de puncte până în 2017.

Rebranding-ul companiei din acest an nu a adus doar o schimbare de logo și grafică, ci și unirea sub denumirea de DPD Group . În plus, acest rebranding s-a focalizat și pe două servicii ale companiei: rețeaua punctelor de pick-up și prezicerea exact a orei de livrare.

Lucian Aldescu apreciază evenimentul GPeC pentru că încurajează discuțiile între magazinele online și firmele de curierat. La capitolul probleme cu magazinele online, se amintește validarea adreselor de către magazine precum și folosirea serviciilor inovatoare din curierat pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor. În plus, el este de părere că orice problemă poate fi rezolvată prin comunicare.


Lucian Aldescu și-a început cariera în domeniul transporturilor și logisticii începând cu 1994, ca Logistic Manager, în cadrul companiei belgiene Eculine. În 1997 fondează, alături de James Gray-Cheape, Pegasus Courier, prima companie de curierat Same Day în București. Pegasus a fost achiziționata in 2008 de catre grupul GeoPost, preluand numele de DPD Romania. Incepand cu 2008, Lucian Aldescu detine functia de CEO al DPD Romania – companie parte a DPD Group, lider european în curieratul rutier.

Vezi interviul video cu Lucian Aldescu de la GPeC Summit-ul din noiembrie 2014!