Știrile săptămânii în e-commerce: cele 10 porunci ale Internetului sigur, învățături de la Amazon, investigațiile Comisiei Europene

Adăugat de pe 9 Februarie 2017, 0 comentarii

ECC RomaniaCele 10 porunci ale siguranței pe Internet

Prietenii noștri de la Centrul European al Consumatorilor Romania – ECC Romania au 10 „porunci” pentru a întări siguranța pe internet, cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet (7 februarie). Iată câteva dintre ele: 1. Pe rețelele sociale, fără acordul prietenilor tăi, fotografii să nu postezi; 2. Pe Facebook, setările de siguranță ale contului cu atenție și înțelepciune să le stabilești; 3. Termenii și condițiile abonamentului pentru a-ți găsi sufletul pereche pe un site de întâlniri din România sau Europa, cu atenție să le citești.

Citiți toate cele 10 porunci pe Facebook


 

amazonAmazon, bune practici și în 2016

Iată moduri prin care Amazon.com a ieșit în evidență în 2016: 1. Extinderea programului Amazon Prime (membrii Prime din Marea Britanie au primit în abonament muzică nelimitată); 2. Inovații online și offline (magazinul Amazon Go în Seattle, prima livrare Prime Air cu drona, serviciul vocal Alexa); 3. Folosirea lui Internet of Things (butonul Dash a fost lansat pe piețe noi, precum Marea Britanie și Japonia); 4. Producție de conținut original (Amazon Studios au fost nominalizate la 7 premii Oscar și 11 Globuri de Aur; The Grand Tour cu Jeremy Clarkson a fost lansat pe Prime Video).

Citiți detalii la Internet Retailer


 

Comisia EuropeanaComisia Europeană a pornit la verificat

Comisia Europeană a deschis trei investigații care vizează 15 companii bănuite că s-au înțeles să țină prețurile ridicate și să limiteze posibilitatea clienților de a alege. Companiile respective vând: aparate electronice; jocuri video; servicii de cazare. De exemplu, companii precum Philips sau Asus sunt bănuite că nu le permit retailerilor din diversele țări să aibă libertatea în a stabili prețurile de vânzare, în timp ce pe piața jocurilor video, mulți clienți sunt împiedicați să cumpere produsele fiindcă locuiesc în alte țări. Și pe piața rezervărilor hoteliere, Comisia spune că a primit multe plângeri legate de faptul că prețurile pentru camere variază în funcție de țara de unde vine turistul.

Citiți detalii la Hotnews.ro


 

logo-trustedFă-ți testul proprietarului de magazin online!

După testul consumatorului, TRUSTED.ro revine cu testul patronului. Întrebările se bazează pe standardele TRUSTED.ro, care la rândul lor se bazează mai ales pe OUG 34/2014, dar și pe bunele practici din domeniu. Verifică-ți cunoștințele despre legislație și bune practici în e-commerce, ca să vezi dacă ești un patron avizat de magazin online în România! Iar dacă la final mai ai energie, poate-ți încerci cunoștințele și la testul consumatorului online.

Fă-ți testul pe blog-ul TRUSTED


 

gpec-logoMobilul devine metoda ideală de plată

Potrivit ultimului studiu despre plățile mobile realizat de Mobile Ecosystem Forum (MEF), 18% dintre respondenți au folosit mobilul într-un magazin în 2016. Într-un an, folosirea mobilului pentru a plăti în magazin a crescut de la 8% la 18%, mai ales datorită folosirii tot mai intense a sistemului Apple Pay în China. Caracteristici importante ale plăților mobile: comoditatea; securitatea; poți plăti online, în magazine, pretutindeni. Oamenii doresc (și magazinelor le trebuie) sisteme de plată cât mai ușoare și în care să poată avea încredere. Și aici intervine mobilul. El face posibile plățile cu un click sau două.

Citiți detalii pe blog-ul GPeC


 

Adauga comentariu

Adauga comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii