12 resurse premium pentru orice afacere e-commerce

GPeC te tine mereu la curent cu informatiile si stirile din e-commerce pe care nu trebuie sa le ratezi. GPeC iti recomanda cele mai noi strategii si tool-uri pentru business-ul tau si iti pune intotdeauna la dispozitie resursele de care ai nevoie pentru a-ti creste vanzarile online. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa iti recomandam 12 bloguri internationale care sa iti aduca inspiratie pentru afacerea ta si in care vei gasi stiri, informatii, infografice si studii de caz utile.

GetElastic.com 

GetElastic este o resursa extrem de valoroasa pentru oricine lucreaza sau are un business in e-commerce. Blogul contine studii de caz, bune practici, articole de tip „how to” si recomandari de marketing digital pentru e-commerce. Cei 2 autori ai blogului, Linda Bustos si David Chiu, isi tin promisiunea fata de cititori si actualizeaza informatiile de 3 ori pe saptamana.

WiderFunnel Blog

Blogul agentiei de marketing optimization WiderFunnel va asteapta frecvent cu articole de tip „tips & tricks” si „how to” despre CRO (conversion rate optimization) si LPO (landing page optimization). Pe Chris Goward, Founder & CEO WiderFunnel noi il urmarim de cand am citit bestseller-ul sau „You Should Test That!”. Iar vestea buna este ca majoritatea posturilor de pe blogul WiderFunnel sunt semnate chiar de Chris.

QuickSprout.com/Blog

Neil Patel este co-fondator Crazy Egg si KISSmetrics si a ajutat companii mari precum AOL, Hewlett-Packard, General Motors si Viacom sa isi imbunatateasca rata de conversie a siturilor si sa isi creasca veniturile obtinute din traficul web. Pe blogul sau de pe QuickSprout.com, Neil scrie despre SEO, content marketing, user experience si web analytics.

Blogul KISSmetrics

Cei 2 co-fondatori KISSmetrics, Neil Patel si Hiten Shah, au ajutat nume mari (cum este TechCrunch.com), sa isi creasca traficul si rata de conversie. Blogul contine articole utile despre web analytics, marketing digital si testare de website.

BryanEisenberg.com 

Pe Bryan Eisenberg l-ati vazut pentru prima oara in Romania la GPeC 2010 si stiti deja ca este unul dintre pionierii marketingului online din zona de e-commerce si nu numai. Bryan vorbeste pe blogul sau despre A/B testing, lead generation si conversion rate optimization.

Practical Ecommerce

Practical Ecommerce este o  resursa de tip „all-in-1” in domeniul comertului electronic, abordand acest domeniu din toate unghiurile. Veti gasi pe Practical Ecommerce informatii despre marketing, social media, SEO, analytics, content marketing, conversii, optimizarea cosului de cumparatori si multe altele.

Got Groove eCommerce Blog

Un blog cu informatii utile despre inbound marketing, lead generation, search engine optimization, email marketing, search engine marketing, social media, analytics si usability.

Blogul Shopify

Pe blogul Shopify veti gasi sfaturi de user experience, infografice si statistici interesante legate de produsele pe care le cauta utilizatorii si comportamentele de navigare si cumparare ale acestora.

Blogul Monetate

Blogul Monetate va asteapta frecvent cu articole noi pe teme de marketing digital de la optimizare si testare de website, segmentare si personalizare mesaje de marketing si pana la content marketing si optimizare de conversii.

Blogul Forrester Research

Desi nu legat doar de comert electronic, blogul Forrester Research este plin de informatii utile si valoroase legate de ebusiness si strategii de marketing relevante pentru fiecare canal in parte. De asemenea, veti gasi aici statistici si informatii specifice cu privire la obiceiurile de consum si preferintele de achizitie ale utilizatorilor de internet.

Blogul Shop.org

Blogul Shop.org isi tine la curent cititorii cu ultimele tendinte in materie de m-commerce si e-commerce si le ofera acestora sfaturi de marketing digital pentru fiecare canal de promovare in parte.

A Better Lemonade Stand

Blogul lui Richard Lazazzera te va ajuta cu informatii despre cum sa iti incepi un magazin online, ce solutii sa folosesti, ce sa masori si cum anume sa optimizezi. Richard scrie frecvent despre strategie de marketing, cum sa iti lansezi corect un magazin online, branding in e-commerce etc.

Voi ce alte bloguri de e-commerce si marketing digital relevante cititi si puteti recomanda cititorilor nostri?