5 lucruri pe care (poate) nu le stiai despre Black Friday

Mai avem mai putin de 3 saptamani pana la Black Friday, eveniment ce a capatat din ce in ce mai multa importanta in etail-ul romanesc in ultimii ani. Ne asteapta reduceri de la zeci de magazine online din Romania, un trafic mult mai mare pe siturile acestora si multi cumparatori care vaneaza promotii. In acest an, Black Friday va avea loc pe 29 noiembrie 2014. GPeC va fi alaturi de tine atat in perioada dinainte de Vinerea Neagra, cat si in respectiva zi, pentru a te tine la curent cu ce inseamna fenomenul pentru etail-ul romanesc. Pana una alta sa vedem 10 lucruri pe care este posibil sa nu le stim toti despre Black Friday:

1. Termenul de Black Friday a avut la inceput o conotatie negativa

Termenul se pare ca a aparut undeva in 1966 in SUA, folosit de politia din Philadelphia, si a avut o conotatie negativa, referindu-se la traficul rutier si pietonal extrem de aglomerat din aceasta zi de dupa Ziua Recunostintei. O alta supozitie spune ca numele s-ar referi la faptul ca multi retaileri care erau pana atunci de-a lungul anului neprofitabili, deci „in rosu” (culoarea rapoartelor financiare cu minus), treceau acum pe profit, deci „in negru”. Cu toate acestea, se pare ca varianta oficiala este prima.

2. Vinerea Neagra are data variabila, fiind urmatoarea zi dupa Ziua Recunostintei

Black Friday (Vinerea Neagra) este ziua care urmeaza Zilei Recunostintei in Statele Unite si care deschide sezonul cumparaturilor de Craciun. Se intampla in fiecare an intre 23 si 29 noiembrie.

3. Black Friday nu este cea mai mare zi de shopping din an

Aceea ramane in continuare Ajunul Craciunului, conform statisticilor.

4. Cyber Monday se numeste ziua de luni de dupa Black Friday

5. In 2012, in SUA, 59,1 miliarde USD s-au cheltuit de Black Friday

Acest articol va este furnizat de ECOMpedia.ro, portalul de informatii al celui mai important eveniment de comert electronic din Romania – Gala Premiilor eCommerce (GPeC.ro)