ePlan – Despre antreprenoriat, start-ups și tehnologie cu Andrei Pitiș

Este momentul să vorbim despre antreprenoriat și investiții. În ediția ePlan de săptămâna aceasta, Andrei Radu l-a avut invitat pe Andrei Pitiș, CEO & Founder Simple Capital, antreprenor cu experiență de peste 25 de ani în industria de software din România și SUA.

Succesul notabil al lui Andrei Pitiș a fost compania Vector Watch care a dezvoltat primul ceas inteligent cu autonomie de 30 de zile. Ulterior, Vector Watch a fost preluată de Fitbit, în cadrul căreia Andrei a fost Product Development VP timp de 3 ani.

În prezent, Andrei este CEO și Fondator al companiei de investiții private Simple Capital, prin care își propune să ajute și să investească în business-uri de software.

”Visul meu e să ajut ca 100 de oameni să devină milionari din antreprenoriat în tehnologie. Vreau să ajut să investesc și să ajut suficienți antreprenori, cred că sunt acum câțiva, mult mai mulți, și mă bucur că proiectul acesta de 100 de milionari, cumva ca un șablon, a mai fost dezvoltat și de către alții, (…) și pe măsură ce se întâmplă acumulări de capital sănătoase și create pe baze etice, cred că capitalismul românesc poate să înflorească mult mai mult prin investiții autohtone.” a spus Andrei în cadrul interviului.

Întrebat de criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un business pentru a atrage investiții, Andrei Pitiș menționează că în primul rând antreprenorii trebuie să aibă mindset-ul potrivit, să fie ambițioși și să își dorească să construiască un business mare.

Un alt aspect important pe care îl punctează în discuția despre business-uri cu potențial de creștere este formarea echipelor. Aflăm că acestea trebuie formate din oameni care au încredere în forțele proprii și care își doresc să construiască ceva cu adevărat revoluționar. Nu în ultimul rând, e important ca echipele să fie diverse, pentru că, deși este greu să lucrezi cu oameni cu idei diferite, tot astfel de echipe ajung la rezultate bune.

Andrei a mai discutat în cadrul interviului despre ce tipuri de business au potențial de succes pe plan internațional, ce verticală din e-commerce are în prezent un pottențial uriaș de dezvoltare și cum depășim momentele grele din viața de antreprenor fără să demotivăm echipa.

Urmăriți interviul integral pe site-ul stirileprotv.ro.