7 din 16 magazine online verificate, au primit sanctiuni de la ANPC

Stim ca este un titlu un pic descurajator pentru noul an, dar aceasta este realitatea. Motivul insemnarii tine, insa, de standardele GPeC pe care le promovam de 6 ani si de criteriile de eligibilitate TRUSTED.ro prin care cerem magazinelor sa prezinte detaliat informatii esentiale pentru consumatori (chestiuni care se regasesc in lege, pe langa bunele practici). Si iaca-ta ca cei care nu le respecta, primesc amenzi…

Pe scurt, ANPC a controlat in luna noiembrie 667 operatori economici care comercializeaza jucarii, din care 16 care vand online. Pentru ca ne intereseaza exclusiv acest segment, facem referire doar la el. Iata principalele deficiente semnalate de ANPC la 7 din cele 16 magazine online verificate:

  • Lipsa informarii/informarea incompleta a consumatorilor privind caracteristicile esentiale ale jucariilor prezentate: s-a constatat la 2 operatori economici, reprezentand 12,5 % din totalul celor controlati.
  • Lipsa informarii/afisarii preturilor de comercializare ale jucariilor prezentate: s-a constatat la 1 operator economic, reprezentand 6,25 % din totalul celor controlati.
  • Lipsa informarii/informarea incompleta a consumatorilor privind modalitatile de livrare si de plata: s-a constatat la 1 operator economic, reprezentand 6,25 % din totalul celor controlati.
  • Lipsa afisarii link-ului catre adresa oficiala de web a ANPC: s-a constatat la 3 operatori economici, reprezentand 18,75 % din totalul celor controlati.

Comunicatul oficial il regasiti pe website-ul ANPC.