Cum să integrezi storytelling în strategia de comunicare a unui magazin online | VIDEO

Tot mai multe magazine online au început să își concentreze eforturile de comunicare în jurul strategiilor de content marketing, însă multe dintre ele se așteaptă la rezultate uimitoare din prima zi. La ediția de toamnă a GPeC SUMMIT 2017 am stat de vorbă cu Amy Harrison, Fondator Write With Influence, despre cât de mult timp ar trebui să investească magazinele online în crearea de conținut pentru a vedea rezultate. Interviul complet realizat de reporterul nostru oficial, Gabriela Bejan, poate fi urmărit mai jos.

Există multe lucruri pe care le poți face când vine vorba de conținut. Unele vor da rezultate imediat, însă de cele mai multe ori rezultatele sunt vizibile pe parcurs. Este important să experimentezi cu diferite tipuri de conținut pe diferite canale pentru a vedea ce funcționează pentru tine, însă, în general, ar trebui să alegi un singur canal pe care să te concentrezi pentru a crea cel mai valoros conținut posibil pentru clienții tăi.

Una dintre dilemele oamenilor de marketing este lungimea unui articol – sunt mai eficiente articolele lungi, care acoperă mai multe aspecte ale unui produs, sau cele scurte și foarte schematice? Răspunsul este: depinde de produs. Un articol despre un produs ar trebui privit ca o discuție online cu un posibil client: pentru un produs simplu, ușor de folosit și accesibil ca preț, o postare foarte vizuală împreună cu o scurtă descriere pot conduce către o achiziție. În schimb, pentru un produs complex, sau pentru vânzările din mediul B2B, va fi nevoie de mai mult content în jurul produsului pentru a încheia procesul de achiziție.

Magazinele online care vor să colaboreze cu agenții ar trebui să știe că pregătirea unui brief nu este o muncă ușoară. Un brief ar trebui să fie cuprinzător iar partea de research poate dura câteva zile. Însă un truc pentru a putea începe cu dreptul atunci când te grăbești este să te gândești la client: ce probleme au clienții mei? Cum rezolvă produsul meu acele probleme? Cum a fost experiența celor care au folosit produsul meu și care este feedbackul lor?

Provocarea vânzărilor B2B unde produsele sunt complexe iar ciclurile de cumpărare mai lungi este faptul că trebuie să convingi mai multe persoane. De cele mai multe ori, persoana care se abonează la newsletter sau cere o ofertă nu este persoana care va lua și decizia finală. În acest caz, o scurtă descriere a produsului (1-2 pagini) care poate fi descărcată de pe site sau care este trimisă automat prin email și pe care aceștia o pot trimite mai departe către superiori va ajuta la securizarea unei achiziții.

Un mit despre storytelling este faptul că trebuie să inventezi o poveste sau să povestești o întâmplare dramatică. De fapt, orice afacere are povești care nu sunt spuse. Oamenilor le place să afle ce se întâmplă „în spatele cortinei”, ce procese se desfășoară atunci când ei plasează o comandă. Umanizarea unei afaceri te va apropia mai mult de clienți.

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta