Cursul e-commerce de la Dalles GO, cu Andrei Radu: bune practici de usability

Adăugat de pe 6 Iulie 2015, 0 comentarii
Cuvinte cheie: , , ,

foto-curs-dalles-go-andrei-radu-gpec-gala-premiilor-ecommerce-blogCursurile de e-commerce de la Dalles GO de pe 24 iunie și de pe 1 iulie au fost susținute de Andrei Radu, care le-a vorbit cursanților despre bunele practici de usability pe care le respectă magazinele online.

Pentru cei care aflați la început de drum, prin usability se înțelege eficiența și ușurința folosirii unei pagini web sau a unei interfețe electronice de către un utilizator, în scopul satisfacerii nevoilor acestuia. Mai simplu, un site bun din punctul de vedere usability peste ușor de folosit, intuitiv, și explicit.

Câteva idei prezentate de Andrei la aceste cursuri:

  • Succesul unui magazin online nu depinde exclusiv de usability, ci de numeroși factori interconectați (planul de afaceri, cashflow, politica de comunicare, marketing și multe altele);
  • Gândiți-vă la usability ca la fundația unei construcții: dacă fundația e șubredă, riscul de prăbușire al clădirii este mare!
  • Partea de usability este strâns legată de Customer Experience. Dacă experiența utilizatorului cu un site este placută și dacă serviciile magazinului sunt calitative, veți fi recomandat și către prieteni și alte cunoștințe.
  • Nu confunda clientul cu un expert!

Le-a arătat participanților unde e bine să pui butonul de căutare, bara de navigare, coșul de cumpărături, butonul de „adaugă în coș” și a venit cu foarte multe exemple în acest sens, atât de la magazinele din România, cât și de la giganții IT precum Amazon. A vorbit despre bannere care vând și atrag atenția, dar și despre poze de produs care arată nu doar produsul, ci formează și dorința în mintea clientului. Și lista sfaturilor și ideilor poate continua.

Urmatorul curs

Cursurile e-commerce de la DallesGO continua și săptămâna aceasta cu un invitat special foarte cunoscut în comerțul online românesc, Liviu Taloi (Community Manager la GPeC – Gala Premiilor eCommerce și  fondator al proiectului Ecompedia). Ne vedem miercuri, de la ora 18.30!

Mai multe fotografii pe pagina de Facebook DallesGO!

Adauga comentariu

Adauga comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii