Interviu cu Paula Negrea, Lumea La Picioare: Dacă n-aș fi fost jurnalist, nu aș fi fost nici atât de focalizată pe consumator și înclinată spre social e-commerce

paula-negrea-gpec-foto-interviuPaula Negrea este Chief Storytelling Officer & Owner PASSWORD | Lumea la Picioare, un magazin online de pantofi personalizați pentru femei proaspăt deschis. În trecut, Paula a lucrat la eMAG și la compania de retail de îmbrăcăminte TinaR.

„Brandul Password se naște după ce am fost, opt ani, jurnalist, marketer și director de modă în magazine online”, declară Paula. Acest proiect s-a lansat în urma unor investiții de 20.000 de euro, pe parcursul a două luni, „având know-how-ul și oamenii potriviți alături”.

Găsești mai jos un interviu cu Paula Negrea despre cum a început această afacere și în ce direcție se îndreaptă!

GPeC: Din descrierea de pe site-ul Lumea La Picioare, acest magazin online a pornit din dragoste pentru „pantofii delicioși”? Trăiești povestea unui individ care transforma o pasiune în afacere sau e mai mult de atât?

Paula Negrea: Mă știe lumea mai degrabă după pantofii mei decât după față; și chiar nu glumesc. :) Fetele mă tot întreabă de câțiva ani, online și offline, de unde îi am. În loc să le trimit prin tot soiul de locuri, de acum le voi invita la mine în magazin unde o să găsescă toate alegerile, unde le pot personaliza și unde eu primesc bucuroasă input creativ pentru a dezvolta noi modele delicioase și empowering.

Mă știe lumea și mai degrabă după munca mea decât după față; și nici aici nu glumesc. În e-commerce am încercat mereu să aduc o atingere umană și creativă business-urilor în care am lucrat și cu asta am câștigat foarte mult. Lumea La Picioare va fi cam la toate nivelurile despre cum înțeleg eu fashion e-commerce-ul în 2015, deci va fi terenul meu de experimente. Abia l-am lansat și are multe surprize în producție, pentru că sunt un fel de dușman al monotoniei în industria asta. #DeCitit un mic ceva de la Branson pe acest subiect: Why being a romantic means to be an entrepreneur.

GPeC: Toate produsele voastre sunt realizate în România. Aveți propriul atelier? 

P. N.: Eu sunt fată de blănar. Am crescut într-un atelier, îmi sunt foarte dragi artizanii și sunt fascinată de sinergia dintre meseriile vechi și meseriile noi, îmi place să-i văd la un loc pe designeri, stiliști și marketeri digitali, de exemplu. Ies niște lucruri inedite când aceștia fac echipă!

Lucrez cu cinci ateliere, acum cel puțin, și pare firesc să am atelierul meu sau fabrica mea, dacă decid să duc business-ul și în serie/ retail/ marketplace/ internațional etc., să mă concentrez pe producție, deci pe volum. Totul ține de alegeri și de cum merită să te calibrezi la ele în timp.

GPeC: Momentan aveți un timp de așteptare de 2 saptamani, aveti in plan reducerea acestui timp?

P. N.: În acest moment, mixul magazin online puțin inedit și studio în care poți veni să vezi produsele e ce îmi doresc. Pun focus pe experiență, loializare și recurență. We have all the time in the world for shoes, crede-mă! Nu timpul de livrare e problema, fiind încălțăminte pe măsură, personalizată.

Am lucrat mereu de la zero pe proiecte românești curajoase și voi continua să o fac, în calitate de consultant, cred foarte mult în MADE IN RO. Vă încurajez să credeți și voi și să atrageți investiții aici cu ideile și oamenii voștri talentați. Ca o mica gluma: i-am spus unui headhunter, acum ceva timp, că „nu vin, domne’, de ce să-i ajut să scoată TIR-uri de bani din România?” și a făcut ochii mari-mari. Era vorba de unul dintre cei mai mari retaileri de modă din lume, cum să refuzi? :)

GPeC: Magazinul este proaspăt lansat pe piață, lumea începe să audă de el și să-l admire. Ce urmează de aici pe partea de promovare? Pe ce canale vreți să vă concentrați pentru magazinul Lumea La Picioare?

P. N.: În doua zile de .ro, comunitatea de Facebook a ajuns la peste 1.000 de femei care și-au share-uit bucuria lansării. Acolo voi fi cea mai prezentă, de acolo o să-mi iau feedback și input creativ, acolo voi crește brandul online, de acolo o să-mi aleg ambasadorii de brand. Până la finalul anului voi face și câteva evenimente la atelierele de rochii prietene și în câteva companii mari prietene. Țintesc un sezon conversațional și de cucerire, să-i zicem. Îmi doresc să fiu în mintea iubitoarei de pantofi WOW la 1 Martie.

GPeC: Jurnalist, marketer, director de moda în magazine online și acum fondatorul unui magazin cu produse personalizate – un traseu atipic de admirat. Cum crezi ca te vor ajuta experiențele adunate până acum în noul job? De exemplu, cele venite de pe partea de jurnalist.

P. N.: Rolul meu la www.lumealapicioare.ro e tot o combinație de management, marketing, jurnalism, tech, ca și la eMAG sau la TinaR. Dacă n-as fi fost jurnalist, n-aș fi fost nici atât de focalizată pe consumator și înclinată spre social e-commerce, de exemplu. Storrytelling-ul e, iar, un foarte mare atu venit odată cu background-ul.

GPeC: Cât de greu este să pornești o afacere de la zero în industria de e-commerce în România anului 2015? Care a fost cea mai mare provocare până acum?

P. N.: Mie mi-a luat doua luni să construiesc business-ul de la A la Z, să-l duc din informal în formal, având know-how-ul și oamenii potriviți alături. Totul e mers brici. Dar am mai făcut business design de la zero de vreo trei ori, până acum.

E o provocare sa ieși din obișnuit, să fii o surpriză, trebuie să-ți asumi acest lucru atunci când calculezi profitul, trebuie să-i dai mai mult timp.

Îți dezvălui cele mai bune doua sfaturi de cariera pe care le-am primit vreodată, poate îi ajută pe cei care pun de startup-uri la cale: „E plin de competenți. În umanitate stă forța și diferențierea ta”, respectiv „Your most outstanding talent is something you do without even thinking”.

paula-negrea-gpec-foto-2013-interviu-gpec-lumea-la-picioare-mesaj-Facebook-2