Smart marketing și alte tendințe din digital | VIDEO

În primăvară povesteam cu Ionuț Munteanu, Managing Partner WebDigital, despre noile tipuri de reclame care aveau să intre din ce în ce mai mult pe Facebook și Gogle și care au luat amploare pe parcursul anului. Mai multe despre tendințele din digital marketing în 2017 în interviul de mai jos.

Maturizare a fost cuvântul-cheie în digital în 2017 în ceea ce privește soluțiile clasice, în timp ce dynamic retargeting a ajuns să fie implementat într-un mod complex.

S-a vorbit de asemenea de criza de specialiști în marketing – aici este important să facem o distincție între specialiștii în marketing din perspectiva serviciilor specializate și specialiștii în marketing în general. Într-adevăr, există o nevoie din partea companiilor de a avea oameni buni de marketing în echipele interne, oameni care să înțeleagă postulatele lui Kotler, dar în același timp să fie la curent cu tendințele actuale: digital marketing, automation, machine learning etc.

În ceea ce privește problemele legate de relația companie-agenție, observăm două lucruri:

  1. Companiile au nevoie de un integrator, o persoană care să înțeleagă care este începutul și sfârșitul unei soluții pe care o agenție supra-specializată o oferă.
  2. Este foarte important ca o companie să lucreze cu o agenție care i se potrivește și care este selectată după anumite criterii. Un client este mult mai puțin dispus să concedieze o echipă internă decât să întrerupă colaborarea cu o agenție și de aceea acordă mai multă atenție selectării oamenilor interni decât a agențiilor, iar acest lucru poate duce la situații neplăcute.

 

Conceptul de PPC aproape că a dispărut – PPC reprezintă acele mecanisme prin care media se achiziționează cu plata la click. Însă atunci când vorbim de achiziție media pe Facebook, YouTube sau Instagram nu mai discutăm despre modelul clasic de PPC – am putea să îl numim smart marketing.

Facebook vs Google. Dacă vorbim la nivel macro, distincția este clară: când există o nevoie concretă, Google Search atinge mai degrabă această nevoie. În cazul Facebook vorbim de nevoi generate – campaniile încearcă să ofere soluții la nevoi care nu sunt neapărat concrete.

Uitându-ne spre 2020, observăm o creștere a volumul de căutări voce. De asemenea, inteligența artificială și componentele de machine learning vor aduce schimbări, însă nu vor înlocui (încă) specialiștii.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta