Facebook și comerțul online, piața de curierat trece de 400 mil. EUR, vlog și magazine online

f-commerceFacebook aduce modificări benefice ecommerce-ului

Săptămâna aceasta a avut loc conferința pentru dezvoltatori F8, unde Facebook a prezentat noi tool-uri pentru companii și utilizatori. Astfel, platforma de socializare vrea să integreze comerțul electronic în aplicația de chat, face disponibilă funcția de streaming live, lansează Instant Articles pentru orice pagină de Facebook, aduce o nouă formă de promovare a grupurilor de tipul sales și multe alte noutăți.

landing-page-silkweb-infografic-blog-gpec-fotoAnatomia unui landing page care vinde

Partenerii noștri de la Silkweb au realizat un articol foarte util celor care doresc să realizeze landing page-uri orientate spre vânzarea de produse și servicii. Ce este un landing page, care sunt componentele acestuia, cum să le folosești pentru a-ți maximiza șansele de vânzare/conversie și cum să folosești A/B testing-ul. Articolul și infograficul este disponibil pe www.silkweb.ro/blog.

 

foto-vlog-magazin-online-romania-blog-gpec-foto-ecomjobsVlog-ul și comerțul online

Ecomjobs scrie despre cum se folosește videoblogging-ul pentru a ajuta creșterea conversiilor într-un magazin online. Au identificat patru magazine online care folosesc vlog-ul ca metodă de promovare: PC Garage, eMAG, MediaDOT și Noriel.  De ce este important acest tip de video, cum te poate ajuta să vinzi mai mult și multe alte lucruri în articolul de pe www.ecomjobs.ro.

piata-de-curierat-ziarul-financiar-2016-blog-gpec-fotoPiața de curierat este în creștere

Ziarul Financiar a publicat a treia ediția a anuarului „Logistică și Transporturi”, material ce poate fi citit gratuit la acest link. Piața de curierat trece de 400 mil. EUR (informație regăsită în pagina 92), iar liderul de piața este FAN Courier care în 2015 a avut o cifră de afaceri de 89 mil. EUR (FOTO: topul celor mai mari companii de curierat).

mobile-commerce-crestere-infografic-2017-foto-blog-gpecVom cumpăra și mai mult de pe mobil în 2017

Comerțul electronic de pe dispozitivele mobile este în creștere la nivel mondial, iar în România foarte multe magazine online își concentrează strategi și pe mobile. Potrivit acestui infografic realizat de Coupofy.com, în 2017 mobile commerce-ul va crește cu 31%, o creștere de două ori mai mare față de cea a comerțului electronic de pe desktop sau laptop (15%).


Acestea sunt cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile.

Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa (@) gpec.ro sau lăsați un comentariu mai jos.

Vă mulțumim!